جمهوری آذربایجان در آستانه صلح با ارمنستان است

وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان گفت، باکو و ایروان در آستانه یک صلح هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل ایسکانیوز، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، جیحون بایراموف، وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان در نشست شورای دائم سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSCE) بیان کرد: دو کشور جمهوری آذربایجان و ارمنستان برای اولین بار پس از اعلام استقلال‌شان در آستانه یک صلح هستند که به موجب آن به حاکمیت، تمامیت ارضی و مصونیت مرزها احترام متقابل می‌گذارند.

جمهوری آذربایجان و ارمنستان بازگشت به مرزهای ۱۹۷۵ را تکذیب کردند

وی افزود: علی رغم رنج، محرومیت و ویرانی که مردم جمهوری آذربایجان طی سال‌ها متحمل شده‌اند، جمهوری آذربایجان به طور فعالی برای تضمین صلح پایدار با ارمنستان تلاش می‌کند. فرصت‌ها و چشم‌اندازهای واقعی جهت برقراری صلح، تقویت ثبات، تضمین همزیستی مسالمت‌آمیز و پیشبرد دستورکار صلح وجود دارند.

همچنین آرمن گریگوریان، دبیر شورای امنیت ارمنستان روز دوشنبه گفت که ایروان و باکو احتمالا تا پایان سال جاری میلادی یک معاهده صلح را امضا کنند.

ارمنستان و جمهوری آذربایجان، دو کشور منطقه قفقاز اوایل دهه ۱۹۹۰ در پی فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، برای کنترل منطقه مورد مناقشه قره‌باغ با یکدیگر درگیر شدند.

خبرگزاری رویترز نیز پیشتر گزارش داد، این دو کشور در حال حاضر مشغول مذاکراتی درباره یک توافق صلح با هدف پایان دادن به چند دهه مناقشه بر سر منطقه قره‌باغ هستند. این منطقه که به عنوان بخشی از جمهوری آذربایجان به رسمیت شناخته شده، دارای جمعیت عمدتا ارمنی است و مکررا دو کشور بر سر آن درگیری‌هایی داشته‌اند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1184459

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • آندرانیک اوزانیان IR ۱۳:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۷
      1 0
      امیدوارم روزی ترک ها و ارامنه با هم صلح کنند ولی تا زمانی که موازنه قدرت وجود نداشته باشد رسیدن به صلح خیلی بعید است.موازنه قدرت هم خیلی بعید است چرا که ترکیه حامی اصلی و در واقع حاکم و مالک اصلی آذربایجان است و ترکیه از نظر نظامی بی نهایت قوی تر از ارمنستان است و ترکیه با تکرار سیاست اجداد عثمانی خود و با تفکر پان ترکیزم تمایل به اشغال سرزمین های فعلی ارمنستان به خصوص منطقه استان سیونیک دارد . موازنه قدرت از نظر نظامی خیلی بعید است . از نظر سیاسی هم ارمنستان منفعتی برای قدرت های جهانی ندارد لذا این قدرت ها از نظر سیاسی نیز از ارمنستان حمایت نمی کنند . لذا صلح پایدار بعید است.