آموزش آشپزی / طرز تهیه کباب سرداشی غذای اصیل همدانی

کباب سرداشی نوعی غذای اصیل و خوشمزه همدانی است که به صورت تنوری و روی سنگ پخته می‌شود.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ کباب یکی از غذاهای سنتی و محبوب کشور ماست که با انواع گوشت و یا مرغ تهیه می‌شود. کباب‌ها بسیار متنوع هستند که از میان آن‌ها می‌توان به کباب کوبیده، شیشلیک، برگ، سلطانی، چنجه، دنده کباب، جوجه کباب و... اشاره کرد. کباب سرداشی نوعی کباب اصیل همدانی است که داخل ظرف رویی و تنور سنگی مخصوص نان سنگک پخته می‌شود.

بیشتر بخوانید:

آموزش آشپزی / طرز تهیه کته سماقی با کباب تابه ای مخصوص

مردم همدان قدیم مایه کباب را در خانه آماده می‌کردند و داخل ظرف رویی می‌گذاشتند و به نانوانی سنگکی می‌بردند تا نانوا ظرف را داخل تنور یا به قول همدانی‌ها «سرداش» قرار بدهد و کباب بپزد. کباب سرداشی شباهت زیادی به کباب تابه‌ای دارد با این تفاوت که برای پخت کباب سرداشی از سیب زمینی هم در ترکیباتش استفاده می‌شود و کباب داخل تنور می‌پزد. کباب سرداشی همچنین شباهت زیادی به تپسی کباب ترکیه دارد؛ زیرا هر دو داخل سینی طبخ می‌شوند. کباب سرداشی اصیل با نان سنگک سرو می‌شود. اگر دوست دارید این کباب خوشمزه همدانی را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه کباب سرداشی همراه ما باشید.

مواد لازم
گوشت چرخ کرده مخلوط گوساله و گوسفند: نیم کیلو

پیاز متوسط: ۲ عدد

سیب زمینی: ۲ عدد

گوجه فرنگی: ۲ عدد

کره: ۱۵ گرم

زعفران دم کرده: به میزان لازم

زردچوبه: یک چهارم قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم

سماق: ۱ قاشق غذاخوری

نان سنگک: به میزان لازم

سنگریزه یا ریگ: ۳ لیوان

طرز تهیه کباب سرداشی

برای درست کردن این کباب خوشمزه ابتدا سنگ‌ها را بشویید و خشک کنید. سنگ‌ها را داخل سینی فر بریزید و حدودا ۲۰ دقیقه فر را روشن کنید تا سنگ‌ها کاملا داغ شود. در این فاصله ۱ عدد پیاز و ۱ عدد سیب زمینی را با قسمت ریز رنده، رنده کنید و آب اضافه‌اش را بگیرید.

گوشت چرخ کرده را داخل یک کاسه مناسب بریزید و سیب زمینی و پیاز رنده شده را به آن اضافه کنید. مقداری نمک، فلفل سیاه، سماق، زردچوبه و کمی زعفران دم کرده را روی مواد بریزید و حسابی ورز بدهید. یک ظرف مناسب مانند قالب پیتزا، سینی رویی یا ماهی تابه رویی گرد انتخاب کنید و کره را که به دمای محیط رسیده است، کاملا روی ظرف بمالید تا کره تمام شود. حالا گوشت را داخل ظرف بگذارید و با دست گوشت را کاملا پهن کنید.

در آخر ۱ عدد سیب زمینی، ۱ عدد پیاز و گوجه فرنگی را به صورت کمی نازک و حلقه‌ای خرد کنید و روی گوشت و دورتادور ظرف بچینید. در آخر مقداری نمک روی سیب زمینی و پیاز و گوجه فرنگی بپاشید. حالا ظرف کباب را داخل فر ۱۸۰ روی سنگ‌های داغ قرار بدهید و اجازه بدهید ۲۵ دقیقه داخل فر بماند، سپس ۵ دقیقه هم گریل را روشن کنید تا مواد از بالا هم پخته شود. در این مرحله کباب سرداشتی خوشمزه ما آماده سرو است که باید آن را با نان سنگک تازه و سبزی خوردن میل کنید، نوش جان.

آموزش آشپزی / طرز تهیه کباب سرداشی غذای اصیل همدانی

منبع: فرارو

انتهای پیام/

کد خبر: 1268383

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =