چرا در حالت سیری هم برای دسرهای شیرین اشتها داریم؟

فکر کنید در رستوران نشسته‌ و غذای پرحجم‌تان را تمام کرده‌اید. معده‌تان پر و شلوارتان به نظر تنگ‌تر شده است

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، فکر کنید در رستوران نشسته‌ و غذای پرحجم‌تان را تمام کرده‌اید. معده‌تان پر و شلوارتان به نظر تنگ‌تر شده است. حتی جا برای خوردن یک لقمه دیگر هم ندارید، اما همین که ظرف دسر از مقابل چشمانتان رد می‌شود، حس گرسنگی برمی‌گردد. واقعا چه رازی در این خوراکی‌های شیرین نهفته است که معده به محض دیدنشان جا باز می‌کند؟ به گزارش لایوساینس، لن اپستین، رئیس بخش پزشکی رفتار در دانشکده پزشکی نیویورک در این‌باره می‌گوید: «راز ماجرا در تنوع است.»

بیشتر بخوانید:

آموزش شیرینی پزی / دستور تهیه چوکولاوا بدون نیاز به همزن و پخت

چرا یهو گرسنه می‌شویم |   اپستین می‌گوید: «یکی از دلایلی که مردم از خوردن یک وعده غذایی پرهیز می‌کنند، این است که از آن غذا خسته شده‌اند. آن‌ها قبلا بارها آن غذا را خورده‌اند و دیگر با دیدن آن تحریک نمی‌شوند.» اپستین در گفت‌وگو با لایوساینس خاطرنشان می کند: «افراد از طعم غذا کاملا مطلع‌اند، اما اگر طعم، بو یا حتی مواد متفاوتی به غذا اضافه کنید، به‌راحتی می‌توانید بر حس «اوه من سیرم» غلبه کنید.» به این حالت «سیری حسی خاص» می‌گویند. زمانی این حس در فرد بیدار می‌شود که علاقه‌اش به غذایی خاص، به‌دلیل خوردن مکرر آن کاهش می‌یابد.

اهمیت تنوع غذایی |   در سال ۲۰۱۱، پژوهشی به سرپرستی اپستین روی ۳۲ زن انجام شد. شرکت‌کنندگان یا یک بار در هفته ،  طی پنج هفته یا ۵ روز متوالی در یک هفته، ماکارونی و پنیر خوردند.

نتیجه این پژوهش نشان داد زنانی که هر روز ماکارونی و پنیر می‌خوردند نسبت به آن‌هایی که هفته‌ای یک‌ بار ماکارونی و پنیر می‌خوردند، میل کمتری به غذا نشان دادند. کودکانی که تنوع غذایی داشتند خیلی بیشتر از گروهی غذا خوردند که فقط ماکارونی و پنیر می‌خوردند. این الگوی رفتاری در موارد دیگر نیز صدق می‌کند و احتمال این‌که بعد از خوردن یک غذای شور به دسرهای شیرین روی آورید، بسیار است.

پای دوپامین در میان است  |  برخی متخصصان بر این باورند که این علاقه‌مندی به تنوع غذایی به نوعی، سازگاری تکاملی است. به این ترتیب، افراد انواع ویتامین‌ها و پروتئین‌ها را از گروه‌های متنوع غذایی به بدن می‌رسانند. باربارا رولز، مدیر آزمایشگاه مطالعه رفتار غذایی انسان می‌گوید: «در درازمدت، به ترکیبی از انواع غذاها نیازمندیم، اما مشکل این جاست که ما با تنوع بسیار در غذاهای پرکالری مواجه هستیم.» هنگامی که شیرینی می‌خوریم، در مغز دوپامین ترشح می‌شود. دوپامین ماده‌ای شیمیایی در مغز است که احساس پاداش و لذت به ما می‌دهد. اپستین می‌گوید: «اگر خوردن دسر بخشی از لذت روزانه شماست، آزاد شدن دوپامین بعد از غذا انتظار غذایی‌تان را تغییر می‌دهد و همین موضوع میل شدید به خوردن ایجاد می‌کند. بنابراین، ممکن است پس از پایان یک وعده غذایی پرحجم، باز هم سراغ دسر بروید.»

منبع: زندگی سلام

انتهای پیام/

کد خبر: 1194120

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =