پاکستان، گامی متفاوت در دمکراسی

انتخابات اخیر پاکستان را می توان گامی متفاوت در مسیر دمکراسی تلقی کرد.برای اولین بار در تاریخ انتخابات پاکستان شاهد حضور متفاوت گروه های مختلف سیاسی و سلایق متنوع حزبی در انتخابات بودیم.

این مساله باعث شد تا انحصار احزاب سنتی در صحنه سیاسی پاکستان شکسته شود. از سوی دیگر در انتخابات اخیر شاهد کمرنگ شدن نقش و اثرگذاری ژنرال های نظامی در سرنوشت انتخابات بودیم که نشان داد پاکستان هم همانند ترکیه مسیر متفاوتی از دمکراسی را طی می کند!

نقش روشنفکران مذهبی در تمام مناطق پاکستان در انتخابات پارلمانی چهارشنبه سوم مرداد ۱۳۹۷از دیگر نکات برجسته انتخابات پاکستان بود که از قضا به دلیل عدم پیروزی مطلق حزب تحریک انصاف به رهبری عمران خان، نقش آنها را برای تشکیل دولت ائتلافی پر رنگ می کند.

حزب جماعت اسلامی.حزب جمعیت علمای اسلامی، حزب تحریک اسلامی در کنار حزب مردم وابسته به خاندان بوتو، نقش متفاوتی را در آوردگاه سیاسی پاکستان رقم خواهند زد که موجبات تغییر روند سیاسی و تحکیم دمکراسی در پاکستان خواهد شد.اگر چه ساختار پیچیده حاکم بر فضای سیاسی پاکستان و نقش غیرقابل انکار ، هیچگاه اجازه نداده تا دولتهای دمکراتیک در پاکستان به سرانجام منزل برسند، اما نتایج انتخابات اخیر پیام متفاوتی برای این ساختار پیچیده به جا گذاشته است.

انتهای پیام/

کد خبر: 963366

وب گردی

وب گردی