سرمایه‌گذاری غول‌های فناوری در عربستان سعودی

غول‌های فناوری آمریکا از جمله مایکروسافت و اوراکل به منظور توسعه فناوری‌های پیشرفته بیش از ۹ میلیارد دلار در عربستان سعودی سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

به گزارش گروه علم و فناوری باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)؛ به گفته عبدالله السوها، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عربستان سعودی، مایکروسافت ۲/۱ میلیارد دلار در زمینه فناوری‌های ابری در این کشور سرمایه‌گذاری کرده است. این در حالی است که شرکت اوراکل نیز متعهد شده 1/5 میلیارد دلار در این زمینه در ریاض سرمایه‌گذاری کند.

السوها می‌گوید: سرمایه‌گذاری این غول‌های فناوری موقعیت پادشاهی عربستان را به بزرگ‌ترین بازار دیجیتال در خاورمیانه و شمال آفریقا تبدیل خواهد کرد.

او جزئیاتی در مورد این سرمایه‌گذاری‌ها فاش نکرد، اما اوراکل در بیانیه‌ای اعلام کرد که این سرمایه‌گذاری طی چندین سال انجام خواهد شد.

به نظر می‌رسد که مقامات عربستان شرکت‌های بین‌المللی را تحت فشار قرار داده‌اند تا در این کشور سرمایه‌گذاری کنند و مقر منطقه‌ای خود را به ریاض منتقل کنند تا از قراردادهای دولتی بهره‌مند شوند. این در حالی است که دولت این کشور صدها میلیارد دلار برای یک طرح اقتصادی با نام «چشم‌انداز 2030» به رهبری ولیعهد محمد بن سلمان هزینه کرده است. اما در یکی از بخش‌های این طرح با هدف تنوع بخشیدن به اقتصاد بدون نفت، سرمایه‌های مستقیم خارجی را جذب می‌کند.

آیا ایده‌ شهر "لاین" عربستان سعودی از یک ایرانی است؟

به گفته السوها، هواوی چین ۴۰۰ میلیون دلار در زمینه زیرساخت‌های ابری برای خدمات خود در عربستان سعودی و یک زیرساخت ابری دیگر با مشارکت غول نفتی آرامکو سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

وی می‌گوید: در مجموع ۴/۵ میلیارد دلار به واسطه دارایی‌های جهانی و محلی در بخش‌های مختلف صنعتی در این کشور سرمایه‌گذاری شده است. به طور مثال، «تونوموس» یکی از شرکت‌هایی است که یکی از مقرهای اصلی خود را در عربستان قرار داده و به شرکت تابعه NEOM عربستان تبدیل شده، سال گذشته یک میلیارد دلار در زمینه هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری کرده است. از پروژه‌های هوش مصنوعی این شرکت می‌توان به پروژه‌ای شبیه به پلتفرم متاورس -دنیای مجازی شرکت فیس‌بوک- اشاره کرد.

افزایش تقاضا برای رایانش ابری، شرکت‌های بزرگی مانند اوراکل، مایکروسافت، آمازون و گوگل آلفابت را ترغیب کرده که مراکز داده خود را برای سرعت بخشیدن به انتقال داده در سرتاسر جهان مستقر کنند.

چشم‌انداز ۲۰۳۰

چشم‌انداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی برنامه‌ای برای کاهش وابستگی عربستان سعودی به نفت، تنوع بخشیدن به اقتصاد آن و توسعه بخش‌های خدماتی مانند بهداشت، آموزش، زیرساخت، تفریحی و گردشگری است و اهداف آن عبارتند از تقویت فعالیت‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری، افزایش تجارت غیرنفتی بین کشورها از طریق کالاها و محصولات مصرفی و افزایش هزینه‌های دولت برای تجهیزات نظامی، تجهیزات تولید و مهمات.

اگر عربستان سعودی بتواند تا سال ۲۰٣۰ میلادی نیاز به فروش نفت خود را از بین ببرد، می‌تواند این طرح اقتصادی را به دست آورد، حتی اگر قیمت نفت ۳۰ دلار یا کمتر باشد که تقریباً به دلیل تقاضای جهانی غیرممکن است. این طرح با هدف افزایش درآمد غیرنفتی از ۶٫۴۳ میلیارد دلار به ۲۶۷ میلیارد دلار به ۶ برابر افزایش خواهد یافت و همچنین هدف افزایش صادرات غیرنفتی به عنوان سهم تولید ناخالص داخلی از ۱۶ درصد در حال حاضر تا ۵۰ درصد است. عربستان سعودی به جای آنکه جایگاه خود را به عنوان ۲۰ ساله در نظر بگیرد، تلاش می‌کند جایگاه خود را به عنوان یکی از ۱۵ کشور برتر جهان بجای جایگاه واقعی کنونی بیستمین کشور جهان به دست آورد.

این طرح بزرگ‌ترین پروژه انرژی خورشید جهان نیز به شمار می‌رود. در فاز اول این پروژه، که در سال ۲۰۱۸ آغاز شد، ۵ میلیارد دلار برای تولید 7/2 گیگاوات نیرو در سال ۲۰۱۹، سرمایه‌گذاری شدو از لحاظ منابع انرژی، عربستان سعودی یک استخر بزرگ انرژی خورشیدی را به میزان ۲۰۰ هزار مگاوات با همکاری این شرکت بزرگ ژاپنی در شمال کشور ایجاد خواهد کرد و این صنعت از نقاط ضعف معمول مانند منابع آب کم، تحت هدایت سرمایه‌گذاری در مصر و سودان جلوگیری خواهد کرد.

کد خبر: 1170785

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =