اعطای جایزه ملی مسئولیت‌پذیری اجتماعی از سال آینده

معاون فرهنگی دانشگاه تهران از معرفی جایزه ملی مسئولیت‌پذیری اجتماعی از سال آینده توسط این دانشگاه خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، مهدی شهبازی معاون فرهنگی دانشگاه تهران در دهمین همایش ملی و دومین همایش بین‌المللی ترویج اخلاق حرفه‌ای و مسئولیت‌پذیری اجتماعی که یکم بهمن ماه ۱۴۰۲ در سالن اجلاس سران برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران در دوره جدید مدیریتی اقداماتی در راستای کیفی‌سازی در حوزه آموزش، پژوهش و ارتباط با صنعت انجام داده‌اند.

بیشتر بخوانید:

قوانین دانشگاه‌های چینی برای مقابله با تخلفات علمی هوش مصنوعی

وی افزود: تفاوت این همایش با همایش‌های قبلی این است که به صورت هدفمند دسته‌بندی موضوعی انجام شده است. این دسته‌بندی شامل فرهنگ، هنر و رسانه، عمران و آبادانی، فقرزدایی، محیط زیست، ورزش، امنیت، سیاسی، آموزش، صنعت، علم و فناوری است.
بر اساس شاخص‌هایی مانند ارائه خدمت بدون چشم‌داشت، مقبولیت اجتماعی و خوشنامی، اثرگذاری اجتماعی و اخلاق‌مداری و وظیفه‌شناسی، انتخاب برگزیدگان و سرآمدان انجام شد. این موارد معیارهای مورد توجه داوران در این جشنواره بودند.

شهبازی خاطرنشان کرد: دانشگاه تهران و علوم پزشکی مسئله‌محوری را سرلوحه کار خود قرار داده‌اند. امیدواریم در ادامه مسیر بتوانیم این موضوع را مورد توجه قرار دهیم. دانشگاه تهران از سال آینده جایزه ملی مسئولیت‌پذیری اجتماعی را معرفی خواهد کرد.

مقیمی: مسئولیت‌پذیری یک اقدام لوکس و تشریفاتی نیست

محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در ادامه این مراسم با اشاره به اینکه مسئولیت پذیری یک اقدام لوکس و تشریفاتی نیست بلکه یک التزام اجتماعی است، اظهار کرد: امروز هر فرد، سازمان و یا هر ملتی می‌خواهد سرآمد باشد باید در عرصه مسئولیت پذیری سرآمدی خود را اثبات کند.

وی مسئولیت اجتماعی را در سه بعد اساسی شناختی، عاطفی و عملکردی تقسیم بندی کرد و گفت: در بعد شناختی سازوکارها و اقدامات و رویه‌ها، در بعد عاطفی نگرش مردم و عاملان این رفتار اجتماعی و در بعد عملکردی باید شاهد اجرای ابعاد مسئولیت پذیری در بخش‌های مختلف جامعه باشیم.

وی گفت: دانشگاه تهران در دوره جدید مدیریت خود شعاری را با عنوان جهاد علمی برای تحقق دانشگاه کارآفرین با رویکرد پذیرش مسئولیت اجتماعی انتخاب کرد، بنابراین در این بخش اعتقاد ما بر این است که مسئولیت اجتماعی جزو لاینفک ماموریت اصلی دانشگاه است و بر همین اساس ستاد مسئولیت اجتماعی دانشگاه تهران تشکیل شده که هدف اصلی آن هم در بعد شناختی بسترهای علمی تحقیقاتی را برای توسعه ابعاد مسئولیت اجتماعی فراهم کند و هم از بعد عاطفی فعالیت‌های نگرشی را سامان دهد و در بعد عملکردی شاهد تحقق این هدف مهم باشیم.

رئیس دانشگاه تهران به مخاطرات و تهدیدهایی که این امر اجتماعی را مورد تهدید قرار می دهد اشاره کرد و گفت: گاهی اوقات رفتارهای ریاکارانه ای توسط افراد و نهادها صورت می گیرد لذا باید توجه کنیم که رفتارهای مسئولانه اجتماعی مبتنی بر واقعیات و جنبه‌های شناختی، عاطفی و عملکردی واقعی باشد و بر اساس نگاه ریاکارانه نباشد.

وی تصریح کرد: امروز در سطح کلان و بین‌المللی شاهد رفتارهای ریاکارانه از سوی نظام استکباری به رهبری آمریکا هستیم. ریاکارانه رفتار می‌کنند که مدافع حقوق بشر هستند و می‌خواهند ملت‌ها را به توسعه یافتگی برساند در حالی که عملکرد آمریکا در غزه عزیز گویای امر دیگری است. امروز پذیرش مسئولیت اجتماعی در سطح بین المللی به انحراف کشیده شده و در سطح فردی و سازمانی نیز می‌تواند رخ دهد.

مقیمی دانشگاه تهران با بیان اینکه گاها در سطح دولت تلاش‌های خوبی انجام شود و هزینه‌های زیادی صورت گیرد تا مردم رضایت داشته باشند اما به تناسب این تلاش ها اعتماد عمومی در جامعه حاصل نمی‌شود، علت را در تفاوت فعالیتی که صورت گیرد و  ادراک مردم دانست و تصریح کرد: باید در رفتارهای مسئولیت اجتماعی تلاش کنیم رفتارهایی را به صورت واقعی و هدفمند بروز دهیم که مردم ادراک درست و ادراک مثبتی از آن رفتارها داشته باشند.

وی در پایان تاکید کرد: مسئولان ذی ربط و فعال در این حوزه در دانشگاه باید استانداردهای لازم را تدوین و تصویب کنند تا در مسئولیت اجتماعی دچار انحراف نشویم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران: مسئولیت‌پذیری در سند تحول دولت مردمی ذکر شده

 قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این همایش با بیان اینکه حکمرانی خوب با مشارکت آحاد باعث مسئولیت‌پذیری و پاسخ‌گویی اجتماعی می شود، گفت: با مسئولیت‌پذیری اجتماعی می‌توانیم از اجرای درست سیاست‌ها اطمینان داشته باشیم. مسئولیت‌پذیری اجتماعی نه تنها در کانون توجه رهبری قرار دارد که در سند تحول دولت مردمی از مردم به عنوان میان‌دار یاد شده است. تعداد دبیرخانه‌های دانشگاه علوم‌پزشکی تهران در دولت دوازدهم 1 مورد بود که این تعداد در دولت سیزدهم به 9  مورد رسیده است.

وی افزود: باید همچون روزهای نخست انقلاب خود را همواره بدهکار بدانیم، اگر نگاه و فرهنگ بدهکار بودن به مردم از سوی مسئولان در جامعه گسترش یابد بسیاری از مشکلات رفع می‌شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1216683

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =