از اسم خود راضی نیستید؟/چگونه می‌توان نام کوچک را تغییر داد+ مدارک مورد نیاز

شاید شما هم از آن دسته افرادی باشید که از اسم خود راضی نیستند و دوست دارند نامشان را تغییر دهند بر اساس ماده 20 قانون ثبت احوال امکان تغییر نام کوچک بر اساس شرایط مندرج در این ماده وجود دارد.

زهره حاجیان-شاید براینان جالب باشد که بدانید که تعداد افرادی که اسم خودشان را دوست ندارند عدد قابل توجهی است و آنهایی که عزم شان را جزم می کنند و به ادارات ثبت احوال برای تغییر نام مراجعه می کنند تنها عده کمی از آن دسته و گروه هستندو شاید جالب باشد که بدانید فقط در سال 89 بیش از 22 هزار درخواست تغییر نام در ثبت ‌احوال کشور مورد بررسی قرار گرفت.

در سال 90 معاون امور اسناد هویتی سازمان ثبت‌احوال کشور از دادن اختیار تغییر نام به ایرانیان با رسیدن به 18 سالگی خبر داده و به ایسنا گفته بود : لایحه‌ای به منظور دادن اختیار تغییر نام به ایرانیان پس از رسیدن به 18سالگی توسط سازمان ثبت‌احوال تدوین شده که برای تصویب نهایی در سال آینده به مجلس ارائه خواهد شد.

به گفته محسن کرمی، قانون ثبت‌احوال نیازمند تغییرات و اصلاحاتی است که به فراخور نیازهای روزآمد جامعه، بازنگری این قانون در دستور کار سازمان ثبت‌احوال قرار گرفته و این لایحه نیز به‌دلیل نیازهای جدید افراد جامعه تدوین شده است.

بر اساس این گزارش اکنون ماده 20 قانون ثبت احوال مقرر داشته انتخاب اسامی که موجب هتک حیثیت و مقدسات اسلامی باشند، عناوین کشوری یا لشکری و القاب، نام‌های زننده و مستهجن، نام‌های نامتناسب با جنس، نام‌های معرف صفات مذموم و مغایر با ارزش‌های والای انسانی، نام‌هایی که موجب تحقیر اشخاص می‌شود یا دارای معنای لغوی که در جامعه قابل پذیرش نباشد ممنوع و قانون تغییر آن‌ها را جایز دانسته است.


همچنین در صورتی که شخصی معتقد باشد که نام کوچک او ، اسمی نیست که به آن علاقه دارد و همگان او را به اسم دیگری می‌شناسند و او را به آن نام، مخاطب قرار می‌دهند، با انجام تشریفات خاص قانونی ، می‌تواند اسم کوچک خود را تغییر دهد.

شرایط درخواست تغییر نام

اشخاص 18 سال به بالا.

افراد کمتر از 18 سال که دارای حکم رشد باشند.

پدر یا جد پدری با ارائه شناسنامه خود جهت فرزندان کمتر از 18 سال.

سرپرست قانونی ( قیم ، امین ، وصی ) برای افراد صغیر و محجور با ارائه مدارک مستند که سمت او احراز شده باشد.

مدارک مورد نیاز تغییر نام

ارائه اصل شناسنامه و دو برگ تصویر آن.

تکمیل فرم درخواست تغییر نام

نحوه مراجعه

برای تغییر نام کلیه ادارات ثبت احوال سراسر کشور آمادگی دریافت مدارک یاد شده را در ساعات و ایام اداری دارند.

ضمنا" تنظیم و تسلیم درخواست تغییر نام در غیر از محل صدور شناسنامه بلامانع است که در این گونه موارد پس از پذیرش درخواست و ارسال آن به اداره ذیربط (محل صدور شناسنامه ) و طرح در هیات حل اختلاف اقدام لازم معمول و نتیجه جهت اطلاع متقاضی به اداره ارسال کننده اعلام خواهد شد.

نظر به اینکه درخواست تغییر نام می بایست در هیات حل اختلاف اداره ذیربط (محل صدور شناسنامه ) مطرح و نسبت به آن با رعایت قوانین و مقررات مربوطه اتخاذ تصمیم شود. بنابر این موافقت با تغییر نام مورد درخواست موکول به رای صادره از سوی هیات حل اختلاف خواهد بود .
پس از وصول رای هیات حل اختلاف بشرح ذیل اقدام خواهد شد.

الف : در صورتی که رای صادره بر له ( موافق ) خواسته درخواست کننده صادر شده باشد پس از رؤیت متقاضی و تقاضای اجراء نسبت به تعویض شناسنامه با نام جدید اقدام خواهد شد.

ب : چنانچه رای صادره بر علیه ( مخالف ) خواسته درخواست کننده صادر شده باشد متقاضی پس از رؤیت آن در صورت تمایل می تواند باستناد ماده 4 قانون ثبت احوال ظرف مهلت مقرر ( 10 روز از تاریخ ابلاغ ) نسبت به تصمیم متخذه به دادگاه م معاون امور اسناد هویتی سازمان ثبت احوال اظهار داشت: اکنون تقاضای تغییر نام در کمیته ویژه‌ای با عنوان «کمیته نام» که در سازمان ثبت احوال تشکیل شده، رسیدگی می‌شود و در صورتی که مغایرتی با دستورالعمل تغییر نام وجود نداشته باشد، با آن موافقت می‌شود.

105105

کد خبر: 674505

وب گردی

وب گردی