موجودی صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی 375 میلیارد است

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با 20 میلیارد شروع به کار کرد و در حال حاضر موجودی صندوق 375 میلیارد است و تلاش داریم این عدد را تا پایان امسال به هزار میلیارد برسانیم.

نشست هم‌اندیشی دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و دکتر حسن مسلمی نائینی رئیس سازمان جهاد دانشگاهی ظهر امروز در سازمان مرکزی برگزار شد.

دکتر طهرانچی در ابتدای این جلسه با بیان اینکه افتخار دارم سال های زیادی در جهاد دانشگاهی حضور داشته‌ام و پژوهش و فناوری را در جهاد دانشگاهی آموختم، گفت: وجه اشتراک جهاد دانشگاهی و دانشگاه آزاد اسلامی این است که هر دو مولود انقلاب اسلامی هستند و در حوزه آموزش عالی کشور نقش‌آفرینی می کنند. 

وی با اشاره به تأسیس جهاد دانشگاهی در کشور به عنوان مولود انقلاب اسلامی، گفت: زمانی که هنوز در غرب چیزی به نام مرکز رشد و پارک های علم و فناوری خلق نشده بود، انقلاب اسلامی نهادی به نام جهاد دانشگاهی خلق کرد که کارکرد آن، اتصال علم به جامعه بود. در حقیقت دفاتر جهاد دانشگاهی در دانشگاه ها حکم مراکز رشد را داشت. 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه نهاد جهاد دانشگاهی دارای ظرفیت ها و پتانسیل های فراوانی است، گفت: این نهاد فرصتی برای تربیت نیروی انسانی است که باید قدر دانسته شود. همچنین جهاد دانشگاهی در حوزه فرهنگ نیز نقش‌آفرینی مؤثری دارد.

دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی تنها یک دانشگاه نیست بلکه یک نظام و شبکه دانشگاهی است که در حال حاضر 22 هزار عضو هیأت علمی، 32 هزار عضو هیات علمی حق‌التدریس، یک میلیون و 250 هزار دانشجو (تا مهرماه)، 400 واحد و مرکز دانشگاهی، 780 مدرسه، 140 هزار دانش‌آموز و 10 بیمارستان دارد. در سه سال اخیر اقبال اجتماعی نسبت به دانشگاه آزاد اسلامی افزایش داشته به طوری که ورودی سالانه از 250 هزار دانشجو به 500 هزار دانشجو و تعداد کل دانشجویان از 830 هزار به یک میلیون و  250 هزار دانشجو رسیده است.

وی با بیان اینکه بین 38 تا 40 درصد دانشجویان کشور در دانشگاه آزاد اسلامی تحصیل می کنند، گفت: این موضوع مسئولیت بسیار بزرگی به همراه دارد چرا که این دانشگاه حتی یک ریال از بودجه دولتی استفاده نمی‌کند.

دکتر طهرانچی با تأکید بر اهمیت حوزه پژوهش و فناوری در دانشگاه آزاد اسلامی، تصریح کرد: در این زمینه کارهای بسیاری انجام شده است؛ ازجمله اینکه صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با 20 میلیارد شروع به کار کرد و در حال حاضر موجودی صندوق 375 میلیارد است و تلاش داریم این عدد را تا پایان امسال به هزار میلیارد برسانیم. سامانه پژوهشیار و نظام برنامه های علمی دانشگاه، یک سامانه یکپارچه و رؤیت‌پذیر و شفاف است.

وی خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی اولین نهاد آموزشی بود که نام شورای گسترش خود را به شورای گسترش، آمایش، برنامه‌ریزی و کارآفرینی تغییر داد. براساس برنامه تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی که مبتنی بر طرح آمایش تدوین شده، 31 سند آمایش استانی تهیه و ارتباط بین رشته و مشاغل در همه استان ها احصاء شد. در این راستا کل کشور به 81 ناحیه تقسیم و برای آنها سند آمایشی دقیق در نظر گرفته شد. کل آموزش عالی و وضعیت اقتصادی و اجتماعی تحلیل شد و برای هر ناحیه، بسته های عملیاتی تدوین شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ما معتقدیم دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاهی مردمی و جامعه‌پرداز است و ان‌شاءالله در آینده تمدن‌ساز باشد و شعار ما در دانشگاه معرفت، مهارت و نوآوری است که سعی می کنیم در این سه محور فعالیت داشته باشیم.

دکتر طهرانچی در پایان، با بیان اینکه زمینه های همکاری زیادی بین دانشگاه آزاد اسلامی و جهاد دانشگاهی وجود دارد، ابراز امیدواری کرد بین این دو نهاد در زمینه کلان، همکاری های مؤثری صورت گیرد.

در ادامه، حسن مسلمی نائینی رئیس سازمان جهاد دانشگاهی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی و جهاد دانشگاهی وجوه مشترک زیادی دارند، گفت: وجه اشتراک اصلی این دو نهاد این است که مستقل از دولت هستند. یکی از برکت های جهاد دانشگاهی این است که توانسته نیروهای متخصص، مدیر و مدبر فراوانی تربیت کرده و تقدیم کشور کند.

وی به ارائه گزارشی درخصوص تاریخچه فعالیت های جهاد دانشگاهی از آغاز تأسیس تاکنون پرداخت و بر دستاوردهای مهم این نهاد انقلابی تأکید کرد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1179562

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =