دکتر آرزو اسلامی، نخبه قرآنی روشندل، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز و حافظ کل قرآن کریم در گفتگو با ایسکانیوز با اشاره به اهمیت برگزاری برنامههای قرآنی در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: از سال ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۵ به صورت دانشجویی در مسابقات قرآنی شرکت میکردم و پس از آن، در بخش اساتید در رشتههای حفظ پنج جزء، ده جزء و قرائت ترتیل ادامه مسیر دادم و موفق به کسب رتبههای متعدد کشوری شدم و همچنان با انگیزه در این مسیر فعالیت دارم.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درباره تأثیر مسابقات قرآنی افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی در فرمایشات خود تأکید دارند که برگزاری مسابقات میتواند اثرگذاری زیادی داشته باشد، به ویژه در ایجاد انس اولیه جوانان با قرآن کریم و به نظر من، این نوع برنامهها تأثیر عمیق و شگرفی دارند چون وقتی دانشجویان میبینند که مسابقات با این سطح از کیفیت و زیبایی، هم از نظر امکانات و هم از نظر اجرا برگزار میشود، طبیعتاً بیشتر ترغیب میشوند که در این مسیر گام بردارند.
اسلامی با تأکید بر جایگاه تربیتی مسابقات قرآن در دانشگاه گفت: امروز برنامههای قرآنی در دانشگاه آزاد اسلامی در میان اساتید، کارکنان و به ویژه دانشجویان به یک مکتب تربیتی تبدیل شده، اما این اثربخشی زمانی دوچندان میشود که مسئولان مسابقات، زبان مخاطبان خود، اعم از دانشجو، استاد یا کارمند را به درستی بشناسند و با آن ارتباط برقرار کنند.
وی ادامه داد: برای مثال من که درس تفسیر موضوعی قرآن کریم را تدریس میکنم، باید پیش از هر چیز مخاطب خود را بشناسم و لازم است با زبان دانشجو صحبت کنم و مفاهیم قرآنی را برای او لذتبخش و قابل لمس سازم ولی اگر بخواهم صرفاً به روشهای تکراری و عامیانه بسنده کنم، قطعاً تأثیر لازم را نخواهم گذاشت.
این استاد دانشگاه در پایان خاطرنشان کرد: اگر دانشجو یا استاد احساس صمیمیت و ارتباط مؤثر با مسئولان مسابقات داشته باشد، حتی در صورت وجود انتقاد، وقتی ببیند آن نقد در اجرای دورههای بعدی مورد توجه قرار گرفته، انگیزهاش برای حضور و مشارکت دوچندان خواهد شد. این تجربه شخصی من است؛ وقتی میبینم که نقدهایم جدی گرفته میشود، با انگیزه بیشتری دوباره شرکت میکنم و ادامه میدهم.
خبرنگار: علی حسننیا
انتهای پیام/
نظر شما