گروسی: خروج آمریکا از برجام باعث بلاتکلیفی توافق شد

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مصاحبه‌ای با فرانس‌۲۴ تصریح کرد که خروج آمریکا از برجام باعث بلاتکلیفی این توافق شده است.

به گزارش گروه بین‌الملل ایسکانیوز، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مصاحبه‌ای با فرانس‌24 گفت خروج ایالات متحده آمریکا از برجام در سال 2018 باعث «بلاتکلیفی» این توافق شده است.

بیشتر بخوانید:

گروسی مدعی ممانعت ایران از فعالیت بازرسان شد

مدیرکل آژانس اتمی گفت: «ما به این توافق (برجام) دست پیدا کردیم اما توافق، بعد از آنکه ایالات متحده در سال 2018 از آن خارج شد، وارد نوعی بلاتکلیفی شد و بعد از آن ایران با عدم پایبندی به این توافق، اقدامات تلافی‌جویانه‌ای را آغاز کرد.»

جمهوری اسلامی ایران بعد از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای برجام با توجه به عدول کشورهای غربی از عمل به تعهداتشان در این توافق با استناد به بندهای برجام کاهش تعهدات خود را آغاز کرد. اقدامات ایران ذیل بندهایی از برجام انجام شده‌اند که به ایران اجازه می‌دهد در صورت عدم پایبندی هر یک از طرف‌ها به مفاد توافق تعهدات هسته‌ای خود را کاهش دهد.

گروسی مدعی شده است که اقدامات ایران «تلافی‌جویانه» بوده‌اند. او گفت: «ایران بعد از آن اقداماتی تلافی‌جویانه از جمله غنی‌سازی اورانیوم را آغاز کرد که موجب نگرانی است. نمی‌خواهم خیلی فنی صحبت کنم اما وقتی شما به سطحی از غنی‌سازی برای یک ایزوتوپ اورانیوم می‌رسید موادی به دست می‌آورید که قابل استفاده در بمب هستند.»

جمهوری اسلامی ایران همواره در پاسخ به کشورهای غربی که تهران را به تلاش برای دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای متهم می‌کنند بر صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای کشور تأکید کرده است.

گروسی گفت: «و این در حالی است که ایران، کشور دارنده سلاح اتمی نیست. ایران عضو معاهده منع اشاعه سلاح‌های اتمی است بنابراین، ایران بایستی در اصل در این معنا تحت پوشش قرار بگیرد. سؤالات فراوانی درباره برنامه هسته‌ای ایران وجود دارد که ما باید با ایران برای حل آنها همکاری کنیم.»

وی اضافه کرد: «ما یک سازمان بین‌المللی هستیم که به راه‌حل‌های دیپلماتیک برای مشکلات معتقدیم، اما در اینجا با وضعیتی مواجه هستیم که کار به جایی رسیده است که دوست نداشتیم در اینجا باشد.»

مدیرکل آژانس اضافه کرد: «ایران مواد هسته‌ای را [لازم برای ساخت سلاح] دارد که خیلی مهم است چون تنها کشورهای دارنده سلاح هسته‌ای این مواد را دارند. در خصوص ایران، داشتن این مواد به‌معنای داشتن سلاح هسته‌ای نیست اما آنها ظرفیت‌های معینی دارند که موجب نگرانی است.»

گروسی تصریح کرد: «من بارها به ایران سفر کرده‌ام و با رئیس‌جمهور رئیسی و امیرعبداللهیان گفت‌وگو کرده‌ام. آنها همیشه می‌گویند که اطمینان دارند که مقاصد آنها صلح‌آمیز است، البته ما به همه باور داریم ولی همه چیز را راستی‌آزمایی می‌کنیم و مجبوریم این کار را بکنیم.»

انتهای پیام/

کد خبر: 1208542

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =