دانشکده گردشگری کویر باید جهانی بیاندیشد و صلح را هدف اصلی خود قرار دهد

محمدحسین پاپلی یزدی، چهره ماندگار جغرافیای ایران و نویسنده اولین کتاب مرجع گردشگری کشور، در نشست تخصصی تأسیس دانشکده گردشگری کویر در یزد، با تأکید بر اینکه «بدون صلح، گردشگری ممکن نیست»، خواستار یک تغییر پارادایم اساسی شد، حرکت از نگاه محدود داخلی و «مثلث گردشگری» به سمت یک چشم‌انداز بین‌المللی مبتنی بر دوستی و همزیستی مسالمت‌آمیز با تمام جهان.

به گزارش خبرنگار ایسکانیوز از یزد، پروفسور پاپلی یزدی با یادآوری مقدمه کتاب خود که ۲۲ سال پیش به نگارش درآمده، سخنان خود را با یک اصل بنیادین آغاز کرد: گسترش گردشگری نه تنها موجب رونق اقتصادی، بلکه باید موجب گسترش روابط بین‌المللی، استحکام دوستی‌ها و گسترش صلح و امنیت جهانی شود. هدف اصلی گردشگری دنیا، صلح است.

این استاد برجسته دانشگاه تربیت مدرس، با انتقاد از محدود ماندن در «مثلث گردشگری» یزد، اصفهان و شیراز، تأکید کرد که بنیان دانشکده جدید نباید بر این مبنای محدود گذاشته شود. وی گفت: همان‌طور که یزد یک شهر میراث جهانی است، دانشکده کویر آن نیز باید یک دانشکده جهانی باشد. باید افق دید خود را از کویرهای اطراف یزد فراتر برده و به بیابان‌های آسیای مرکزی، صحرای گوبی در مغولستان، صحرای بزرگ آفریقا و حتی بیابان‌های پرو در آمریکای لاتین بیاندیشیم.

به گفته وی، این نگاه جهانی مستلزم برقراری ارتباط با دانشکده‌های مشابه در کشورهایی مانند الجزایر و فعال شدن نقش کنسولگری‌ها برای تسهیل این تبادلات علمی و فرهنگی است.

پروفسور پاپلی یزدی بر لزوم دقت علمی در مفاهیم تأکید کرد و افزود: پشت کلمه “کویر”، دنیایی از مفاهیم تخصصی مانند بیابان، صحرا، ریگ، رمل، تپه‌های شنی و نمکزار نهفته است که هرکدام نیازمند تخصص، ابزار و تکنولوژی خاص خود هستند.

وی همچنین یک پیشنهاد راهبردی و نوآورانه مطرح کرد: رئیس این دانشکده می‌تواند برای مطالعه و تأمین امنیت مناطق کویری و بیابانی، قراردادهای مطالعاتی با معاونت‌های امنیتی و انتظامی وزارت کشور منعقد کند. شناخت دقیق این مناطق وسیع و کم‌جمعیت که می‌توانند محل فعالیت‌های غیرقانونی باشند، هم به امنیت ملی کمک می‌کند و هم بستر را برای حضور ایمن گردشگران واقعی و سرمایه‌گذاران بزرگ فراهم می‌سازد.

این جغرافی‌دان برجسته در پایان سخنان خود، به بعد انسانی گردشگری اشاره کرد و گفت: یک بحث، راهنمایی گردشگر است و بحثی دیگر، همراه کردن میزبان. باید روحیه، روانشناسی، جامعه‌شناسی و مردم‌شناسی ساکنان این مناطق، از روستاییان تا عشایر، به دقت مطالعه شود. باید به مردم آموزش داد که گردشگر فقط یک منبع درآمد نیست، بلکه یک مهمان است و این مهمان، مهمانان دیگری را به همراه خواهد آورد.

پروفسور پاپلی یزدی با ابراز امیدواری برای به ثمر نشستن این حرکت بزرگ، سخنان خود را با این پیام به پایان رساند که برای فعال شدن واقعی اقتصاد گردشگری، باید از فاز دشمن‌تراشی خارج شده و به سمت دوستی و زندگی مسالمت‌آمیز با همه دنیا حرکت کنیم.

کد خبر: 1275994

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =