دبیرکل سازمان ملل: وضعیت در اراضی اشغالی فلسطین خطرناک و در حال تشدید است

خالد خیاری دستیار دبیرکل سازمان ملل اعلام کرد که وضعیت در "اراضی اشغالی فلسطین خطرناک و در حال تشدید" بوده و نیاز فوری به پایان دادن "خشونت وحشتناک" و "آتش بس فوری بشردوستانه " است.

به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز،‌ محمد خالد الخیاری دستیار دبیرکل سازمان ملل در امور خاورمیانه، آسیا و اقیانوسیه روز جمعه به وقت محلی در نشست شورای امنیت با موضوع "صلح از طریق گفتگو: سهم همکاری منطقه ای، زیر منطقه ای و دوجانبه در پیشگیری و حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات" افزود: وضعیت خطرناک و در حال تشدید در اسرائیل و اراضی اشغالی فلسطین یادآوری تلخ از نیاز فوری به پایان دادن به خشونت وحشتناک، آتش بس فوری بشردوستانه و کشف راهی برای مذاکرات و راه حل سیاسی عادلانه، پایدار و جامع است.

بیشتر بخوانید

شورای امنیت در رابطه با فلسطین جلسه اضطرای برگزار می‌کند

وی افزود: در غیاب راه کار دو کشوری که از طریق مذاکره بدست می آید، این چرخه باطل خشونت ، خطر گرفتار شدن کل منطقه در تنش برای سال ها و نسل های آینده را افزایش می دهد.

الخیاری تصریح کرد: جهان وارد عصر جدیدی شده است. دوره پس از جنگ سرد به پایان رسیده است و گذار به یک نظم جهانی جدید در حال انجام است. همانطور که تاریخ به ما آموخته است، دوره های گذار با خطرات بیشتری همراه هستند.

دستیار دبیرکل سازمان ملل گفت: این دوره جدید هم اکنون با تشدید اختلاف ها و عقب نشینی ها مشخص شده و تنش های ژئوپلیتیکی به بالاترین حد خود در دهه های اخیر رسیده است.

وی گفت: رقابت میان کشورها به طور فزاینده ای مرزهای تعیین شده در منشور ملل متحد را به چالش می کشد. بی اعتمادی متعاقب و خطرات ناشی از تشدید تنش, تقریباً همه مناطق را تحت تأثیر قرار می دهد.

وی افزود: در عین حال، بسیاری از کشورها نسبت به نحوه عملکرد سیستم چندجانبه تردید دارند. آنها نارضایتی عمیقی در رابطه با تعهدات انجام نشده و استانداردهای دوگانه دارند. زنان و مردان در همه جا نیز احساس عمیقی دارند که دولت ها و سازمان های بین المللی در انجام تعهدات خود ناتوان هستند.

الخیاری ادامه داد: با افزایش درگیری‌های ژئوپلیتیکی و چالش‌های بین‌المللی، دستیابی به راه حل مناقشات از طریق مذاکره دشوارتر شده است. متأسفانه پیگیری راه‌حل‌های نظامی یکی از ویژگی‌های برجسته درگیری‌های اخیر بوده است که غیرنظامیان هزینه‌های سنگینی را برای آن پرداخت می‌کنند.

دستیار دبیرکل سازمان ملل اضافه کرد: بدتر شدن چارچوب‌های کنترل تسلیحات جهانی و منطقه‌ای و پروتکل‌های مدیریت بحران که به تثبیت رقابت‌های قدرت‌های بزرگ کمک کرده بود، احتمال بن‌بست‌های خطرناک، محاسبات اشتباه و تشدید تنش را افزایش داده است.

وی ادامه داد: در برخی از مناطق، سیاست های قطب محور جهانی به تلاش های یکپارچه سازی گره خورده است که قبلاً برای دهه ها به ثبات منطقه کمک کرده بود.

دستیار دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد: نیروی محرکه برای یک سیستم امنیت جمعی موثرتر باید دیپلماسی باشد. دیپلماسی مستلزم ریسک پذیری، پشتکار و خلاقیت است. تعامل دیپلماتیک در میان کشورهایی که یکسان فکر می کنند مهم است. اما دیپلماسی میان کشورهایی که نظر متفاوت با یکدیگر دارند بسیار مهمتر است. دیپلماسی بیش از هرچیز نیازمند تعهد به حل و فصل صلح آمیز اختلافات است.

انتهای پیام /

کد خبر: 1202889

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =