چرا تاکنون وثایق ابربدهکاران بانکی به اجرا گذاشته نشده است؟

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: مردم باید بدانند که پول‌ها کجا رفته و با آن چه کرده‌اند و چرا بانک‌ها وثایقی که از بدهکاران بزرگ گرفته‌اند به اجرا گذاشته نشده است.

سیدکاظم موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایسکانیوز؛ با اشاره به دستور وزیر اقتصاد مبنی بر انتشار فهرست ابربدهکاران بانکی توسط بانک‌ها اظهار کرد: اعلام اسامی بدهکاران بزرگ بانکی شروعی برای مبارزه با کسانی است که اموال مردم را در اختیار گرفته و نسبت به بازگرداندن آن بی‌تفاوت هستند.

وی با بیان اینکه بدهکاران بانکی موظف به تسویه حساب با بانک‌ها هستند، افزود: اینکه عده‌ای پول‌های کلان از بانک‌ها بگیرند در صورتی که هیچ شفافیتی در نحوه بازپرداخت آنها نباشد فسادزاست.

نماینده مردم اردبیل، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: باید مردم بدانند این بدهکاران بزرگ چه کسانی هستند و تسهیلات را برای چه کاری دریافت کرده و چرا بازپرداخت آن را به تعویق انداخته‌اند. اینها قابل بررسی است. 

موسوی با تأکید براینکه کشور با کمبود منابع مواجه است، اظهار کرد: کمترین تبعات این مسئله این است که نمی‌توانیم به بنگاه‌های اقتصادی تسهیلات دهیم تا کار کنند. دلیلش هم این است که عده‌ای خاص پول‌های بانک‌ها را برده و خورده‌اند و تصمیمی برای بازگرداندن آن هم ندارند.

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نتیجه این می‌شود که واحدهای تولیدی تعطیل و نیروهای آن تعدیل می‌شوند یا اینکه پروژه‌های مهم کشور به دلیل نبود منابع مالی می‌خوابد و دولت پولی ندارد که به اینها تزریق کند.

وی با تصریح اینکه اعلام اسامی ابربدهکاران بانکی می‌تواند گام خوبی در راستای احقاق این حقوق باشد، گفت: تعداد این افراد محدود است. اینها نورچشمی‌های بعضاً متصل به قدرت هستند که توانسته‌اند مقابل قانون بایستند. 

ابطال مجوز فعالیت‌های اقتصادی گام بعدی بانک‌ها برای مبارزه با ابربدهکاران باشد

نماینده مردم اردبیل، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی چنین رفتاری‌ را تعارض منافع دانست و بیان کرد: مردم باید در جریان قرار بگیرند که عده‌ای معدود پولشان را کجا برده و با آن چه کرده‌اند و اینکه چرا در بازپرداخت بی‌توجهی شده و چرا بانک ها وثایقی که از این بدهکاران گرفته‌اند با بدقولی آنها به اجرا گذاشته نشده است.

موسوی خاطرنشان کرد: در صورتی که این افراد با اعلام اسامی برای تعیین تکلیف و یا تسویه به بانک مراجعه نکنند، گام بعدی اقدام عملی برای وصول این دارایی‌ها و یا ابطال مجوز شرکت‌ها و متوقف کردن فعالیت‌های مالی این ابربدهکاران است که باید در دستور کار وزارت اقتصاد و دارایی قرار گیرد.

به گزارش ایسکانیوز؛ سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی ۲۳ آبان سال گذشته از بانک مرکزی خواست تا بانک‌ها و مؤسسات اعتباری هر سه ماه یک بار لیست ابر بدهکاران بانکی خود را منتشر کنند.

همچنین آیت الله رئیسی رئیس جمهور نیز در دیدار با مدیران عامل بانک‌ها در بهمن ۱۴۰۰ به صراحت اعلام کرد که بانک‌ها باید بر بدحساب‌ها سخت بگیرند و اسامی این بدهکاران را منتشر کنند.

انتشار اسامی ابر بدهکاران بانکی از روز شنبه هفته جاری کلید خورد و تاکنون اسامی بدهکاران بزرگ بانک‌های ملی، تجارت، رفاه کارگران، توسعه تعاون، توسعه صادرات، صادرات، پست بانک، صنعت و معدن، مسکن و کشاورزی منتشر شده است.

کد خبر: 1136315

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =