انزوای گسترده جهانی اسرائیل به دنبال کشتار مردم غزه

رژیم صهیونیستی در پی برخورد خشونت آمیز خود با مردم غزه در جریان راهپیمایی های بازگشت و کشتار غیرنظامیان بی دفاع با مخالفت های گسترده ای در سطح بین المللی مواجه گردیده که به چالشی بزرگ برای این رژیم تبدیل شده است.

به گزارش ایسکانیوز به نقل از خبرگزاری آناتولی، دامنه حمایت از کمپین بایکوت اسرائیل که پس از کشتار مردم غزه توسط نظامیان صهیونیست در خلال راهپیمایی های «بازگشت بزرگ» که از تاریخ 30 مارس در حال برگزاری است، اکنون در عرصه بین المللی بیش از پیش گسترش یافته است.

بیش از 500 هنرمند از 17 کشور آمریکای لاتین طی بیانیه ای در ماه آوریل به مجموعه بایکوت اسرائیل پیوستند. این هنرمندان اعلام کردند تا زمانی که اسرائیل وظیفه خود در قبال احترام به حقوق بشر را انجام ندهد، در هیچ فعالیت هنری در اراضی اشغالی شرکت نخواهند کرد.

همچنین 140 هنرمند از سراسر جهان در نامه ای سرگشاده خواستار بایکوت شصت و چهارمین دوره مسابقات موسیقی یورو ورژن در تل آویو اسرائیل شدند.

در این نامه که در روزنامه گاردین انگلستان منتشر شد آمده است: هنرمندانی که این نامه را امضا کرده اند، از فراخوان بایکوت برگزاری شصت و چهارمین دوره مسابقات موسیقی یورو ورژن در تل آویو حمایت می کنیم، تا زمانی که فلسطینی ها به آزادی، عدالت و حقوق مساوی برسند، نباید همکاری های با اسرائیل که آن ها را از این حقوق محروم کرده است، مانند سابق باشد.

در این راستا، گروه های موسیقی «Young Fathers» و نوازنده آمریکایی «تارستون مور» به همراه هنرمندان دیگر در واکنش به حمایت مالی سفارت اسرائیل در برلین آلمان از جشنواره موسیقی پاپ در اسرائیل، این جشنواره را بایکوت کردند.

اعضای Young Fathers طی پیامی از حساب رسمی این گروه در توئیتر اعلام کردند: همواره مخالف نژاد پرستی هستیم و از راهکار مسالمت آمیز برای زندگی امن فلسطینی ها در سرزمینشان حمایت می کنیم.

در پی این اقدامات، الویس کوستلو خواننده انگلیسی و چند خواننده دیگر از نیوزلند و آمریکا نیز کنسرت های خود در اسرائیل را لغو کردند.

همچنین گروه ملی تئاتر پرتغال نیز از شرکت در جشنواره اسرائیل در ماه ژوئن در قدس امتناع کرده و وارد چرخه بایکوت شدند.

در این راستا، اساتید دانشگاه های مختلف جهان نیز در جهت تصمیمات هنرمندان برنامه های خود در این اراضا اشغالی را لغو کردند.

بیش از 40 استاد دانشگاه سیدنی استرالیا با بیانیه ای مشترکی در حمایت از این روند اعلام کردند که با نهادهای علمی اسرائیل و مسئولان آن ها همکاری نخواهند کرد.

چان چنی لیپولد استاد گرایش مطالعات دیجیتالی دانشگاه میشیگان آمریکا نیز از ارایه نامه رفرانس به یکی از دانشجویانش که قرار بور برای تحصیل به دانشگاه تل آویو برود خوددرای کرده بود.

-ثمرات کمپین تحریم فعالیت های علمی-فرهنگی اسرائیل

در سایه کمپین تحریم اسرائیل توسط فلسطینی ها برخی برنامه ها که اسرائیلی ها در پی برگزاری آنها بودند لغو شدند.

یکی از این برنامه ها بازی دوستانه تیم های ملی فوتبال اسرائیل و آرژانتین در ماه آوریل بود که قرار بود در قدس برگزار شود اما در سایه این کمپین لغو شد.

فلسطینیان با اشاره به این که "این دیدار خدمت به تلاش برای مشروعیت دادن به اشغال قدس است" چندین تظاهرات اعتراضی برگزار کرده و در بارسلونا(جایی که تیم آرژانین تمرین می کرد) نیز تجمع و اعتراض کردند.

پس از این واکنش ها بود که تیم ملی آرژانتین بازی دوستانه با اسرائیل را لغو کرد.

آویگدور لیبرمن وزیر جنگ اسرائیل که از این تصمیم عصبانی شده بود، پس آنکه لیونل مسی در بازیهای جام جهانی پنالتی خود برابر ایسلند را از دست داد اظهار داشت: این بازی نشان داد که آرژانتین چقدر به بازی دوستانه با اسرائیل نیاز داشته است.

دیگر برنامه ای که در سایه تحریم اسرئیل لغو شد کنسرت «لان دل ری» ترانه سرای آمریکایی در ماه سپتامبر بود.

این هنرمند آمریکایی پس از اعتراضهای فراوان اعلام کرد که نمی تواند در این کنسرت شرکت کند. وی در پیام توئیتری خود نوشت: برای من اجرای برابر برای فلسطینیان و هم برای اسرائیلی ها اهمیت دارد.

-راهپیمای بازگشت بزرگ

مردم فلسطین از تاریخ 30 ماه مارس گذشته تا کنون در مرز غزه با اسرائیل در راهپیمایی مسالمت‌آمیز بازگشت به مناسبت چهل و دومین سالگرد «روز زمین» شرکت می‌کنند. ارتش اسرائیل برای برخورد با آنها که خواهان بازگشت به سرزمین خود و پایان 12 سال محاصره غیرقانونی غزه هستند، از گلوله‌های جنگی استفاده می‌کند.

کد خبر: 970894

وب گردی

وب گردی