بدهی 6/5 میلیارد دلاری هندها  از طریق بانک های ترکیه ای پرداخت می شود

سفیر هند در تهران اعلام کرد که بدهی 6/5 میلیارد دلاری این کشور به ایران از طریق بانک های ترکیه ای پرداخت می شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایسکانیوز، "سهراب کومار" صبح امروز و در جمع فعالان اقتصادی ایران و هند در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران با اعلام این خبر به موضوع همکاری های بانکی اروپا و غرب با ایران اشاره کرد و با اعلام اینکه اعتمادها در این زمینه در حال شکل‌گیری است، گفت: قرار است به زودی، نشست مهمی از سوی خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا در خصوص بازگشایی روابط بانکی با ایران برگزار شود که می‌تواند نقطه عطفی در حل مشکل نقل و انتقال پول به ایران باشد.

وی خطاب به تجار ایران و هند، گفت: تصمیم‌ها برای رفع مشکلات بانکی با ایران گرفته شده، لذا فعالان اقتصادی از هم اکنون همکاری های خود با طرف مقابل را آغاز کنند چرا که مشکلات بانکی به تدریج برطرف خواهد شد.

سفیر هند در تهران همچنین از پرداخت بدهی 6/5 میلیارد دلاری هند به ایران طی آینده ای نزدیک خبر داد و گفت: روش پرداخت این میزان بدهی، در مذاکره با ایران نهایی شده و قرار است با ارز یورو و از طریق هالک‌بانک ترکیه پرداخت شود. وی در پایان سخنان خود، از سفر آتی نخست‌وزیر هند به تهران خبر داد.

این دیپلمات هندی اظهار امیدواری کرد که به زودی، توافق تجارت ترجیحی میان دو کشور امضا شده و به مرحله اجرایی برسد.

"کومار" با اشاره به قراردادهای همکاری دو کشور در منطقه آزاد چابهار، گفت: شرکت‌های هندی برای تجهیز فاز نخست این همکاری ها در چابهار شناسایی شده اند و قراردادهای سرمایه‌گذاری مشترک نهایی شده و آماده شروع به کار است.

وی همچنین از توافق برای امضای قرارداد ترانزیت میان سه کشور ایران، افغانستان و هند خبر داد و گفت: همکاری مشترک ایران و هند برای ایجاد کریدور جنوب به شمال که از بندرعباس آغاز می شود، به زودی نهایی خواهد شد.

سفیر هند همچنین از سفر آتی نخست‌وزیر این کشور به تهران خبر داد.

** تلاش برای رفع مشکلات بانکی

مسعود خوانساری، رییس اتاق تهران در ابتدای این نشست با بیان اینکه اتاق تهران از ابتدای سال جاری، چندین هیات از هند را میزبانی کرده است، گفت: ایران و هند در زمینه های مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی روابط عمیقی با یکدیگر دارندو طی سال های متمادی، ایرانی ها و هندی ها به کشور یکدیگر مهاجرت کرده و برای خود کسب و کار ایجاد کرده اند.

وی افزود: حجم روابط تجاری دو کشور به حدود 15 میلیارد دلار می رسد اما مراودات ایران و هند می تواند بیش از آنچه اکنون به ثبت رسیده،گسترش پیدا کند.

رئیس اتاق تهران با بیان اینکه به رغم تشدید تحریم ها، همکاری های ایران و هند قطع نشده است، ادامه داد: اکنون که تحریم ها لغو شده، اتاق های بازرگانی دو کشور می توانند در ارتقا سطح مناسبات دو کشور موثر باشند؛ اتاق تهران تعداد زیادی شرکت و هلدینگ بزرگ را در عضویت دارد و امیدواریم بتوانیم با همکاری اتاق تجارت بمبئی، همکاری های مشترک بسیاری را آغاز کنیم.

خوانساری از سرمایه گذاری های هند در چابهار به عنوان یکی از مصادیق همکاری های مشترک یاد کرد و گفت: البته سرعت پیشرفت پروژه چابهار تا حدودی کند است و باید تلاش کنیم، سرعت سرمایه گذاری ها افزایش پیدا کند.

وی افزود:یکی از مسایل پیش روی سرمایه گذاری، مشکلات بانکی است و باید تلاش کنیم هر چه زودتر این مشکلات برطرف شود.

رئیس اتاق تهران با اشاره به بدهی 6.5 میلیارد یورویی هند به ایران گفت:« مقامات هندی اعلام کرده اند که پروسه انتقال این وجوه به ایران در حال انجام است.

خوانساری نسبت به پذیرش هیات های تجاری هند ابراز آمادگی کرد و گفت: با توجه به پتانسیل های موجود در دو کشور به نظر می رسد، زمان مناسبی است که سرمایه گذاری ها را آغاز کنیم. به ویژه اینکه ایران به عنوان کشوری امن در منطقه محسوب می شود و به دلیل موقعیت سوق الجیشی آن که بر سر کریدور شمال و جنوب واقع شده است، می تواند به عنوان مسیر انتقال کالاهای هندی به اروپا و آسیای میانه مورد استفاده قرار گیرد.

این فعال اقتصادی اضافه کرد: همکاری هند با ایران می تواند شامل سرمایه گذاری در کشور ما و صادرات به سایر کشورها نیز باشد.

رئیس اتاق تهران سپس به پتانسیل های کشور هند اشاره کرد و گفت:هند نیز با جمعیت زیاد و تحصیل کرده ای که دارد اکنون با عنوان یکی از اقتصاد های نوظهور با اقتصادهای بزرگ در رقابت است و پیش بینی می شود که تا سال 2025 در جایگاه سومین یا چهارمین اقتصاد جهان بایستد.

وی اضافه کرد: روابط ایران و هند در سال های گذشته صرفا به خرید و فروش کالا معطوف بوده است در حالی که اکنون برای تحکیم روابط باید به سمت سرمایه گذاری های مشترک حرکت کنیم. البته زمینه های بسیاری برای سرمایه گذاری وجود دارد که یکی از نمونه های آن ترانزیت است. همچنین پروژه های نفتی، صنعتی، توسعه میادین گازی و داروسازی نیز می تواند محور همکاری های مشترک باشد.

خوانساری تاکید کرد: اگر مشکلات بانکی برطرف شود می توانیم همکاری های مشترک را آغاز کنیم.

در ادامه این نشست سیده فاطمه مقیمی، عضو هیات رییسه اتاق تهران نیز با اشاره به دستاوردهای سفر هیات تجاری ایران در سال 2014 به هند گفت: در این سفر تعاملاتی در زمینه توسعه فعالیت های بانوان کارآفرین و انتقال تجربیات میان طرفین برقرار شد که این تعاملات همچنان تداوم دارد.

وی از رییس اتاق بازرگانان هند درخواست کرد که اتاق تهران را در جریان برنامه ها و نشست های تشکل بانوان کارآفرین هند قرار دهد.

** چابهار، سکوی جهش روابط تجاری دو کشور

رئیس اتاق بازرگانان هند نیز با اشاره به سوابق تاریخی روابط اقتصادی دو کشور، گفت: از قرن‌های گذشته که اودیه‌جات و سنگ‌های قیمتی از هند به ایران صادر می‌شد و تجار هندی، انواع میوه‌های خشک را از ایران به هند وارد می‌کردند، تا به امروز، همکاری‌های تجاری میان دو کشور هیچ‌گاه متوقف نشده و حتی رو به جلو نیز بوده است.

«دیلیپ پیرامال» با بیان اینکه اتاق بازرگانان هند در سال 1907 تاسیس شد و در حال حاضر این اتاق، پیشگام فعالیت‌های تجاری در غرب هند است، افزود: اتاق بازرگانان هند دارای 2700 عضو و 220 اتحادیه و انجمن اقتصادی و تجاری است و منافع نزدیک به 250 هزار سازمان اقتصادی را در غرب هند نمایندگی می‌کند. وی، همکاری‌های دو کشور در بندر چابهار را یکی از گام‌های بلند در توسعه روابط دو طرف عنوان کرد و گفت: ایران به عنوان کانون تجاری مهم هند در منطقه خاورمیانه محسوب می‌شود.

402/602

کد خبر: 644346

وب گردی

وب گردی