توصیه‌هایی برای اینکه شکمی صاف داشته باشیم

برای داشتن شکم صاف علاوه بر اینکه خودمان به ورزش باید رو آوریم، معده را هم به خوراکی‌های طبیعی عادت دهیم و از شر چربی دور شکم خلاص شویم.

به گزارش گروه جامعه ایسکانیوز، لاغری شکم با ورزش بسیاری از افراد زمانی که دچار چاقی شکمی می‌شوند، سعی می‌کنند با ورزش‌هایی مانند دراز و نشست و یا دویدن روی تردمیل سریعا چربی‌های اضافه اطراف شکم و پهلو را از بین ببرند. ورزش برای خوش اندام شدن فوق العاده است، اما مشکل اصلی اینجاست که دراز و نشست و دوچرخه و یا اکثر ورزش‌هایی که اسم‌شان را در کنار لاغری و چربی سوزی شکم شنیده‌اید، بیشتر ماهیچه‌های شکم را تقویت می‌کنند تا اینکه آنها را آب کنند.  در این مقاله سعی می‌کنیم به توصیه‌هایی درباره‌ی رژیم لاغری شکم و معرفی برنامه‌های مربوط به آن بپردازیم.

از خوردن شکر و نوشیدنی‌های شکردار خودداری کنید

شکر اضافه‌شده به مواد غذایی ناسالم است. تحقیقات نشان می‌دهند شکر آثار به شدت آسیب‌زایی بر سلامت متابولیک (سوخت و ساز) بدن دارد. شکر شامل نیمی گلوکز و نیمی فروکتوز است و فروکتوز تنها توسط کبد متابولیزه شود. وقتی شما مقدار زیادی شکر تصفیه‌شده می‌خورید، کبد از فروکتوز پر می‌شود و همه‌ی آن را به چربی تبدیل می‌کند.

تحقیقات بسیاری نشان داده‌اند، وجود شکر اضافی در بدن می‌تواند منجر به افزایش انباشت چربی در شکم شود. برخی بر این باور هستند این فقط اولین اثر آسیب‌زای شکر بر سلامت بدن است. شکر باعث بالا رفتن چربی شکم و کبد شده و در نتیجه منجر به مقاومت در برابر انسولین و بسیاری از مشکلات متابولیک می‌شود. شکر مایع در این خصوص حتی مضرتر نیز هست. کالری‌های مایع از نظر مغز همانند کالری‌های جامد دیده نمی‌شود و هنگامی که نوشیدنی‌های شکردار می‌نوشید، کالری بیشتری دریافت می‌کنید.

مطالعات نشان می‌دهند نوشیدنی‌های شکردار خطر چاقی در کودکان را در هر وعده‌ی مصرف ۶۰ درصد افزایش می‌دهد. مصرف شکر را به حداقل برسانید و نوشیدنی‌های شکردار، آبمیوه‌های صنعتی و نوشیدنی‌های انرژی‌زا را از تغذیه‌ی خود حذف کنید. البته این موضوع در خصوص میوه‌های ارگانیک صحت ندارد، چرا که این میوه‌ها بسیار سالم هستند و فیبر بالایی دارند که آثار منفی فروکتوز را تقلیل می‌دهد. میزان فروکتوزی که شما از میوه دریافت می‌کنید در مقایسه با شکرهای تصفیه‌شده ناچیز است.

اگر می‌خواهید شکر تصفیه‌شده را حذف کنید، باید نوشته‌های بسته‌بندی‌ها را با دقت بخوانید، زیرا ممکن است خوراکی‌هایی هم که عنوان «سالم» را یدک می‌کشند مقدار زیادی شکر داشته باشند.

خوردن پروتئین بیشتر، یک استراتژی بلندمدت و عالی برای کاهش چربی شکم است

پروتئین یکی از مهم‌ترین درشت‌مغذی‌ها در موضوع کاهش وزن محسوب می‌شود. پروتئین تمایل به مصرف غذا را تا ۶۰ درصد پایین می‌آورد، متابولیسم را تا ۸۰ الی ۱۰۰ کالری در روز بالا می‌برد و کمک می‌کند روزانه ۴۴۱ کالری کمتر بخوریم.

اگر هدف شما کاهش وزن است، اضافه کردن پروتئین شاید تنها تغییر مؤثر در رژیم غذایی باشد. پروتئین نه تنها به کاهش وزن کمک خواهد کرد، بلکه از افزایش مجدد وزن نیز جلوگیری می‌کند.

شواهد علمی نشان می‌دهد پروتئین یک ماده‌ی غذایی مؤثر در برابر چربی‌های شکم است. نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد میزان و کیفیت پروتئین مصرفی با چربی شکم رابطه‌ی معکوس دارد، یعنی افرادی که پروتئین بیشتر و بهتری مصرف می‌کنند، چربی شکم کمتری خواهند داشت.

تحقیق دیگری در دانمارک نشان می‌دهد در یک دوره‌ی ۵ ساله پروتئین به شکل چشمگیری در کاهش خطر افزایش چربی شکم تأثیر داشته است. این تحقیق همچنین نشان می‌دهد کربوهیدات‌ها و روغن‌های تصفیه شده به افزایش چربی‌های شکم منجر می‌شود، اما میوه‌ها و سبزیجات از این چربی‌ها می‌کاهند.

در نتایج بسیاری از تحقیقات نیز مشخص شده است که پروتئین برای داشتن تأثیر بهتر باید ۲۵ تا ۳۰ درصد کل کالری مصرفی را دربرداشته باشد. به همین خاطر است که مصرف آن را باید در برنامه‌ی غذایی خود قرار دهید؛ بنابراین سعی کنید تا مصرف غذاهای پروتئین‌دار مثل تخم‌مرغ، ماهی، غذای دریایی، حبوبات، آجیل، گوشت قرمز، محصولات لبنی و غلات ‌سبوس‌دار را افزایش دهید. این مواد غذایی بهترین منابع پروتئین هستند.

کربوهیدرات را از رژیم غذایی خود حذف کنید

محدود کردن مصرف کربوهیدرات بهترین راهِ کاهش چربی شکم است. بسیاری از تحقیقات این موضوع را به اثبات رسانده‌اند. وقتی کربوهیدرات را حذف کنید، اشتهای شما کم می‌شود و می‌توانید وزن کم کنید.

در بیش از ۲۰ نمونه‌ی تصادفی کنترلی مشخص شد، میزان کاهش وزن به واسطه‌ی رژیم غذایی کم‌کربوهیدرات در مقایسه با رژیم کم‌چربی ۲ تا ۳ برابر بیشتر است. رژیم‌های غذایی کم‌کربوهیدرات باعث کاهش سریع آب بدن می‌شوند و به‌سرعت نتیجه می‌دهند و کاهشِ چشمگیر وزن در عرض چند روز قابل مشاهده خواهد بود. همچنین در تحقیقاتی در مقایسه‌ی رژیم‌های غذایی کم‌چربی و کم‌کربوهیدرات مشخص شده است رژیم‌های کم‌کربوهیدرات چربی‌های شکم، اطراف بدن و کبد را هدف قرار می‌دهند.

اجتناب از مصرف کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده (نان سفید، پاستا و غیره) می‌تواند کمک شایانی به این موضوع بکند، به خصوص اگر شما مصرف پروتئین را بالا نگه دارید. با این حال، اگر می‌خواهید خیلی زود وزن کم کنید، مصرف کربوهیدرات را به ۵۰ گرم در روز کاهش بدهید. با این کار، بدن شما در شرایط کتوزیز قرار می‌گیرد که در نتیجه‌ی آن اشتهای شما از بین می‌رود و بدن شما شروع به سوزاندن چربی به‌عنوان سوخت بدن می‌کند.

میزان کالری دریافتی را به خصوص هنگام بعد از ظهر کاهش دهید

برای سوزاندن چربی‌های بدن، به‌خصوص چربی‌های شکم، باید سطح کالری بدن خود را یا از طریق کاهش دریافت کالری از مواد غذایی که بدن ذخیره می‌کند یا افزایش فعالیت بدن پایین بیاورید. برای کاهش نیم‌کیلویی وزن در هر هفته، شما باید مقدار ۳۵۰۰ کالری از مصرف خود کاهش دهید. این کار را با کاهش روزانه ۵۰۰ کالری از مواد غذایی مصرفی می‌توان انجام داد. بسیاری از متخصصان سلامت کاهش ۳۵۰۰ الی ۷۰۰۰ کالری را برای یک کاهش وزن موفق و سالم توصیه می‌کنند. کاهش شدید کالری (۷۰۰۰ الی ۱۰۵۰۰ کالری در هفته) می‌تواند کارکردهای طبیعی بدن را با مشکل روبه‌رو کند و حتی منجر به اختلالات ریتم قلب شود.

حذف بیش از حد کالری حتی می‌تواند تأثیر معکوس نیز داشته باشد، چرا که رژیم‌های شدید کم‌کالری فعالیت آنزیم‌های ذخیره‌کننده‌ی چربی را تشدید و میزان فعالیت آنزیم‌های چربی‌سوز را کاهش می‌دهد. علاوه بر این، کم کردن بیش از حد کالری تراکم عضلات بدون چربی را پایین می‌آورد و آزادسازی هورمون‌های تیرویید را کاهش می‌دهد که باعث کاهش فعالیت متابولیکی بدن می‌شود و بنابراین کالری کمتری در طول روز می‌سوزاند.

علاوه بر محدود کردن مصرف کالری، باید به زمان‌بندی روزانه‌ی مصرف آن نیز توجه کنید. معمولا توصیه می‌شود کالری مصرفی را به ۵ الی ۶ وعده‌ی غذایی کوچک در روز تقسیم کنید که باعث خواهد شد فرایند متابولیسم به فعالیت خود ادامه دهد و میل به شیرینی و نشاسته پایین بیاید. صبحانه باید بزرگ‌ترین وعده روز باشد، چرا که یک صبحانه‌ی کامل به تداوم متابولیسم بدن کمک می‌کند و در نتیجه شما چربی شکم بیشتری خواهید سوزاند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1134961

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =