چرا نباید کاهش وزن ناگهانی داشته باشیم؟

متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی دانشکده تغذیه با تاکید بر این که لاغری سریع و ناگهانی می تواند مشکلات جدی به دنبال داشته باشد، گفت: کاهش وزن شدید می‌تواند خطرات جدی برای افراد ایجاد کند، چرا که بدن توان رویارویی با این حجم از شوک را خصوصا در سنین بالاتر ندارد.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، دکتر آتوسا سعیدپور به ویژگی های رژیم غذایی سالم اشاره و اظهار کرد: استفاده از مقادیر مشخص پروتئین، چربی، کربوهیدرات، فیبر، ویتامین‌ و مواد معدنی، توسط منابع غذایی سالم در برنامه غذایی که بدن برای تامین انرژی به آن نیاز دارد، یکی از اصلی ترین تعاریف یک رژیم غذایی سالم است.

بیشتربخوانید:

روش‌های عجیب مردم جهان برای کاهش وزن

وی با بیان این که دریافت انرژی کافی یکی از مهمترین فاکتورهای رژیم غذایی سالم است، خاطرنشان کرد: هر فرد باید براساس شرایط جسمی و سبک زندگی خود انرژی لازم را از طریق مواد غذایی تامین کند.

به گفته این عضو هیئت علمی دانشگاه اصلی‌ترین نیازهای بدن به مواد غذایی و تامین انرژی از منابع کربوهیدارت‌ها، چربی ها و پروتئین ها تامین می‌شود.

دکتر سعیدپور تاکید کرد: در رژیم‌های غیراستاندارد درصدهایی که به گروه‌های اصلی مواد غذایی اختصاص داده می‌شود، درصدهای غیرمعقولی هستند به طور مثال افراد برای مدت های طولانی درصد چربی را به پایین ترین میزان (حدود ۱۰ درصد) کاهش می‌دهند.

این متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی با بیان این که درشت مغذی‌ها پروتئین، کربوهیدرات و چربی مواد مغذی هستند که انرژی و سلامت بدن را تامین می‌کنند، گفت: اگر رژیم‌های غذایی بر اساس استانداردهای مورد نیاز تامین شود و درصد مناسبی از انرژی توسط درشت مغذی ها تامین شود، قطعا رژیم‌های لاغری عوارض کمتری به دنبال خواهند داشت.

از رژیم غذایی کتوزیست بیشتر بدانید

وی با اشاره به این که برخی رژیم های لاغری را می توان برای کوتاه مدت استفاده کرد، توصیه کرد: این رژیم‌های غذایی با نظر متخصص دربازه های زمانی کوتاه مدت حدود یک ماه و نیم استفاده می شود و اگر چنانچه فرد سالم باشد هیچ مشکلی را به وجود نخواهد آورد.

دکتر سعیدپور با بیان این که رژیم‌های غذایی و لاغری کتوژنیک با نظر متخصص می‌تواند راهکار مطمئن‌تری برای رسیدن به وزن طبیعی باشد توضیح داد: کتون‌ها ترکیب های شیمیایی هستند که بدن در زمان نبود میزان کافی انسولین در خون تولید می‌کند. در ظاهر، بدن در این حالت چربی را به جای گلوکز به منظور تامین انرژی تجزیه می‌کند، در این نوع رژیم ها فرد را در شرایطی نگه می دارند که کتوزسیت نامیده می‌شود.

وی افزود: بررسی‌ها حاکی از آن است زمانی که بدن به این مرحله از سوخت و ساز می‌رسد سطح کتون‌های خون از حد نرمال بالاتر می‌رود، به این معنی که در این رژیم‌ها کربوهیدارت ها به زیر ۱۰ درصد می‌رسد و فرد در شرایط سطح بالای کتون بادی‌ها می‌ماند، این موضوع کمک می کند تا سیستم تعادلی بین دریافت و برگشت مواد غذایی ایجاد شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه با تاکید بر این که باید تعادل بین ارگان های مختلف بدن با پیروی از رژیم غذایی سالم ایجاد شود خاطرنشان کرد: بر اساس استانداردهای انجمن علمی غذا، دارو و تغذیه، رژیم های غذایی نباید از درشت مغذی ها فاصله بگیرد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1220033

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =