حضور رشته علوم پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه

بالجانی گفت: دانشجویان زیادی تمایل به تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه در رشته‌های پیراپزشکی و پزشکی دارند.

دکتر اسفندیاربالجانی معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه درباره رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی دانشگاه آزاد ارومیه به برخی از سوالات مطرح شده پاسخ داد.

دکتربالجانی، مدرک دکترای پرستاری داخلی جراحی از دانشگاه تربیت مدرس تهران را دارد؛ وی از سال ۱۳۸۸ به صورت تمام وقت عضو هیات علمی دانشگاه ازاد اسلامی ارومیه بوده و از سال ۱۳۹۷ به عنوان معاون علوم پزشکی و رئیس دانشکده علوم پزشکی در این دانشگاه حضور دارد.

خبرنگار ایسکانیوز: درمورد رشته‌های علوم پزشکی در دانشگاه آزاد ارومیه توضیحاتی ارائه دهید؟
دکتر بالجانی: در استان آذربایجان غربی رشته‌های علوم پزشکی به غیر از واحد ارومیه در واحدهای خوی و مهاباد نیز وجود دارند. از رشته‌های علوم پزشکی در خوی میتوان به پرستاری اشاره کرد و در مهاباد نیز علاوه بر پرستاری، مامایی نیز تدریس می‌شود. این رشته‌ها در این شهرستان‌ها تک ورودی هستند؛ یعنی دانشجویان فقط در مهرماه می‌توانند وارد دانشگاه شوند اما از رشته‌هایی که در معاونت پزشکی دانشگاه آزاد ارومیه داریم میتوان به مامایی، روانشناسی‌بالینی، پرستاری، پزشکی، اتاق‌عمل، رشته‌های علوم آزمایشگاهی و دامپزشکی و ... اشاره کرد.

خبرنگار ایسکانیوز: چه تعداد دانشجو برای رشته پزشکی ثبت نام کرده است و آیا برنامه‌ای برای افزایش تعداد دانشجویان علوم پزشکی در نظر گرفته شده است یا خیر؟
دکتر بالجانی: تمامی رشته‌های علوم پزشکی زیر نظر وزارت بهداشت و با کنکور هستند؛ دانشجویان زیادی تمایل به تحصیل در دانشگاه ما در این رشته‌ها دارند اما برای پذیرش دانشجویان ما محدودیت داریم و این امر حتما باید با تایید وزارت بهداشت وزارت بهداشت باشد.
بیشترین دانشجویان ما در رشته پرستاری هستند؛ زیرا در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد تدریس میشود، و با توجه به نیاز سنجی های اخیر جوامع، این رشته به شدت مورد نیاز است. در مهرماه ۱۴۰۲، ورودی رشته پزشکی در دانشگاه آزاد ارومیه ۳۵ بوده است، که از این تعداد ۳۴ نفر از طریق کنکور سراسری و یک نفر، انتقالی از دانشگاه آزاد اسلامی هرمزگان است. مهاجرت دانشجویان به کشورهای دیگر؛با توجه به آمارهای به دست آمده سالانه ۶۶ هزار دانشجوی ایرانی به کشورهای خارجی مهاجرت میکنند، و ۲۹ هزار ایرانی در کادر درمان آمریکا هستند.


خبرنگار ایسکانیوز: آیا دانشجویان غیر ایرانی نیز می‌توانند در رشته پزشکی دانشگاه آزاد ارومیه ثبت نام کنند؟
دکتر بالجانی: متاسفانه امسال متقاضی خارجی برای رشته‌های پیراپزشکی در دانشگاه ما وجود ندارد و انتظار می‌رود با برنامه ریزی‌های اصولی این امر امکان پذیر شود.قبول داریم به نسبت کشورهای همسایه یک سری کمبودها وجود دارد و انشاالله دانشگاه ماهم به زودی پذیرای دانشجویان خارجی بیشتری در رشته های پیراپزشکی باشد. اما برای رشته پزشکی متقاضی از خارج از ایران وجود دارد، ما مصاحبه‌های علمی آن ها را انجام داده ایم؛ اما فعلا در دانشگاه حضور ندارند. برای بقیه رشته‌ها مثل پرستاری در گذشته ما دانشجویان خارجی داشته ایم اما فارغ‌التحصیل نشدند، در حال حاضر نیز در رشته پرستاری دانشجویانی از کشور عراق حضور دارند.


خبرنگار ایسکانیوز: طرح دانشجویان پیراپزشکی در کدام بیمارستان‌ها صورت می‌گیرد؟
دکتر بالجانی: طرح دانشجویان را وزارت بهداشت تعیین می کند، دانشجویانی که وارد رشته‌های علوم پزشکی می‌شوند؛ تعهدنامه‌ای را امضا می‌کنند، که لزوما در جایی که وزارت بهداشت نیاز دارد فعالیت کنند.
بسیاری از دانشجویان مایل به گذراندن طرح خود در شهر خود یا مجهزترین مراکز هستند، تا تجربه‌های بزرگتری کسب کنند اما اولویت وزارت بهداشت با مناطق کم برخوردار و محروم است.

خبرنگار ایسکانیوز: برای حل مشکلات کارورزی دانشجویان چه برنامه ای در نظر گرفته شده؟
دکتر بالجانی: در مورد کارورزی، دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه بیمارستان ملکی ندارد و دانشجویان برای کارورزی وارد محیطی می شوند که با دانشگاه همکاری می‌کند و بیشتر اعتراضات دانشجویان درمورد کیفیت آموزش در این دوره‌هاست به عبارتی؛ بسیاری از علومی که در کلاس های درسی به صورت تئوری تدریس می‌شود در دوره‌های کارورزی اتفاق نمی‌افتد و این امری طبیعی است، در هیچ کشوری تدریس های تئوری در محیط های آموزشی عملی عینا اتفاق نمی‌افتد و بیشتر مواقع انتظارات‌ما و بیمارستان‌ها در یک راستا نیست و دانشجویان ما از این موضوع بسیار گله‌مند هستند، که در بیمارستان‌ها هیچ آموزشی به درستی صورت نمی‌گیرد و از دانشجویان خواسته می‌شود که نظم بیمارستان را به هم نزنند. این بزرگترین مشکل ما در بخش کارورزی دانشجویان است.

خبرنگار ایسکانیوز: چه رتبه‌هایی می‌توانند وارد رشته‌های علوم پزشکی دانشگاه آزاد ارومیه شوند؟
دکتر بالجانی: در مورد رتبه‌ها حدودی بخواهیم بگویم؛ در دانشگاه ما دانشجویانی با رتبه‌های ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ هم در رشته های پزشکی و پیراپزشکی مشغول به تحصیل هستند؛ اما اکثر دانشجویان پزشکی ما دارای رتبه های ۲۰۰۰، ۲۵۰۰ تا ۲۸۰۰ هستند.

خبرنگار: ثنا عسگری

انتهای خبر/

کد خبر: 1224777

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =