افزایش نرخ آزادسازی مدرک؛ عامل شکاف بین دانشجو و نظام آموزشی

عضو انجمن فیزیوتراپی ایران نسبت به افزایش نرخ آزادسازی مدرک دانشجویان علوم پزشکی اعتراض کرد و گفت: این تصمیم یک شبه مسئولان فقط باعث ایجاد شکاف بین دانشجویان و نظام آموزش می‌شود. 

پریسا ارزانی عضو انجمن فیزیوتراپی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره افزایش نرخ آزادسازی مدرک تحصیلی دانشجویان علوم پزشکی کشور اظهار کرد: این تصمیم یک شبه مسئولان فقط باعث ایجاد شکاف بین دانشجویان و نظام آموزش می‌شود. 

بیشتر بخوانید:

افزایش ۳ برابری هزینه آزادسازی مدرک دانشجویان علوم پزشکی / تصمیمات یکباره مسئولان باعث بی‌اعتمادی می‌شود

وی درباره اینکه اصل موضوع هزینه آزادسازی مناسب است یا خیر؛ گفت: به عقیده من هر خدمتی که دولت به افراد می کند، در قبالش خواسته‌ها و نیازهایی دارد. بر اساس قانون اساسی تا دوره دیپلم آموزش رایگان است. سپس افراد متناسب با دوره‌ تحصیلی که گذرانده‌اند، باید دوران تعدی را سپری کنند یا تمام یا بخشی از آن دوران تعهد را خریداری کنند. 

ارزانی با بیان اینکه طرح خدمت برای دانشجویان علوم پزشکی، تصمیم صحیحی از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است، گفت: در حال حاضر توزیع نیروهای درمانی در کشور یکسان نیست که این موضوع آسیب‌های خاص خود را در پی دارد. هم اکنون مناطق محروم در کشور کم نیستند؛ برخی نقاط استان تهران محروم هستند. 

عضو انجمن فیزیوتراپی با بیان اینکه افزایش نرخ آزادسازی مدرک تحصیلی مانع از مهاجرت افراد نخواهد شد، گفت: اگر فکر کنیم که افزایش نرخ آزادسازی مدرک تحصیلی افراد را در کشور نگه می‌دارد و مانع از خروج آنها می‌شود، سخت در اشتباه هستیم. دانشجویان علوم پزشکی به دو دسته تقسیم می‌شوند. برخی از افراد ترجیح می‌دهند، هزینه آزاد سازی را پرداخت کنند. برخی دیگر هم تصمیم می‌گیرند که دوران خدمت و تعهد را سپری کنند. 

وی ادامه داد:  امکان دارد که فردی هم بگوید هزینه را ندارم و دوره تعهدم را سپری می‌کنم و سپس مهاجرت خواهم کرد. در چنین حالتی فردی که در این سیستم باقی می‌ماند و هیچ دلبستگی به آن ندارد. خود را همانند یک اسیر یا زندانی می‌داند که باید دوران تعهد خود را تحمل کند تا آزاد شود. 

ارزانی گفت: از سوی دیگر هم بیماران هم افرادی آگاهی هستند. یعنی وقتی که پزشک در قالب طرح و به از سر اجبار به مناطق محروم می‌رود، شاید مردم به این افراد اعتماد کامل نداشته باشند. در چنین شرایطی، پزشک در مناطق محروم بسیار زحمت می‌کشد اما بیمار گمان می‌کند برای درمان اساسی باید به مرکز استان یا تهران مراجعه کند. بنابراین گست عاطفی بین پزشکان یا دانشجویان علوم پزشکی و نظام آموزشی کشور و مردم ایجاد می‌شود. 

عضو انجمن فیزیوتراپی  گفت: از سوی دیگر دانش آموزان و یا داوطلبان کنکور این شرایط رشته‌های پزشکی را مطالعه کرده و با سایر رشته‌های دیگر مقایسه می‌کنند. از سوی دیگر هم  مدارس دولتی از زیرساخت‌های آموزشی مناسبی برخودار نیستند و برخی افراد تحصیل در مدرسه غیرانتفاعی را ترجیح می‌دهند. در چنین شرایطی چگونه می‌توان دانش آموزی را تشویق یا مجبور به تحصیل در رشته پزشکی کرد؟ آیا می‌توان به آنان گفت با سختی در کنکور قبول شوند، سپس هفت سال درس بخوانند و در نهایت سال‌های تعهد به خدمت را سپری بگذراند؟ 

وی گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بعد از ثبت نام دانشجویان در دانشگاه‌ها، اسناد و ضمانت‌هایی را از آنان می‌گیرد تا به کشور خدمت کنند. البته در برخی اوقات افراد آگاهی کاملی از این تعهدها و فرم‌ها ندارند. به عنوان مثال برخی دانشجویان نمی‌دانند که اتفاقی برای آنان پیش آید و فوت شوند، ضامن باید هزینه تعهد آنها را پرداخت کند. این موضوع باعث می‌شود تا افراد تمایلی برای ضمانت سایرین نداشته باشند. 

ویزیت یک دلاری پزشکان عامل گرایش آنان به مشاغل آزاد

عضو انجمن فیزیوتراپی در پاسخ به این پرسش که آیا افزایش نرخ آزادسازی مدرک باعث مرفه سازی در رشته‌های پزشکی می‌شود، گفت: به عقیده بنده خیر. در حال حاضر افرادی که از نظر مالی شرایط مساعدی دارند و مرفه هستند، می‌توانند گزینه‌ مهاجرت را در اختیار فرزندان خود قرار دهند. برخی از افراد هم پول، امکان فراگیری زبان انگلیسی، حمایت خانواده و اجتماعی لازم برای مهاجرت را ندارند و بخواند در کشور بمانند. برخی هم پول و شرایط مساعدی دارند اما می‌خواهند در کشور بمانند.

وی ادامه داد: این افراد درآمد پزشکی را با مشاغل آزاد مقایسه می‌کنند. کشوری که ویزیت پزشکان کمتر یک یا دو دلار است، گرایش افراد به مشاغل آزاد مانند آرایشگری بیشتر می‌شود. در نهایت افراد نسبت به تحصیل در رشته پزشکی بی‌میل می‌شوند. یعنی عاقلانه این است که وارد حرفه پزشکی نشوند. 

ارزانی با تصریح بر اینکه البته کم بودن نرخ ویزیت پزشکان را نباید بیماران جبران کنند، گفت: افراد سال‌ها حق بیمه پرداخت کرده‌اند تا از خدمات درمان استفاده کنند. بنابراین شرکت‌های بیمه باید این مابقی هزینه ویزیت را به پزشکان پرداخت کنند. 

عضو انجمن فیزیوتراپی افزود: در حال حاضر جامعه پزشکی در معرض تخریب است. مردم فکر می‌کنند که تمام پزشکان پولدار بوده و زیر میزی دریافت می‌کنند. ولی تمام پزشکان اینگونه نیستند. این تفکر نیز به این شکاف عاطفی دامن می‌زند.

عضو انجمن فیزیوتراپی با اشاره به شعار سال یعنی «مهار تورم و رشد تولید» عنوان کرد: تولید فقط کالا و محصول نیست؛ بلکه تولید نیروهای انسانی هم در بر می‌گیرد. برخی سیاست‌های نادرست باعث خروج برخی از افراد متخصص از چرخه تولید می‌شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1203968

برچسب‌ها

وب گردی

وب گردی

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =