توصیه‌های بهداشتی برای پیاده‌روی اربعین / کدام بیماران از سفر منع شده‌اند؟

رونا، آبله میمونی، وبا، گرمای شدید و ریزگردها چالش‌هایی هستند که ممکن است، در پیاده‌روی اربعین مهمان شما شوند اما آیا می‌توان ایمن از ویروس‌ها پیاده‌روی اربعین را تجربه کرد؟

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، کرونا، آبله میمونی، وبا، گرمای شدید و ریزگردها چالش‌هایی هستند که ممکن است، در پیاده‌روی اربعین مهمان شما شوند. وزیر بهداشت عراق هم در آماری اعلام کرده که تعداد مبتلایان به وبا در عراق به ۱۶۰ نفر رسیده است اما آیا می‌توان ایمن از ویروس‌ها پیاده‌روی اربعین را تجربه کرد؟

بیشتر بخوانید

ابراز خرسندی ایران از بازگشت آرامش به عراق

چه کنیم بیمار نشویم؟

لیلا نیسی، رییس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول و  استادیار مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی درباره کم و کیف رعایت نکات بهداشتی در راهپیمایی اربعین به ایسکانیوز گفت: از زائران خواستار مصرف آب فراوان به دلیل گرمای هوا هستیم. همچنین برخی  افراد به عنوان همیار سلامت می‌توانند در مسیر به ارائه خدمات بهداشتی بپردازند، چون  همیار زائر می‌تواند در زمینه سلامت افراد در مسیر اقدامات مناسب را انجام دهد. بیشترین موارد در این راهپیمایی رعایت بهداشت محیط، بهداشت فردی و جلوگیری از کم آبی زائران است.

نیسی با اشاره به پاندمی کرونا ادامه داد: راهپیمایی اربعین در فضای باز انجام می‌شود و زائران با رعایت فاصله اجتماعی دیگر نیازی به زدن ماسک ندارند، اما افراد می‌توانند در مسیر با مشاهده نقاط پرجمعیت و متراکم ماسک بزنند و بدانند که در صورت بروز رطوبت ماسک تعویض شود. زائران با علم و آگاهی می‌توانند به مسیر راهپیمایی ادامه دهند.

  استادیار مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی تاکید کرد: زائران به دلیل ماهیت عزاداری لباس مشکی از جنس نخی بپوشند. هرچند مهمترین اقدام برای زائران اربعین جلوگیری از بروز کم آبی است و مصرف آب فراوان و پوشیدن لباس‌های نخی برای جلوگیری از گرمازدگی کمک کننده است.

وی در پاسخ به این سوال که برای زائران روند ابتلا به بیماری‌هایی همچون آبله و وبا چگونه مهار می‌شود؟ تاکید کرد: فقط با رعایت بهداشت فردی می‌توان در برابر ابتلا به بیماری‌های ویروسی مصون بود، چون این بیماری‌ها در تمامی دوران تاریخی وجود داشته و به ویژه در تجمعات میزان این بیماری‌ها افزایش می‌یابد، اما فقط با رعایت بهداشت فردی همچون شست و شوی دست‌ها، استفاده از مواد ضدعفونی کننده، مصرف مواد غذایی سالم و سبک پیشنهاد می‌شود.

نیسی تاکید کرد: برای موکب داران و تهیه کنندگان غذا نحوه رعایت بهداشت شخصی، محیط و ظروف پیشنهاد می‌شود. از سوی دیگر زائران از موکب‌های معتبر نذری تهیه کرده و بجای  لیوان یکبار مصرف و  افزایش تولید زباله می‌توانند از لیوان شخصی برای مصرف نوشیدنی استفاده کنند. برای مثال در وضعیت کنونی ابتلا به آبله در خوزستان افزایش یافته و جای نگرانی نیست، البته با استفاده از ظرفیت فضای مجازی تهیه کلیپ‌ برای زائران سطح بهداشت ارتقا می‌یابد.

اگر همه نکات را رعایت کردیم اما بیمار شدیم چه کنیم؟

میعادفر مسئول کمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین ضمن اشاره به دمای بالای هوا همزمان با مراسم اربعین گفت: بیمارستان سرد برای کسانی که گرمازده می‌شوند در نظر گرفته‌ایم. افرادی که به واسطه گرما دچار مشکلاتی شده‌اند می‌توانند با حضور در این مکان خدمات پزشکی دریافت کنند. درست است که ما به شهروندان توصیه کرده‌ایم که در شب حرکت کنند، اما زیرساخت‌ها در آن طرف مرز خیلی فراهم نیست. فراموش نکنید که به دلیل گرمای هوا، مواد غذایی خیلی زود خراب می‌شوند و همین موضوع می‌تواند مشکلاتی را به وجود بیاورد. هم‌چنین برخی بیماری‌های عفونی در عراق وجود دارد و هم‌وطنان‌مان باید بیشتر مراقب سلامتی خود باشند.  

میعادفر از اعزام تیم‌های درمانی برای نظارت بر فعالیت موکب‌ها خبر داد و گفت: دو تیم بهداشتی را تدارک دیده‌ایم که در این طرف مرز، موکب به موکب بازدید می‌روند و بر رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و طبخ غذا نظارت می‌کنند. در آن طرف مرز نیز یک تیم بهداشتی، شامل کارشناس محیط و بیماری‌ها حضور دارند و به کمک هلال احمر می‌روند. البته نظارت بر موکب‌های عراقی سخت است، اما بر موکب‌های ایرانی نظارت ویژه‌ای خواهد داشت. داخل عراق مسئولیت امور برعهده هلال احمر است اما اگر کمکی بخواهند، حتما کمک‌شان می‌کنیم.

بیماران خاص دو برابر نیاز دارو ببرند

جمعیت هلال احمر هم لیستی از داروهای ممنوعه را اعلام کرده که این داروها شامل داروهای حاوی مورفین، متادون، دیازپام، استامینوفن کدئین، ترامادول، هیدروکدون بی تارتارات، هیدرومورفون، مپریدین هیدروکلراید می‌شود. از جهتی ممکن است برخی داروهای تخصصی و مورد نیاز زائران در مراکز درمانی و دارویی هلال‌احمر موجود نباشد بنابراین لازم است که زائران مصرف کننده داروهای خاص، دو برابر نیاز دارویی خود در مدت زمان سفر، دارو به همراه داشته باشند.

چه کسانی از پیاده روی منع شده‌اند؟

با توجه به طولانی بودن مسیر پیاده‌روی اربعین احتمال بروز انواع مخاطرات وجود دارد و مسیر برای برخی از افراد خطرناک است. بنا بر مصوبه ستاد مرکزی اربعین، شماری از بیماران از سفر عتبات و شرکت در پیاده‌روی اربعین منع شده‌اند که به این افراد توصیه شده از ثبت‌نام خودداری کنند. این افراد شامل:

بیماران دیابتی با زخم و یا عفونت اندام.

بیماران دیابتی که مشکل کلیوی دارند.

بیماران مبتلا به رتینوپاتی پیشرفته.

بیماران دارای عوارض و علایم قلبی و عروقی.

بیمارانی که کنترل نامطلوب قند دارند یا قند ناشتای ۲۵۰ و بالاتر دارند.

بیماران مبتلا به سرطان که در حال درمان هستند.

بیماران مبتلا به سرطان که وضعیت جسمانی نامطلوب دارند.

بیماران مبتلا به آسم و COPD شدید و یا کنترل نشده.

افرادی که بنا به نظر پزشک دارای بیماری واگیردار هستند (بالاخص بیماریهای تنفسی، گوارشی و پوستی).

افرادی که تست کرونا آن‌ها مثبت است تا ۵ روز اول تست مثبت در صورت نداشتن علائم حاد.

افرادی که دارای بیماری حاد تب‌دار هستند تا دست کم ۴۸ تا ۷۲ ساعت پس از قطع تب بدون استفاده از داروهای تب‌بر، بالاخص بیماری‌های تنفسی و گوارشی و پوستی با انجام معاینه دوباره.

همچنین از  زنان باردار، سالمندان بالای ۶۰ سال، افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای، افراد دارای فشارخون بالای کنترل نشده، افراد مبتلا به دیابت کنترل نشده، افراد چاق با ضریب توده بدنی بیش از ۴۰، افراد دارای ضعف یا نقص سیستم ایمنی، افرادی که به طور مزمن از ترکیبات حاوی سالیسیلات استفاده می‌کنند، خواسته شده است حتی الامکان از شرکت در مراسم پیاده روی اربعین خودداری کنند.

به گزارش ایسکانیوز، تجربه پیاده‌روی اربعین برای هر کسی که مهر اهل بیت در سینه دارد، جذاب است اما بیماری می‌تواند شیرینی این سفر را تلخ کند. بهتر است با افزایش آگاهی نسبت به آنچه ممکن است شما را بیمار کند، رعایت نکات بهداشتی و توجه به توصیه پزشکان سفری ایمن و دور از بیماری برای خود رغم بزنید.

انتهای پیام /

کد خبر: 1152754

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =