آخرین تحولات اوکراین| پوتین: روسیه با بیرون بردن کودکان از منطقه جنگی در اوکراین، آنها را نجات داده است

رئیس جمهوری روسیه در گفتگو با رهبران آفریقایی در سن پترزبورگ تاکید کرد که این کشور کاملاً بطور قانونی کودکان را از منطقه جنگی در اوکراین خارج کرده است.

به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز شنبه در سن پترزبورگ با رهبران کشورهای آفریقایی که یک روز قبل به کی‌یف سفر کرده بودند، گفتگو کرد. موضوع اصلی این نشست حل و فصل بحران اوکراین است. نمایندگان عالی رتبه قاره آفریقا طرحی ده ماده‌ای برای پایان دادن به درگیری نظامی در اوکراین با خود به همراه داشتند. درست است که این طرح بعنوان یک سند به روی کاغذ ثبت نشده، ولی سیریل رامافوزا، رئیس جمهور آفریقای جنوبی آن را کلمات خود شرح داد. این مذاکرات تقریباً سه ساعت طول کشید.

آخرین تحولات اوکراین| روسیه به حضور جنگنده‌های اف-۱۶ در کی‌یف پاسخ نظامی خواهد داد

پوتین در این نشست گفت که روسیه هرگز مذاکره با اوکراین را رد نکرده است. او همچنین توافقنامه صلحی که در سال ۲۰۲۲ در استانبول امضا شده بود را نشان داد. به گفته وی، اوکراین بطور اولیه توافقنامه استانبول را تایید کرده بود، اما پس از خروج نیروهای روسیه از حومه کی‌یف، مقامات کی‌یف آن را "به زباله دان تاریخ انداختند".

پوتین با نشان دادن این سند، یادآور شد: «ما تاکنون در مورد این مسئله صحبت نکرده بودیم. این پیش نویس توافقنامه‌ای است که توسط رئیس گروه مذاکره کننده اوکراینی پاراف شده است. امضایش را آنجا گذاشته است. این سند است که امضای آن نیز مشخص است! نگاه کنید، اینجاست! این سند دقیقا هم با این عنوان نوشته و امضا شده است: «توافقنامه در خصوص بی طرفی دائمی و تضمین‌های امنیتی برای اوکراین».

رئیس جمهوری روسیه در عین حال تاکید کرد که مسکو آماده بررسی پیشنهادات کشورهای آفریقایی برای حل و فصل اوکراین است.وی یادآور شد که روسیه برای گفتگو با همه کشورهای طرفدار صلح باز است و آمادگی دارد. وی همچنین تاکید کرد که از رویکرد رهبران آفریقا برای حل این بحران استقبال می‌کند.

سیریل راماپوزا، رئیس جمهور آفریقای جنوبی نیز در این نشست اعلام کرد که پیشنهاد کشورهای آفریقایی در مورد اوکراین مبتنی بر ۱۰ ماده، شامل: حل و فصل مسالمت آمیز مناقشه، شروع هرچه سریعتر مذاکرات، تنش زدایی از سوی هر دو طرف، احترام به حاکمیت کشورها مطابق با منشور ملل متحد، تضمین‌های امنیتی برای هر یک از طرفین، اجرای دقیق توافقنامه صادرات غلات، حمایت انسان دوستانه از قربانیان، مبادله اسرای هر دو طرف درگیری، بازگرداندن کودکان، بازسازی پس از پایان جنگ و همکاری نزدیک تر با کشورهای آفریقایی است.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین با چنین دیدگاهی که این مذاکرات به نتیجه نرسیده بود، مخالفت کرده و توضیح داد: «تحقق بخشیدن به هر ابتکار عمل  صلحی و مطابقت مواضع طرفین مناقشه همواره  دشوار است. ولی رئیس جمهور پوتین به طرح صلح رهبران آفریقایی علاقه نشان داده است. هم رهبران کشورهای آفریقایی و هم پوتین اراده سیاسی خود را برای ادامه گفتگوها ابراز کرده‌اند.» 

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز در پایان این مذاکرات یادآور شد که کشورهای آفریقایی درک درستی از علل واقعی بروز درگیری نظامی در اوکراین نشان دادند. 

روز جمعه هیئت بلندپایه رهبران آفریقایی، طرح پیشنهادی صلح خود را در کی‌یف و با ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین مورد بررسی قرار داده بود. 

 پیش از این، کشورهای چین، برزیل و اندونزی طرح صلح خود را برای بررسی به مسکو و کی‌یف ارائه کردند.

آخرین دور مذاکرات رو در رو بین روسیه و اوکراین در تاریخ ۲۹ مارس ۲۰۲۲ در ترکیه برگزار شد. پس از آن کی‌یف به طور رسمی از هر گونه تماس با مسکو خودداری کرد.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز چهارصد و هشتادم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

گفتگوی جداگانه ولادیمیر پوتین با رئیس جمهوری آفریقای جنوبی 

دفتر مطبوعاتی کرملین اواخر شب گذشته، شنبه، گزارش داد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و سیریل رامافوزا، همتای آفریقای جنوبی وی، در دیداری جداگانه، با یکدیگر گفتگو کردند. طرفین درباره حل مناقشه اوکراین، همکاری در چارچوب گروه بریکس و همچنین روابط دوجانبه بین دو کشور تبادل نظر کردند.

طبق این اطلاعات، پوتین در این دیدار گفت: «به نظر من، ما هم در بخش رسمی و هم در بخش غیررسمی، تقریباً در مورد بسیاری مسائل، حداقل جنبه های اصلی مشکلات مربوط به بحران اوکراین، که برای حل آن به روسیه آمده‌اید، به تفصیل بحث کردیم و این مذاکرات سازنده بود.» 

رئیس جمهور آفریقای جنوبی نیز از ولادیمیر پوتین برای توضیح دیدگاه خود در رابطه با بحران اوکراین و برای قبول دیدار با هیئت آفریقایی تشکر کرد. به گفته وی، شنیدن نقطه نظرات رهبر روسیه برای آنها مهم است و به لطف آن توانستند "همه توضیحات دقیق را دریافت کنند و وضعیت را بهتر از قبل درک کنند."

رامافوزا: بحث پیرامون اوکراین در نشست روسیه- آفریقا ادامه خواهد داشت

سیریل رامافوزا، رئیس جمهوری آفریقای جنوبی شب گذشته در پایان دیدار دوجانبه خود با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه اعلام کرد که تبادل نظر در خصوص مناقشه اوکراین در نشست روسیه و آفریقا در ماه جولای ادامه خواهد یافت. 

به گزارش دفتر مطبوعاتی کرملین، وی گفت: «ما درباره برخی مسائل مربوط به بحران وکراین بحث کرده و توافق کردیم که رایزنی‌ها در این خصوص  را ادامه دهیم. به ویژه، ما می توانیم این موضوع بحث را در اجلاس روسیه و آفریقا در ماه جولای ادامه دهیم.»

وی همچنین یادآور شد که در چارچوب دیدارش با ولادیمیر پوتین، همکاری های دوجانبه بین روسیه و آفریقای جنوبی، تعدادی از موضوعات مرتبط با گروه بریکس و سایر سازمان های بین المللی را مورد بررسی قرار داده است.

لاوروف: کشورهای آفریقایی علل واقعی درگیری اوکراین را به درستی درک می‌کنند

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه شب گذشته، شنبه پس از گفتگوهای مفصل ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه با هیئت بلندپایه از کشورهای آفریقایی به خبرنگاران اعلام کرد که کشورهای آفریقایی درک درستی از علل واقعی آغاز درگیری نظامی در اوکراین دارند.

لاوروف گفت: «نتیجه اصلی گفتگوی امروز این است که شرکای ما از اتحادیه آفریقا درک درستی از علل واقعی بحرانی که با تلاش غرب ایجاد شده است را نشان داده و درک کرده اند که خروج از این بحران ضروری است.» 

 این دیپلمات یادآور شد که بحران اوکراین در نتیجه چندین سال جنگ ترکیبی غرب علیه روسیه شکل گرفته است و مسکو مجبور به اقدام برای دفاع از منافع ملی خود شده است. 

آمادگی پوتین و رهبران کشورهای آفریقایی برای ادامه گفت وگوها 

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین شب گذشته، شنبه، به خبرنگاران اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و رهبران کشورهای آفریقایی برای تماس‌های بیشتر به منظور  بررسی روند اوضاع پیرامون اوکراین اعلام آمادگی کردند.

پسکوف در عین حال با دیدگاه یکی از خبرنگاران که این دیدار به نتیجه‌ای نرسیده بود، مخالفت کرده و توضیح داد: « خیر. چنین نیست. تحقق بخشیدن به هر ابتکار عمل  صلحی و مطابقت مواضع طرفین مناقشه همواره  دشوار است. اما رئیس جمهور پوتین به طرح صلح رهبران آفریقایی علاقه نشان داده  است. هم رهبران کشورهای آفریقایی و هم پوتین اراده سیاسی خود را برای ادامه گفتگو ابراز کردند. هرچند همه مواضع آنها مشابه موضع گیری روسیه نیست، ولی کار در این زمینه باید ادامه یابد.»

سخنگوی کرملین: در حال حاضر  جنگ بین مسکو و غرب جمعی جریان دارد

دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس جمهوری روسیه شب گذشته، شنبه، ابراز عقیده کرد که درگیری نظامی در اوکراین به «عملاً به جنگی بین مسکو و غرب جمعی» تبدیل شده است.

وی در جمع خبرنگاران گفت: «در واقع، عملیات نظامی ویژه علیه مقامات کی‌یف و به منظور تضمین امنیت مردم دونباس آغاز شد، ولی اکنون این درگیری‌ها عملاً به عنوان جنگی واقعی بین مسکو و غرب جمعی ادامه دارد.»

پسکوف پیش از این نیز روز شنبه یادآور شد که وظیفه غیرنظامی کردن اوکراین در واقع تا حدود زیادی تکمیل شده، چرا که کی‌یف دیگر سلاح‌های خودی برای استفاده ندارد. وی توضیح داد که کشورهای ائتلاف آتلانتیک شمالی به رهبری واشنگتن "بیش از پیش و به طور مستقیم و غیرمستقیم وارد این درگیری شده و یک طرف جنگ محسوب می شوند. 

روسیه از تلاش سایر کشورها برای کمک به حل مناقشه اوکراین قدردانی می‌کند

سخنگوی کرملین شب گذشته شنبه اعلام کرد که روسیه از تلاش های سایر کشورها برای کمک به حل و فصل مناقشه اوکراین بسیار قدردانی می‌کند و آماده است تا تمام ابتکارات صلح را در نظر گرفته و مورد بررسی قرار دهد. 

دیمیتری پسکوف گفت: « ما آماده‌ایم و رئیس‌جمهور ولادیمیر پوتین بارها این مسئله را اعلام کرده که همه ابتکارات را در نظر خواهیم گرفت و از تلاش‌های هر کشور یا گروهی از کشورها برای کمک به  حل مناقشه اطراف اوکراین بسیار قدردانی می‌کنیم.» 

دبیر مطبوعاتی پوتین تاکید کرد که همه پیشنهادات مستحق توجه هستند، البته اینکه چگونه می توان آنها را اجرا کرد، مسئله دیگری است.

به گفته وی، موضع گیری طرف روسی به رعایت مفاد حقوق بین الملل و منشور سازمان ملل برمیگردد. این موضوع یک بار دیگر توسط پوتین در دیدار با یک هیئت آفریقایی در روز شنبه مورد تأیید قرار گرفت. پسکوف در پایان گفت: «و ما از مواضع خود دفاع خواهیم کرد، بنابراین اگر برخی مفاد طرح‌های مختلف صلح پیشنهادی که با این موضع گیری  ما مطابقت نداشته باشد، البته برای ما غیرقابل قبول خواهد بود».

تضمین امنیت اوکراین در توافقنامه صلح استانبول مورد تاکید قرار گرفته بود

در پیش نویس توافقنامه صلح استانبول که متن آن روز شنبه در نشست ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه با رهبران کشورهای آفریقایی در سن پترزبورگ مشخص شد، از  انگلیس، آمریکا، چین، فرانسه، ترکیه و بلاروس به عنوان کشورهای ضامن امنیت اوکراین نام برده شده بود.

شب گذشته، ولادیمیر پوتین در دیدار با هیئت آفریقایی، برای نخستین بار پیش نویس توافقنامه صلحی که در سال ۲۰۲۲ در استانبول درباره حل و فصل مناقشه اوکراین امضا شده بود را نشان داد. این سند دقیقاً  با عنوان "پیمان بی طرفی دائمی و ضمانت‌های امنیتی اوکراین" نوشته شده بود. ولی همانطور که رئیس جمهوری روسیه توضیح داد، اوکراین بطور اولیه توافقنامه استانبول را تایید کرد، اما پس از خروج نیروهای روسیه از حومه کی‌یف، مقامات کی‌یف آن را "به زباله دان تاریخ انداختند".

پوتین یادآور شد: «ما هرگز در مورد این مسئله اظهار نظر نکردیم. این پیش نویس توافقنامه ای است که توسط رئیس گروه مذاکره کننده اوکراینی پاراف شده است. امضایش را آنجا گذاشته است. این سندی است که امضای آن نیز مشخص است! نگاه کنید، اینجاست! این سند دقیقا هم با این عنوان نوشته و امضا شده است: "توافقنامه در خصوص بی طرفی دائمی و تضمین های امنیتی برای اوکراین". این سند دقیقاً در خصوص تضمین امنیتی اوکراین است. هجده ماده دارد، می توانید آن را مشاهده کنید. نمایندگان طرف اوکراینی سند استانبول را پاراف کردند که شامل همه چیز، حتی تعداد تجهیزات نظامی و پرسنل بود.»

رئیس جمهوری روسیه ادامه داد: «ولی پس از آنکه، همانطور که قول داده بودیم، نیروهای خود را از حومه کی‌یف خارج کردیم، مقامات کی‌یف، همانطور که معمولا صاحبانشان انجام می دهند، همه آن را به زباله دان تاریخ انداختند. اگر بخواهم مودبانه تر بگویم، آنها این سند را رد کردند. چه تضمینی وجود دارد که آنها هر نوع طرح صلح دیگری را کنار نگذاشته و به آن عمل نکنند؟!» 

در استانبول ترکیه بود که آخرین دور مذاکرات روسیه و اوکراین در تاریخ ۲۹ مارس ۲۰۲۲ برگزار شد. این مذاکرات حدود سه ساعت طول کشید. پس از آن کی‌یف به طور رسمی از هر گونه تماس با مسکو خودداری کرد.

پوتین: روسیه با بیرون بردن کودکان از منطقه جنگی در اوکراین، آنها را نجات داده است

رئیس جمهوری روسیه در گفتگو با رهبران آفریقایی در سن پترزبورگ تاکید کرد که این کشور کاملاً بطور قانونی کودکان را از منطقه جنگی در اوکراین خارج کرده است. وی تاکید کرد که هیچ کس قصد جدا کردن کودکان از خانواده هایشان را ندارد.

ولادیمیر پوتین، توضیح داد: «درباره کودکان باید بگویم که همه می دانیم که بچه ها مقدس هستند. ما آنها را از منطقه درگیری خارج کردیم تا جان آنها را نجات دهیم - و این همان چیزی است که واقعاً اتفاق افتاده است. هیچ کس قرار نبود هیچ کودکی را از خانواده خود جدا کند. ما تمام یتیم خانه‌ها را کاملاً قانونی خارج کردیم، زیرا روسای یتیم خانه ها نمایندگان قانونی مقامات کی‌یف بودند.»

 تنها ۳ درصد غلات صادر شده از بنادر اوکراین به کشورهای نیازمند آفریقایی رسیده است

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه شب گذشته در دیدار سه ساعته خود با رهبران کشورهای آفریقایی اعلام کرد که ۳۱.۷ میلیون تن محصولات کشاورزی و غلات از بنادر اوکراین صادر شده است که تنها ۳ درصد آن به کشورهای در حال توسعه رسیده است. 

وی گفت: «مطابق با اسناد مرکز هماهنگی استانبول، دقیقاً تا تاریخ ۱۵ ژوئن، ۳۱.۷ میلیون تن محصولات کشاورزی از بنادر اوکراین با کمک روسیه و ترکیه صادر شده است. از این میان ۹۷۶ هزار تن از ۳۱.۷ میلیون [تن] به کشورهای نیازمند در قاره آفریقا ارسال شده است که اینها عبارتند از جیبوتی، سومالی، سودان، لیبی، اتیوپی. این تنها ۳.۱ درصد از کل این صادرات است.»

پوتین افزود: به عقیده ما، طرح صادرات غلات از اوکراین مشکل گرسنگی در قاره آفریقا را حل نمی کند. ما معتقد نیستیم که عرضه غلات اوکراینی به بازارهای جهانی مشکل فقر و گرسنگی را حل کند. خیر، اینطور نیست.»

روسیه مطابق با منشور سازمان ملل حق داشت که استقلال دونتسک و لوهانسک را به رسمیت بشناسد

رئیس جمهوری روسیه در جریان مذاکرات خود با هیئت بلندپایه کشورهای آفریقایی در مورد حل و فصل مناقشه اوکراین تاکید کرد که مسکو کاملاً حق داشت که استقلال دو جمهوری دونتسک و لوهانسک را طبق منشور سازمان ملل متحد به رسمیت بشناسد. 

ولادیمیر پوتین در مورد وضعیت سیاسی اوکراین تاکید کرد که همه مشکلات پس از کودتای مغایر با قانون اساسی در کی‌یف در سال ۲۰۱۴ آغاز شد که "با حمایت حامیان غربی" صورت گرفت. علاوه بر این، کی‌یف تلاش کرد تا مشکل دونباس را با زور اسلحه حل کند. پوتین تاکید کرد: بر اساس ماده ۵۱ منشور سازمان ملل، ما حق داشتیم با اشاره به بند دفاع از خود، به آنها کمک کنیم.

وی در عین حال یادآور شد که قبل از شروع درگیری، روسیه برای مدت طولانی از مردم دونباس حمایت کرده و تلاش کرده بود تا اوضاع را به صورت مسالمت آمیز حل و فصل کند، ولی مقامات کی‌یف علاقه ای به این کار نداشتند. رئیس جمهور افزود: روسیه مجبور شد با در نظر گرفتن روابط تاریخی خود، روابط فرهنگی و هم زبانی با این سرزمین، از این مردم حمایت کند.

پوتین توسعه روابط با کشورهای آفریقایی را یک اولویت برای روسیه خواند

رئیس جمهوری روسیه در دیدار با یک هیئت آفریقایی تاکید کرد که توسعه روابط با کشورهای آفریقایی از اولویت های مهم روسیه است. 

ولادیمیر پوتین گفت: ما همواره بر تقویت بیشتر روابط مرسوم دوستانه با کشورهای آفریقایی و انجمن اصلی منطقه - یعنی اتحادیه آفریقا - بر اساس اصول برابری، احترام متقابل و عدم مداخله در امور داخلی دفاع می کنیم.

علاوه بر این، رئیس جمهور روسیه یادآور شد که مسکو از رویکرد متعادل کشورهای آفریقایی برای حل و فصل مناقشه در اوکراین قدردانی می‌کند.  پوتین ابراز امیدواری کرد که نشست روسیه - آفریقا چشم اندازهای جدیدی را برای تعامل در این زمینه باز کند.

آندری آلکسینکو، رئیس دولت منطقه‌ای خرسون شب گذشته شنبه، اعلام کرد که تعداد قربانیان در این منطقه پس از تخریب سد نیروگاه برق آبی کاخوفکا به ۲۹ نفر افزایش یافت.

به گفته وی، به تمامی خانواده هایی که بستگان خود را از دست داده اند کمک های لازم را ارائه شده است. غرامت تعیین شده با تصمیم سرپرست فرمانداری ولادیمیر سالدو، - ۱ میلیون روبل به هر خانواده پرداخت می شود.

اشاره به کمبود منابع انسانی ارتش اوکراین برای ادامه عملیات ضد حمله 

ولادیمیر سالدو، فرماندار موقت منطقه خرسون شب گذشته، شنبه در مصاحبه اختصاصی با روزنامه ایزوستیا، چاپ مسکو، ابراز عقیده کرد که به دلیل کمبود نیروی انسانی در نیروهای مسلح اوکراینبرای یک عملیات جدی رزمی، ضد حمله آنها بیشتر در گفتار است تا در عمل. 

این مقام محلی گفت: آنها می توانند این ضد حمله را اعلام کنند ولی نمی توانند آن را انجام دهند. واقعیت این است که آنها در واقع نیروی نظامی قابل توجهی برای این کار ندارند. منظورم نیروی انسانی است. چون  همانطور که همه می دانند کشورهای غربی به کی‌یف  سلاح داده  و میدهد. به آنها گلوله و تجهیزات نظامی مختلف داده است. اما آنها نیروی نظامی لازم را ندارند که با چنین روحیه "بدخواهانه" با این تسلیحات بجنگند.

به گفته وی، اوکراینی‌ها روز به روز بیش از گذشته به حقیقت پی می برند و اعتراضات نسبت به آنچه در حال وقوع است در آنها رشد کرده است. سالدو تاکید کرد: در عین حال، هیچ خطری برای از دست دادن سرزمین‌های ما در جریان ضد حمله نیروهای مسلح اوکراین وجود ندارد.

این مقام افزود: «در واقع، این چیزی است که اتفاق می‌افتد: ما شاهد هستیم که مقامات کی‌یف، به دستور دیگران، چگونه برادران اوکراینی ما، سربازان اوکراینی و مردان نظامی اوکراینی را به کشتن می دهند. ما خودمان نیمی اوکراینی هستیم و آنها هم نیمی روسی هستند. در واقع هیچکدام نمی خواهیم با یکدیگر بجنگیم.»

وزارت دفاع دانمارک دو شرط برای انتقال F-۱۶ به کی‌یف گذاشت

دانمارک هواپیماهای جنگنده F-۱۶ را با دو شرط به اوکراین منتقل خواهد کرد. این مسئله روز شنبه از سوی ترولز لوند پولسن، سرپرست وزارت دفاع این پادشاهی اعلام شد.

وزیر دفاع در مراسمی گفت: «دانمارک نمی تواند به تنهایی هواپیماهای جنگی را به اوکراین تحویل دهد. اگر بخواهیم نیروی هوایی رزمی را برای اوکراین فراهم کنیم و آن را حفظ کنیم، ائتلاف کشورها لازم است. ما همچنین نمی‌توانیم این مشکل را به تنهایی حل کنیم زیرا این امر به اجازه ایالات متحده نیاز دارد، زیرا F-۱۶ یک هواپیمای تولید شده آمریکایی است. اما من در عین حال می خواهم بگویم که نمی توانم تصور کنم که ما از این تصمیم حمایت نکنیم.» 

پولسن همچنین تایید کرد که دانمارک خلبانان اوکراینی را برای پرواز با F-۱۶ آموزش خواهد داد. وی افزود: «این اولین قدم در توسعه هوانوردی مدرن ارتش اوکراین است. البته مرحله بعدی انتقال واقعی هواپیماهای جنگی به اوکراین خواهد بود. اوکراین اگر بخواهد در این درگیری پیروز شود بیش از هر زمان دیگری به هواپیما نیاز دارد. این در مورد جنگنده‌های F-۱۶ دانمارکی نیز صدق می‌کند.»

انتهای پیام/

کد خبر: 1185827

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =