پیش بینی بورس سه شنبه ۱ آذر ماه ۱۴۰۱

بورس تهران در هفته پایانی آبان‌ماه ۱۴۰۱ در حالی معاملات خود را آغاز کرد که طی دو روز ابتدایی هفته عملکردی خلاف جهت یکدیگر و با شدت متفاوت ثبت شده بود.

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، بورس تهران در هفته پایانی آبان‌ماه ۱۴۰۱ در حالی معاملات خود را آغاز کرد که طی دو روز ابتدایی هفته عملکردی خلاف جهت یکدیگر و با شدت متفاوت ثبت شده بود. روز شنبه ریزش سنگین ۲۰ هزار واحدی در حالی ثبت شد که رشد یکشنبه و امروز شاخص کل هنوز در رسیدن به سطحی که در آخرین روز هفته گذشته ثبت کرد، کافی نبوده است.

بیشتر بخوانید

آینده بورس چه خواهد شد؟

شاخص کل بورس امروز دوشنبه ۳۰ آبان ماه ضمن رشد ۰.۳۲ درصدی ۴ هزار و ۵۵ واحد افزایش یافت و به ارتفاع یک میلیون و ۴۰۹ هزار و ۵۵ رسید. نماگر هم‌وزن بازار سرمایه نیز در دنباله عملکرد مشابه با شاخص کل ۰.۴۲ درصد رشد ثبت کرد و با گام هزار و ۶۸۴ واحدی به محدوده ۴۰۴ هزار و ۵۴۰ واحد رسید.
بیشتر بخوانید.

ارزش معاملات بازار سرمایه تا لحظه تنظیم این گزارش به ۳ هزار و ۳۷۲ میلیارد تومان رسید. بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی نیز حاکی از خروج ۱۴۶ میلیاردی سرمایه در جریان دادوستدهای روز جاری است. همچنین ۸ نماد مثبت و ۳۱۳ نماد منفی در تابلوی معاملات امروز به چشم می‌خورد.

امروز نمادهای خودرو، ومعادن، شستا، وبانک، شپنا، شتران، شپدیس، خساپا و فارس بیشترین تاثیر مثبت روی شاخص کل بورس داشتند. در مقابل نمادهای تنوین، حکشتی، کالا، شیراز، وپارس و نوری دربردارنده بیشترین تاثیر منفی روی شاخص کل بودند

در سوی دیگر بازار نمادهای آریا، غصینو، وهور، خدیزل، دماوند و حگهر بیشترین تاثیر مثبت را روی شاخص کل فرابورس داشتند اما مارون، فزر، فرابورس، شجم و ثغرب توانستند تاثیر منفی روی این شاخص بگذارند.

بیشترین خالص خرید حقیقی‌ها متعلق به نمادهای خساپا، خودرو، خگستر، شنفت، وساخت، غدشت و وساپا بود. در لیست بیشترین ارزش‌ صف فروش، وسالت برای ششمین روز کاری متوالی در صدر بیشترین‌ ارزش صف فروش قرار گرفت؛ در ادامه لیست نمادهای تپسی، انرژی۱، بتک و فنرژی قرار دارند. بیشترین ارزش صف خرید متعلق به نمادهای خودرو، خگستر، وسدید، حتوکا و خساپا بود.

روز جاری با اتفاقی تاریخی برای بورس تهران همراه بود و برای اولین بار یک خودرو پرتیراژ در بورس کالا عرضه شد. پژو ۲۰۷ با ۸۳ درصد رقابت در محدوده قیمتی ۳۴۲ میلیون تومان مورد معامله قرار گرفت و با احتساب هزینه‌های مالیات و عوارض قانونی، سود ۵۰ میلیونی نسبت به قیمت بازار آزاد برای خریداران آن به همراه داشت.

اختلاف ۸۳ درصدی با قیمت پایه به معنای افزایش سود تولیدکننده و طبعا منتفع شدن سهامداران از آن است. این اتفاق مثبت برای بازار سرمایه در حالی رخ داد که روز جاری با اخبار استعفای مجید عشقی رئیس سازمان بورس و ارواق بهادار و سپس ابقای وی همراه شد. گفتنی است در نهایت این استعفا با مخالفت شورای عالی بورس مواجه شده است.

آنچه برای بازار مهم است چشم انداز رئیس سازمان و برنامه‌های او برای آینده بازار سرمایه است و باید دید عملکرد ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه چقدر در راستای افزایش استانداردها و خواست مخاطبان بازار خواهد بود.

بورس تهران در روز پایانی آبان‌ماه ۱۴۰۱ دو فاز متفاوت داشت. معاملات در ابتدای روز با فشار تقاضای نسبتا خوبی آغاز شد اما یک ساعت پایانی بازار فشار عرضه‌ها شدت گرفت. در پایان روز شاخص کل بورس، ضمن رشد ۰.۳۲ درصدی گام ۴ هزار و ۴۳۷ واحدی در جهت مثبت برداشت و در محدوده ۴ هزار و ۴۳۷ واحد ایستاد.

نماگر هم‌وزن بازار نیز همسو با شاخص کل حرکت کرد و با رشد هزار و ۶۸۶ واحدی در ارتفاع ۴۰۴ هزار و ۵۴۱ واحدی ایستاد. این در حالی است که بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی نشان از خروج ۱۶۱ میلیاردی پول از بازار سرمایه دارد.

گرچه ارزش معاملات در روزهای اخیر روند صعودی را آغاز کرده است اما نسبت به رکورد ارزش معاملات در آبان ماه که در ۱۷ آبان ثبت شد(۵ هزار و ۸۷۳ میلیارد تومان) ۴۰ درصد پایین تر و در محدوده ۳ هزار و ۳۰۲ میلیاردی قرار دارد.

نکته مثبت اما در این‌ باره آن است که ارزش معاملات خط روند نزولی خود که از شهریور ماه سال گذشته پایین تر از آن قرار داشت را شکسته است و با معاملات امروز مجددا در بالای آن قرار گرفته است.با افزایش ارزش معاملات شاهد افزایش پویایی معاملات و رشد احتمالی شاخص در ماهای آتی خواهیم بود.
 

کاویان عبداللهی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با تجارت‌نیوز فضای بازار سرمایه در آخرین روز آبان‌ماه را خاص توصیف کرد و گفت: شرایط امروز بازار سرمایه به مراتب نشانه‌هایی از مساعد بودن معاملات داشت و جریان عرضه و تقاضا فضای مناسبی را برای سهامداران به ارمغان آورد.

این کارشناس ادامه داد: این شرایط عمدتا ناشی از واکنش مثبت بازار به تغییر جایگاه ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار بود. اما پس از بازار این موضوع تکذیب شد و نتوانستیم شاهد تاثیر این تکذیبیه در بازار باشیم.

وی با بیان اینکه معاملات فردا قطعا تحت تاثیر اتفاقات امروز بازار خواهد بود، تصریح کرد: فشار فروش در انتهای بازار بعضا افزایش پیدا کرد. همچنین با توجه به اتفاقات سازمان بورس احتمالا فردا جریان دادوستدهای بورس با فشار طرف عرضه حداقل در ابتدای بازار مواجه خواهد شد.

عبداللهی بزرگترین مشکل صنعت خودرو را بحث قیمت‌گذاری دستوری دانست و در این رابطه بیان کرد: موضوع فروش خودرو در بورس کالا به ویژه خودروهای شرکت‌های ایران‌خودرو و سایپا که مورد توجه بازار هستند و تقاضا برای این دست خودروها وجود دارد، اتفاق مثبتی برای بازار ارزیابی می‌شود.

وی ادامه داد: نمادهای تولیدکننده خودرو با فروش کالای خود با نرخ‌های نزدیک‌تر به بازار آزاد در بورس کالا به کمک مکانیسم عرضه و تقاضا گام در جهت حذف قیمت‌گذاری دستوری در این صنعت بردارند. همچنین این اتفاق باعث کاهش زیان انباشته این شرکت‌ها می‌شود و چشم‌انداز مثبتی را برای نمادهای این گروه ترسیم می‌کند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1160836

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =