تولید شکلات رژیمی فراسودمند در مرکز رشد دانشگاه آزاد شهرکرد

دانشجوی دکتری تخصصی تکنولوژی مواد غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد موفق به تولید شکلات رژیمی فراسودمند در دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران، رژیم غذایی پر کالری به همراه عدم فعالیت فیزیکی کافی می تواند منجر به افزایش وزن شده که در نهایت باعث بروز بیماری هایی چون چاقی، فشار خون، دیابت غیر وابسته به انسولین و بیماری های  قلبی و عروقی می شود.

سوسن کریمی دانشجوی دکتری تخصصی تکنولوژی مواد غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد گفت: افزایش آگاهی عمومی نسبت به تاثیر تغذیه در افزایش و ارتقاء سطح سلامت موجب شده تا امروزه تولید کنندگان مواد غذایی، محصولات با چربی، شکر و نمک کمتر و فیبر بالا تولید نمایند که این رژیم های غذایی می تواند از بروز برخی از بیماری ها جلوگیری کند.

کریمی بیان کرد: امروزه در جوامع پیشرفته بشری برای حفظ سلامتی و ترویج فرهنگ تغذیه سالم توصیه بر مصرف غذاهای کم چرب، بدون شکر، کم نمک و کم کالری شده است.

وی اظهار کرد: از جمله مواردی که در این خصوص مورد توجه قرار می گیرد فرآورده های غذایی بدون شکر و کم کالری هستند. در تولید فرآورده های غذایی کم کالری با میزان کمتر شکر، ترکیبات شیرین کننده متنوعی به عنوان جایگزین شکر مطرح شده اند تا محصولات غذایی و نوشیدنی های متنوعی تولید کنندکه درعین حفظ طعم مطلوب و شیرین، میزان شکر دریافتی و کالری تولید شده در بدن انسان کاهش داده شده و آن را تبدیل به فرآورده ای مناسب جهت افراد مبتلا به دیابت و اضافه وزن کند.

این دانشجوی صنایع غذایی افزود: شکر به فرمول C12H22O11 باعث افزایش قند خون و افزایش وزن می شود که منجر به افزایش احتمال ابتلا به بیماری دیابت و چاقی در بزرگسالان و کودکان می شود. قندهای ساده در افراد سالم، مفید و قابل جذب هستند. اما در افراد مبتلا به بیماری های متابولیکی (دیابت و هیپوگلایسمی) سبب بروز مشکلات متعددی می شوند. به همین دلیل این بیماران از مصرف محصولات شیرین شده با شکر محروم می باشند. لذا برای حل مشکل این گروه و همچنین افرادی که به دلیل داشتن اضافه وزن می بایست میزان انرژی مصرفی خود را محدود کنند، باید محصولی جایگزین ارائه کردکه بتواند علاوه بر مقبولیت دهانی و طعمی و تامین نیازهای ضروری بدن، هیچگونه خطر و عوارضی را در افراد مبتلا به دیابت و چاقی ایجاد نکند.

 تولید کننده شکلات فراسودمند رژیمی یادآور شد: شیرین کننده های طبیعی می تواند به عنوان جایگزین مناسب شکر در رژیم غذایی این دسته از بیماران و افرادی که تمایل به کاهش کالری دریافتی و در نتیجه کاهش وزن دارند مورد استفاده قرار گیرد.

سوسن کریمی عنوان کرد: شکلات یکی از فرآورده‌های غذایی غیرلبنی و پرمصرف در بین تمامی گروه‌های سنی مخصوصاً کودکان و نوجوانان است،از آنجا که شکلات یک فرآورده غذایی با سوخت و ساز سریع و تولید کالری زیاد محسوب می‌شود؛ می‌توان از طریق جایگزینی ساکارز با کربوهیدرات‌های باقابلیت هضم اندک، باعث کاهش کالری و نمایه گلایسمی و درنتیجه جلوگیری از چاقی و افزایش چربی خون و همچنین پیشگیری از بیماری دیابت و فساد دندان‌ها شد.

وی در پایان گفت: شکلات رژیمی فراسودمند حاوی جایگزین های شکر به همراه پودر سنجد سرشار از فیبر برای جلوگیری از یبوست، پیشگیری از پوکی استخوان، درمان سنگ کلیه، لاغری و کاهش وزن و بهبود عملکرد دستگاه گوارش است و می تواند به عنوان یک محصول عملگرا واقع شود.

انتهای پیام /

کد خبر: 1161280

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 3 =