یزد، شهر جهانی زیورآلات سنتی و خاستگاه مفاخر ملی است

در مراسم بین‌المللی اهدای لوح ثبت جهانی زیورآلات سنتی یزد، استاندار این استان با اشاره به ظرفیت‌های متنوع فرهنگی، تاریخی و هنری یزد، آن را الگویی کم‌نظیر برای توسعه ثبت جهانی آثار و شهرهای تاریخی معرفی کرد.

به گزارش خبرنگار ایسکانیوز از یزد، مراسم بین‌المللی اهدای لوح ثبت یزد به عنوان شهر جهانی زیورآلات سنتی با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، استاندار یزد و جمعی از مسئولان کشوری و استانی برگزار شد.

محمدرضا بابایی، استاندار یزد در این مراسم با تأکید بر جایگاه ویژه استان در عرصه‌های مختلف گفت: ثبت یزد به عنوان شهر جهانی زیورآلات سنتی، مؤلفه جدیدی از توانمندی‌ها و قابلیت‌های این استان در حوزه‌های گوناگون است که به مجموعه افتخارات آن افزوده شده است.

وی با اشاره به پیشینه درخشان استان در پرورش شخصیت‌های برجسته افزود: یزد در طول تاریخ، مفاخر نامداری در عرصه‌های علمی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی به ایران و جهان معرفی کرده است که می‌توان به شاعران بزرگی چون فرخی یزدی و وحشی بافقی و در حوزه ادبیات به دکتر محمدعلی اسلامی ندوشن اشاره کرد.

بابایی با یادآوری رشادت‌های شهید منتظر قائم در دفاع از میهن، به جایگاه ویژه استان در حوزه گردشگری مذهبی و معنوی اشاره کرد و گفت: یزد در حوزه گردشگری مذهبی و فرهنگی پیشتاز بوده و هر ساله در ایام محرم، میزبان گردشگران داخلی و خارجی بسیاری است که برای مشاهده آیین‌های عزاداری سنتی به این استان سفر می‌کنند.

عالی‌ترین مقام اجرایی استان یزد با برشمردن ظرفیت‌های میراث فرهنگی استان خاطرنشان کرد: ثبت جهانی ۱۱ اثر تاریخی، ثبت ملی ۲ هزار مورد از آثار تاریخی، شناسایی ۶ هزار مورد از میراث فرهنگی و ثبت جهانی ۲۰۰ هکتار از بافت تاریخی و طبیعی استان، یزد را به الگویی کم‌نظیر برای توسعه ثبت جهانی آثار و شهرهای تاریخی تبدیل کرده است.

استاندار یزد در پایان با اشاره به قنات تاریخی زارچ به عنوان نمادی از هوشمندی و سختکوشی مردمان این دیار گفت: حفر قنات تاریخی زارچ به طول ۸۰ کیلومتر، نشانگر اوج نبوغ و پشتکار یزدی‌ها برای غلبه بر شرایط سخت اقلیمی و تأمین معیشت است. این آثار تاریخی و فرهنگی، میراث ماندگار نیاکان یزدی‌ها هستند که باید برای نسل‌های آینده حفظ شوند.

گفتنی است، با ثبت یزد به عنوان شهر جهانی زیورآلات سنتی، این استان می‌تواند به عنوان یک مقصد گردشگری تخصصی در حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی نیز مطرح شود و علاوه بر جذب گردشگران، به رونق اقتصادی و اشتغال‌زایی در این بخش کمک شایانی کند.

کد خبر: 1270670

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =