چند توصیه ساده برای بهبود کیفیت خواب شبانه

داشتن عادات سالمی برای خواب می تواند تفاوت زیادی در کیفیت زندگی شما ایجاد کند؛ عاداتی که اغلب تحت عنوان «بهداشت خواب» از آنها یاد می شود.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، بدن شما برای وارد شدن به مرحله ی خواب نیاز به زمان دارد. بنابراین آخرین ساعت بیداری خود را به انجام فعالیتی آرامش بخش مثل مطالعه بگذرانید.

1- برای خواب برنامه ی ثابتی داشته باشید و به آن متعهد بمانید

این برنامه می تواند شامل ساعت به خواب رفتن و از خواب برخاستن باشد؛ حتی آخر هفته ها. این کار به تنظیم ساعت بدن شما کمک می کند و می تواند در به خواب رفتن و حفظ کیفیت خواب شبانه تان اثر بسیار مثبتی داشته باشد.

تاثیر واکسن با خواب شبانه تقویت می‌شود

2- برای رفتن به رختخواب آداب آرامش بخش به خصوصی داشته باشید

انجام یک فعالیت روتین و آرامش بخش پیش از رفتن به رختخواب و به دور از نور زیاد می تواند به جدا کردن ساعت خواب شما از دیگر فعالیت هایی که منجر به بالا رفتن هیجان، استرس و یا تشویش شما می شوند کمک می کند. بالا رفتن موارد یاد شده می تواند به خواب رفتن، در خواب ماندن و کیفیت خواب شما را با اختلال مواجه کند.

3- اگر مشکل خواب دارید، از چرت زدن در طول روز اجتناب کنید

چرت های کوتاه ممکن است شما را در حفظ انرژی روزانه تان یاری کنند، اما اگر فکر می کنید هنگام خواب شبانه با مشکل مواجه می شوید حذف همین چرت های روزانه ی کوتاه، به ویژه چرت های بعد از ظهر، ممکن است به شما کمک کند.

4- هر روز ورزش کنید

ورزش سنگین برای خواب بهترین حالت است، با این حال حتی انجام ورزش های سبک نیز از ورزش نکردن بهتر است. در هر زمانی از روز که می توانید ورزش کنید، اما نه به قیمت از دست دادن زمان خواب شبانه.

5- نگاهی به اتاق خواب خود بیندازید

چیدمان محل خواب خود را به گونه ای طراحی کنید که شرایط لازم برای به خواب رفتنتان را فراهم کند. اتاق خواب شما باید خنک باشد؛ دمایی بین 15 تا 19 درجه ی سانتی گراد دمای مناسبی محسوب می شود. اتاق خواب شما باید از هر گونه سر و صدایی که بتواند خواب شما را مختل کند نیز به دور باشد. در نهایت هیچ نوری نباید هنگام خواب در اتاق خواب شما وجود داشته باشد. با این اطلاعات، میزان سر و صدا و یا دیگر عوامل مزاحم را در اتاق خود را بسنجید. این شامل مزاحمت هایی مثل خرناس کشیدن که ممکن است شریک زندگی تان برای خواب شما ایجاد کند نیز می شود. استفاده از پرده های کلفت، چشم بند، پنبه ی مخصوص گوش، دستگاه های تولید کننده ی «نویز سفید»، مرطوب کننده های هوا، پنکه و غیره را در نظر داشته باشید و امتحان کنید.

6- روی تشک و بالشت راحت بخوابید

از گرم و نرم بودن تشک رختخواب خود اطمینان حاصل کنید. تشکی که سالهاست از آن استفاده می کنید ممکن است دیگر کارایی خود را از دست داده باشد؛ بهترین تشک های موجود در بازار نیز بیشتر از 9 یا 10 سال دوام نمی آورند. از بالشت راحت استفاده و اتاق خود را برای خواب مناسب سازی کنید. مراقب عوامل حساسیت زا و یا اشیایی که ممکن است باعث سر خوردن و یا افتادن شما هنگام بیدار شدن از خواب شوند باشید.

7- از نور برای تنظیم ساعت درونی خود استفاده کنید

برای این کار می توانید هنگام عصر از قرار گرفتن در معرض نور زیاد بپرهیزید و صبح ها خود را در معرض نور آفتاب قرار دهید. این کار باعث می شود ساعت درونی بدن شما بهتر تنظیم شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1175169

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =