بدترین شرایط ممکن در طول تاریخ گردشگری ایران را داریم/ تحریم‌های هوایی، یک جنایت حقوق بشری است

رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی گفت: امروز بدترین شرایط ممکن در طول تاریخ گردشگری ایران را داریم، یعنی حتی در دوران جنگ ۸ ساله‌ و کرونا هم اینگونه نبوده است، امروز متاسفانه وضعیت بسیار نابه‎‌هنجاری صنعت گردشگری دارد.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، در دهه گذشته، با تغییر الگوهای مصرف و افزایش دسترسی به ابزارهای دیجیتال، مفهوم سفر در ذهن ایرانیان از یک امر لوکس و گذرا به یک نیاز و بخشی از سبک زندگی تبدیل شده است. آمارها نشان می‌دهند که میل به کاوش و سفر به نقاط کمتر شناخته‌شده ایران، حتی در دوره‌های اقتصادی دشوار، همواره پابرجا بوده است.

در همین راستا و در خصوص مبحث صنعت گردشگری حرمت الله رفیعی رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایسکانیوز گفت: متاسفانه از ابتدای سال ۹۸ به بعد گردشگری در ایران مورد قهر قرار گرفته است و یک بخشی از آن به بلایای طبیعی و خارجی برمی‌گردد و یک بخش دیگر به بلایای داخلی برمی‌گردد و چاره‌ای هم نیست. ما اساساً در محاصره تحریم‌های داخلی و خارجی گردشگری هستیم و سفر قربانی سیاست و قربانی سوء مدیریت شده است.

رفیعی خاطرنشان کرد: وقتی مدرسه میناب را زدند یک جنایت بسیار وحشیانه‌ای اتفاق افتاد و پوشش خبری خوبی داده شد و دنیا فهمید که این‌ جانی مبادرت به چه کارهایی می‌کند؛ اما تحریم‌های هوایی، هم کمتر از آن جنایت نیست. این یک جنایت حقوق بشری است که هیچ جنبه نظامی و امنیتی ندارد و متاسفانه این جنایت را مرتکب شدند.

وی با اشاره به اینکه من یک بیانیه‌ دو ربانه فارسی و لاتین راجع به این موضوع دادم افزود: این بیانیه در ایران اصلاً دیده نشد اما در خارج از ایران مخصوصاً گردشگری جهانی چقدر دیده شده، چه مقدار کامنت گذاشته شده و چه مقدار مورد تحسین واقع شد. اما ظاهراً برای مسئولین و متولیان ما ابداً اهمیتی نداشت و نتوانستند علی‌رغم قریب یک ماه که این تحریم‌ها وضع شده و آن را اجرایی می‌کنند، ترتیب اثری بدهند.

این فعال حوزه گردشگری تصریح کرد: ارکان مختلفی در دولت هستند که کارشان با گردشگری گره خورده است. در طول یک سال اخیر بارها با آقای وزیر نشستیم، آقای وزیر گردشگری با وزیر اقتصاد نشسته است، وزیر اقتصاد دستور به معاون سازمان امور مالیاتی‌ش داده، بارها نشستیم و صحبت کردیم و ادله آوردیم همه‌اش پایه‌مون رو زدیم؛ و آنها جنایاتشان کمتر از جنایات خارجی برای صنعت گردشگری نبوده و ظلمی که در حق این صنعت کردند باعث شده این صنعت در حال از بین رفتن است.

وی تاکید کرد: صنعت گردشگری صنعتی است که اگر تمام ممالک خارجی را نگاه می‌کنید اگر چرخ اقتصادش می‌چرخد، بخش مهمش روی دوش صنعت گردشگری است. همین ترکیه کشور همسایه ما، ما قبل کرونا ۱۴-۱۵ میلیون جمعیت ورودی توریستش بوده و امسال بالغ بر ۵۵ میلیون نفر جمعیت ورودی توریستش است داره کار می‌کند.

رفیعی با اشاره به جلسه‌ای که با رئیس جمهور داشته گفت: در آن جلسه تاکید کردم که ما حقیقتاً نمی‌خواهیم دستمان را بگیرید، پای ما را که گرفتید رها کنید و بگذارید کارمان انجام بدهیم. پای ما چیه؟ دوایر بیمه‌ای، دوایر مالیاتی و دوایر بانکی؛ این‌ها آزاردهنده هستند.

وی خاطرنشان کرد: امروز بدترین شرایط ممکن در طول تاریخ گردشگری ایران را داریم. یعنی حتی در دوران جنگ ۸ ساله‌ و کرونا هم اینگونه نبوده است، امروز متاسفانه وضعیت بسیار نابه هنجاری صنعت گردشگری دارد. این صنعت یک خانواده بسیار بزرگی بودند که رفته رفته به خاطر عدم درایت و عدم دقت لازم متولیان امر سربار دولت شدند، و از خزانه دولت ارتزاق می‌کنند که نباید این اتفاق می‌افتاد. باید بنگاه‌های خرد سرپا می‌ایستادند و اینها را حفظ می‌کردند که از گردونه صنعت خارج نشوند.

این فعال حوزه گردشگری تصریح کرد: من اصلا نمی‌گویم که دولت به ما حال بدهد و بخشودگی بدهد، فقط آنچه را که حق مسلم صنعت گردشگری مثل همه دنیا است، آن را برای گردشگری در نظر بگیرید و بگذارید که ما کارمان را انجام دهیم. در همین شرایط که شرایط اصلا خوبی برای گردشگری نیست، اگر چنانچه این دوایری که دست و پای ما را بستند و اجازه نمی‌دهند این صنعت کار کند را رها کنند، به شما قول می‌دهم که ۸۰ درصد گردشگری مجدد احیا بشود.

انتهای پیام/

کد مطلب: 1319618

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha