برنامه‌ای برای جیره بندی آب در تهران وجود ندارد

سخنگوی صنعت آب گفت: برنامه‌ای برای جیره بندی آب در شهر تهران در نظر گرفته نشده است و برنامه‌های مدیریت مصرف و تقاضا در دستور کار قرار دارد.

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، عیسی بزرگ زاده سخنگوی صنعت آب گفت: متوسط آمار بارندگی گرچه مشهورترین پارامتر آماری است، اما معیار قضاوت ما نخواهد بود. به عنوان مثال اگر بارندگی در مشهد داشته باشیم این بارندگی به درد استانی مثل اصفهان نخواهد خورد. باید آب و بارش را، چون ویژگی‌های اقلیمی دارد باید در مقیاس‌های کوچکتر منطقه‌ای ببینیم.

بیشتر بخوانید:

پوشش برف کشور نصف شد / زنگ خطر خشکسالی در تابستان سال آینده

او افزود: در کل کشور حدود ۴۸ میلی‌متر از ابتدای سال ابی جاری تاکنون بارش داشتیم که این عدد در مقایسه با آمار بلندمدت باید حدود ۸۰ میلیمتر باشد. این به معنای ۴۰ درصد عقب افتادگی است و یعنی ما در متوسط بارش کشور از ابتدای سال آبی تا ۱۶ دی نسبت به شرایط نرمال کاهش داشته ایم.

سخنگوی آب ادامه داد: در مقایسه با سال گذشته در مدت زمان مشابه ۶۱ میلی‌متر بارندگی داشتیم و به عبارتی نسبت به سال گذشته ۲۱ درصد عقب افتادگی در میزان دریافت بارش داریم. در چهارمین سال پیاپی خشکسالی هستیم و همینطور که سال‌های خشک متوالی می‌شود مدیریت خشکسالی سخت‌تر می‌شود؛ بنابراین شهروندان ایرانی باید این پیام را دریافت کنند که مدیریت آب در سال چهارم خشکسالی شرایط ویژه تری دارد.

او در خصوص وضعیت منابع آبی در استان‌های کشور گفت: مازندران و گلستان بیشترین میزان بارش را دریافت کردند و به ترتیب ۱۰ و ۱۶ درصد نسبت به سال گذشته شرایط بهتری دارند، اما این رشدها رقم توجهی نیست. شهر تهران متاثر از شرایط خشکسالی است و شهروندان تهرانی باید با مشارکت بیشتر در کنار وزارت نیرو باشند.

بزرگ‌زاده در خصوص اقدامات برای مدیریت تنش آبی گفت: از مقایسه تولید و مصرف آب، میزان کمبود مشخص می‌شود که اگر این اختلاف ۵ تا ۱۰ درصد باشد به سراغ مدیریت مصرف با اقدامات جزئی سازه‌ای می‌رویم که آب را ذخیره کنیم تا در زمان پیک مصرف به کمک ما بیاید. اگر به این نتیجه برسیم که اقدامات اساسی نری نیاز است بودجه‌ها به سمت پروژه‌های این شهرها هدایت می‌شود.

او ادامه داد: سیستان و بلوچستان، مشهد، تهران و گلستان و همینطور شهرهایی مثل فسا از استان فارس در مرکز توجه وزارت نیرو برای تامین آب شرب هستند و برنامه‌های اضطراری تأمین شرب در حال انجام است. آن چیزی که از مردم می‌خواهیم همراهی ما با مدیریت مصرف است.

این مقام مسئول افزود: در تهران برنامه‌ای برای جیره بندی وجود ندارد، آنچه که پیشبینی شده مدیریت مصرف و تقاضا است. اگر شهروندان تهرانی بتوانند حدود ۱۵ درصد در مدیریت مصرف کمک کنند، مشکل تامین آب حل خواهد شد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1214691

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =