اعتراض به تبعیض در حداقل حقوق کارگران و کارمندان

یک فعال حوزه کار گفت: در حال حاضر حداقل دستمزد کارگران با کارمندان یک میلیون تومان تفاوت دارد و این مساله خود به نوعی تبعیض مزدی به شمار می رود.

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، علی اکبر سیارمه، ضمن اشاره به مصوبه کمیسیون تلفیق در ارزیابی افزایش ۶۰ درصدی حداقل حقوق کارگران اظهار کرد: در حال حاضر حداقل دستمزد کارگران با کارمندان یک میلیون تومان تفاوت دارد و این مساله خود به نوعی تبعیض مزدی به شمار می رود.

فشار رانت شرکت‌های پیمانکاری به کارگران/ تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی چه شد؟

وی ادامه داد: اگر دولت را به عنوان کارفرمای بزرگ در کشور قبول داریم، انتظار این است که در تعیین حقوق و دستمزد هم برای کارمندان و هم کارگران رعایت انصاف و عدالت صورت گیرد.

این فعال حوزه کار تصریح کرد: در حال حاضر دولت به دلیل مدیریت بر بسیاری از بخشها و مراکز تولیدی، صنعتی و اقتصادی بزرگترین کارفرما محسوب می شود و در جلسات تعیین دستمزد هم با وجود آنکه عنوان می شود کارگر و کارفرما سر دستمزد به توافق می رسند ولی ترکیب شورای عالی کار روشن و مشخص است و نمایندگانی از دولت و وزارتخانه های صمت و اقتصاد حضور دارند و می دانیم که دولت تعیین کننده و تصمیم گیرنده در دستمزد است.

سیارمه با بیان اینکه طبقه کارگر و کارمند هر دو در یک کشور زندگی می کنند و مالیات می دهند، گفت: عدالت مزدی باید بین نیروهای کار اجرا شود و با کم و زیاد کردن درصد افزایش حقوق به فاصله طبقاتی دامن نزنیم.

وی به رویکرد برخی کشورها در تعیین حداقل دستمزد و بالا بودن سهم دستمزد در قیمت تمام شده تولید در آنها اشاره کرد و گفت: ما باید این کشورها را بررسی کنیم و ببینیم که حقوق و دستمزد کارگران در این کشورها روی فراورده ها و اقلام تولیدی چقدر است و چند درصد هزینه ها را می پوشاند.

این فعال حوزه کار متذکر شد: در تمام کشورها تولیدکننده هزینه مواد اولیه، حامل های انرژی و حقوق و دستمزد را درنظر می گیرد و شرایط بازار و آینده را مورد توجه قرار می دهد و با درصد سود، هزینه کل تولید را اعلام می کند. ما باید ببینیم در کشورهای همسایه و یا اروپا چند درصد هزینه تمام شده مربوط به حقوق و دستمزد است و مبنای محاسبه مزد را مورد مطالعه قرار بدهیم.

به گفته سیارمه، در آلمان سهم دستمزد بالای ۷۰ درصد است و افزایش حقوق کارگران محاسبه و در بخشهای تولید و صنعت اعمال می شود چرا که آنها این مساله را در رونق اقتصاد موثر می دانند ولی در کشور ما این رقم به ۱۰ درصد هم نمی رسد.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1128304

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 5
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • کارگر IR ۱۳:۱۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۸
      3 0
      سلام بله حق باشماست.دولت خودش تصمیم گیرنده هست چون خودش کارفرماهست......پس خواهش میکنیم ما کارگرا حقوق مناسب درنظربگیریدشما که ادعا داشتید حامی فقرا وکارگران هستید
    • IR ۰۸:۳۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۹
      0 0
      اخه فایده نداره حقوق زیاد زیاد بشه لوازم و مایحتاج مردم هم گران و گران‌گرانتر می‌شود با گرانتر شدن دوباره همین اش و همین کاسه . پس راهش ارزان‌تر شدن اجناس مسکن دارو خودرو می باشد
    • IR ۰۹:۴۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۹
      0 0
      فراموش نکنید عصر اینترنت جهانی است و تمام جامعه کارگری دقیقا متوجه حق وحقوقشان هستند...گذشت آن زمانی که اکثرا از چیزی خبر نداشتن.. الان طرف سواد خواندن و نوشتن نداره ولی به واسطه اینترنت اطلاعاتش در سطح دکتراست..پس با جامعه ای طرف هستین که خوب از همه چیز خبر دارد و مسلط به واقعیات هستند و اطلاعاتشان به واسطه اینترنت جهانی مدام به روز میشود....به نظرتان با این شرایط مثل سابق میشود سرشان را با حرف و حدیث گرم کرد..‌‌‌‌.
    • IR ۰۹:۵۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۹
      0 0
      اقتصاد واقعی دست کارگر کارشون خیلی سخته با مزد کم
    • مجید IR ۱۲:۱۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۹
      1 0
      میشه توهین نکرد اون کودن تصمیم گیرنده کجای دنیا دیدی یه کارمند از یه کارگر متخصص حقوق بیشتر بگیره حتی راننده های ماشین سنگین در اروپا وامریکا پنج برابر کارمند درامد دارند یعنی حقوق تخصصی نه یه کارمند شهرداری یا مالیات یا قضایی حقوقش بیشتر از یه تراشکار فرزکار ریخته گر متخصصدر نفت وگاز باشه علت احمقهای تصمیم گیرنده