شیوع اسهال ویروسی در کشور / لزوم توجه به نکات بهداشتی در مصرف میوه و سبزیجات

بنا به گفته رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موارد اسهال ویروسی در کشور افزایش یافته و رعایت نکات بهداشتی برای پیشگیری ضروری است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، اول خرداد بود که خبر مسمومیت دانشجویان دو خوابگاه دانشجویی در تهران منتشر شد و سوالی که مطرح می‌شد این بود که آیا مسمومیت‌ها ویروسی است یا علت دیگری دارند؟

 اول خرداد ۳۹ نفر در خوابگاه دانشجویی دانشگاه امام صادق دچار مسمومیت شده بودند و سید محمد صادق کاظمی مدیر کل روابط عمومی دانشگاه امام صادق(ع) در گفت‌وگویی عنوان کرده بود که مسمومیت دانشجویان با تایید پزشکان آلودگی ویروسی است.

بیشتر بخوانید

نگاهی به آخرین وضعیت دانشجویان مسموم دانشگاه فرهنگیان

او توضیح داده بود: حدس اولیه مبنی بر مسمومیت غذایی دانشجویان بود اما بعد از حضور اورژانس و بررسی‌های صورت گرفته از سوی پزشکان، تایید شد که این مسمومیت مربوط به آلودگی ویروسی است که میان دانشجویان انتقال پیدا کرده است. خوابگاه‌های دانشگاه امام صادق(ع) کنار هم است اجتماعات دانشجویان ما در کلاس‌ها و در مسجد دانشگاه زیاد است،‌ سرایت ویروس صورت گرفته است. و این مشکل در خوابگاه‌ دختران نبوده است.

کاظمی با اشاره به مشاهده مسمومیت در خوابگاه‌های دیگر دانشگاه‌های شهر تهران افزود: نشانه تصدیق اینکه این مسمومیت ویروسی است،‌ این است که برخی از دانشجویان متاهل که اصلا از غذای خوابگاه مصرف نکرده بودند نیز مبتلا به این مسمومیت شده‌اند. بنابراین با بررسی‌های متعددی که انجام شده، این بیماری ارتباطی به غذای خوابگاه ندارد. همچنین هیچ علائمی از بروز مسمومیت در خوابگاه دختران وجود ندارد. در صورتی که غذای ارائه شده به خوابگاه دختران و پسران یکسان است.

۳۹ نفر از دانشجویان دانشگاه فرهنگیان هم در روزهای گذشته دچار مسمومیت شده بودند. پرویز انصاری راد معاون دانشجویی  پردیس نسیبه دانشگاه فرهنگیان اظهار کرد: علت ایجاد مشکل گوارشی برای این دانشجویان، مسمویت غذایی نبوده و ارتباطی به غذای خوابگاه نداشته است. پزشکان معالج این دانشجویان به ما اعلام کردند که دلیل ایجاد این مسمومیت در دانشجویان "ویروس" بوده است و این ویروس از بعد از عید فطر در کشور شایع شده است.پزشکان بیمارستان میلاد نیز این دلیل را تایید کرده‌اند.

معاون دانشجویی دانشگاه فرهنگیان با تاکید مجدد بر اینکه این مسمویت ربطی به غذای دانشجویان نداشته، افزود: این مسمومیت میان دانشجویانی شیوع پیدا کرده که در چند اتاق کنار هم ساکن بودند و با یکدیگر در ارتباط بوده‌اند.

این درحالی است که کمال حیدری معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: برخی دانشجویان خوابگاه‌ها دچار مسمومیت غذایی شده‌اند و ویروسی نبوده است. شایعه‌پراکنی نشود، ویروس جدید شیوع نیافته و هر سال با آغاز فصل گرما موارد ابتلا به مسمومیت غذایی زیاد است.

ثبت ۳۰ هزار مورد اسهال ویروسی در کشور

با این حال روز گذشته محمد مهدی گویا؛ رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر عنوان کرد: ظرف دو ماه گذشته حدود ۳۰ هزار مورد اسهال در نظام ثبت اطلاعات سلامت کشور به ثبت رسیده که به نظر می‌رسد حدود ۶۵ درصد از کل اسهال‌های کشور را شامل می‌شود.

او با بیان اینکه همه مواردی که ثبت شده از نظر بیماری وبا کنترل شده و همگی منفی بوده‌اند، ادامه داد: هرچند تا پایان مهر نظام سلامت کشور برای تشخیص فوری و مراقبت از بیماری وبا و سایر بیماری‌های اسهالی در آماده‌باش قرار دارد و شاید هنوز زود باشد که در مورد سال جاری قضاوت شود اما آنچه اکنون مشاهده می‌شود، افزایش موارد بیماری اسهال ویروسی است. 

گویا اظهارداشت: عمده موارد بیماران بررسی شده مربوط به اسهال ویروسی بودند و اکنون نیز این بیماری شایع است و لازم است هموطنان نکات بهداشتی در رابطه با پیشگیری از این بیماری را به دقت رعایت کنند.

وی با اشاره به اینکه انتهای فصل بهار، تابستان و حتی ماه مهر فصولی هستند که موارد مبتلا به بیماری‌های اسهال افزایش می‌یابد گفت: عمده این موارد ناشی از مصرف آب غیربهداشتی و لوله‌کشی نشده همچنین میوه و سبزیجاتی که خوب ضدعفونی نشده‌اند، هستند.

در استان‌های گرمسیری شایع‌تر است

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر اظهار داشت: این موارد تقریبا در همه استان‌های کشور دیده می‌شود ولی در استان‌های گرمسیری به نسبت استان‌های دیگر، شایع‌تر است. مهم‌ترین بیماری که در بین بیماری‌های اسهالی برای نظام سلامت کشور اهمیت دارد، اول بیماری وبا و بعد اسهال‌های خونی است که معمولا منشاء باکتریایی دارند.

او با اشاره به اینکه در بعضی از سال‌ها موارد بیماری‌های اسهالی بیشتر از سال‌های قبل است، گفت: یکی از عوامل تاثیرگذاری در افزایش موارد بیماری‌های اسهالی بارندگی‌های کم سال قبل و استفاده از آب‌های غیرمطمئن به دلیل کمبود منابع آب آشامیدنی تصفیه شده در آن سال خاص است.

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر اضافه کرد: سال جاری هم شاهدیم که موارد بیماری‌های اسهالی افزایش یافته بنابراین مردم هنگام مسافرت و صرف غذا در بیرون از منزل از یکسو و از سوی دیگر رعایت بهداشت فردی به ویژه شستشوی دست و رعایت نکات ضدعفونی در هنگام مصرف میوه و سبزیجات دقت لازم را داشته باشند.

آماده باش دانشگاه های علوم پزشکی کشور

به گفته گویا، همه دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور که وظیفه کنترل این بیماری‌ها را به عهده دارند از ابتدای سال جاری در وضعیت آماده‌باش به سر می‌برند. اقدامات لازم صورت گرفته، نمونه‌های مدفوع بیماران بررسی شده و نکات لازم به دانشگاه‌ها اعلام شده است.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد بر اساس آنچه اکنون شاهد هستیم در رابطه با بیماری‌های اسهالی، تابستان سختی در پیش رو داشته باشیم بنابراین انتظار داریم هموطنان نهایت همکاری را با نظام سلامت کشور داشته باشند.

ثبت ۱۶۹۲ مورد مسمویت غذایی

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت یادآرو شد: تاکنون یک هزار و ۶۹۲ مورد بیماری در کشور از ابتدای سال جاری در رابطه با مسمویت غذایی به ثبت رسیده که همه موارد ناشی از مواد غذایی خوب نگهداری نشده بوده است. 

وی تصریح کرد: اقدامات کنترلی توسط دانشگاه های علوم پزشکی انجام شده و ۸۸ درصد موارد ظرف ۲۴ تا ۴۸ ساعت تشخیص داده شده و منابع آلوده کننده نیز تحت کنترل قرار گرفته است.

انتهای پیام

کد خبر: 1142635

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =