دانشگاه آزاد سهم قابل توجهی در ارتقای امنیت غذایی کشور دارد

دکتر محمد احمدی، استاد گروه علوم غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی با تشریح اقدامات موثر دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران، گفت: دانشگاه آزاد استان مازندران اقدامات علمی موثری در حوزه صنعت غذایی انجام داده و سهم قابل توجهی در ارتقای امنیت غذایی کشور دارد.

به گزارش خبرنگار ایسکانیوز از مازندران، دکتر محمد احمدی، عضو هیئت علمی گروه علوم غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی، دکتری عمومی دامپزشکی، دارنده عناوین مخترع و پژوهشگر برتر استان و رئیس شورای دامپزشکی استان مازندران در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسکانیوز در حوزه ارتباط دانشگاه آزاد مازندران و صنعت غذایی با اشاره به مراکز رشد مستقر در واحدهای دانشگاهی به عنوان نهاد تاثیرگذار، اظهار کرد: مراکز رشد در برخی از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران مانند واحدهای ساری، آیت‌الله‌آملی، چالوس، تنکابن و غیره فعال است که یک مسئول استانی نیز، هدایت این مراکز را برعهده دارد.

محمد احمدی در تشریح وظایف دفاتر مرکز رشد واحدها، بیان کرد: مراکز رشد، افرادی که قصد فعالیت در حوزه دانش‌بنیان را دارند، هدایت و راهنمایی می‌کند.

احمدی با بیان مثالی از فعالیت دانش‌بنیانی خود، گفت: یک فیلم خوراکی بسته‌بندی نانوکامپوزیتی گوشت را با استفاده از عصاره بادرنج‌بویه اختراع و به دانش فنی آن رسیدیم؛ در حال طی کردن فرآیند دانش‌بنیان شدن آن هستیم و همه مراحل طرح، تحقیق، تولید و ورود آن به بازار مصرف با کمک مراکز رشد، فناور و پارک‌های علم و فناوری هدایت می‌شود تا بتواند به یک کالای تجاری مناسب برای عرضه به بازار تبدیل شود.

این استاد دانشگاه با تاکید بر لزوم شکل‌گیری شتاب‌دهنده‌ها در دانشگاه تشریح کرد: شخص علمی که در شرکت خود، کار علمی، پژوهشی و یا اختراع انجام می‌دهد شاید آگاهی لازم برای دانش‌بنیان‌شدن شرکت خود را نداشته باشد که در این مرحله شرکت‌های شتاب‌دهنده به آنان کمک می‌کند تا زودتر به نتایج مطلوب خود دست یابند و بتوانند از مزایای فراوان شرکت‌های دانش‌بنیان بهره‌مند شوند.

دارنده عنوان پژوهشگر برتر استان ادامه داد: دانش‌بنیان‌شدن شرکت‌ها حدود ۱۱۰ مزیت از جمله کمک صندوق توسعه فناوری، تخفیف مالیاتی و موارد فراوان حمایتی دیگری دارد که شرکت‌ها می‌توانند از مزایای آن بهره‌مند شوند.

وی در ادامه به برخی از فعالیت‌های حوزه صنایع غذایی در دانشگاه آزاد واحد آیت‌الله آملی اشاره و گفت: طرح‌های خوبی در واحد آیت‌الله آملی در دست اجرا است که کشت گیاهان استراتژیک مانند گندم، کلزا، برنج و همچنین انواع مرکبات از جمله آنان است و خوشبختانه در این زمینه موفقیت‌های قابل توجهی کسب شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد واحد آیت‌الله آملی با اعلام خبر میزبانی سی‌ویکمین کنگره ملی و ششمین کنگره بین‌المللی صنایع غذایی طی سال جاری در دانشگاه آزاد واحد آیت‌الله آملی، تصریح کرد: برگزاری بزرگترین و مهمترین رویداد صنعت غذایی کشور که پیش‌تر به دانشگاه‌های دولتی مانند تربیت مدرس، دانشگاه تهران، سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی سپرده می‌شد، افتخار بزرگی است که برای اولین‌بار به دانشگاه آزاد اسلامی و واحد آیت‌الله آملی سپرده شده است.

دارنده عنوان مخترع برتر استان ضمن اشاره به همکاری موثر اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد آمل در حوزه صنعت غذا، اظهار کرد: شهرستان آمل قطب صنایع غذایی استان و بلکه کشور است و دانشگاه آزاد با شرکت‌ها و واحدهای بزرگ تولیدکننده غذا، انجمن مهندسی کیفیت صنعت غذایی و سایر صنایع مرتبط، ارتباط خوبی دارد؛ یعنی هر آنچه که در محیط دانشگاه برای ارتباط با صنعت لازم است را داراست.

این استاد دانشگاه به برگزاری دوره‌های مهارت‌آموزی TMC در دانشگاه اشاره و اضافه کرد: با برگزاری دوره‌های آموزشی مهارت‌آموزی TMC برای دانشجویان تمامی واحدهای دانشگاه آزاد استان مازندران موفق به کسب مهارت ۷۰ نفر شدیم که از این تعداد ۲۳ نفر جذب شرکت‌های مختلف تولیدی شدند و این روند همچنان ادامه دارد که آن را افتخار بزرگی می‌دانیم.

پژوهشگر برتر حوزه علوم غذایی با بیان این مطلب که اقدامات دانشگاه آزاد مازندران مسلما سهم مناسبی در ایجاد امنیت غذایی کشور دارد، ادامه داد: مسئولان دانشگاه آزاد استان، حمایت‌های موثری انجام می‌دهند ولی جا دارد که این حوزه از سوی ریاست و معاونان، مانند هماهنگی، پژوهشی و فناوری تقویت شود.

وی در تشریح اقدامات دانشگاه آزاد واحد آیت‌الله آملی در حوزه غذا گفت: در دانشگاه آزاد واحد آمل ۱۰ استاد تمام، ۳۰ تا ۴۰ استاد و ۴۰ تا ۵۰ دانشجوی PHD از گروه‌های شیمی، مکانیک، متارولوژی و سایر رشته‌ها در راستای ارتقای امنیت غذایی با هم همکاری دارند که برخی از آنان با پایان‌نامه و طرح‌های کاربردی، مشکلاتی از صنعت را حل می‌کنند.

وی اظهار کرد: طی ارتباطاتی که با صنعت داریم، اعلام کردیم که مشکلات صنعت را اعلام کنند تا اساتید ما در قالب پایان‌نامه دانشجویی طرح، بررسی و راه حل آن را بیابند و به این ترتیب مشکلات صنعت را حل کنیم.

احمدی در بخش دیگری از گفت‌وگو به اهمیت درآمدزایی دانشگاه از بخش پژوهش اشاره و تاکید کرد: در تمام دنیا اینگونه است که بیشتر سهم درآمدی دانشگاه‌ها از حوزه پژوهش و اجرای طرح‌ها است که امیدوارم در این مرحله دانشگاه آزاد به جایگاهی برسد تا بتواند حداقل ۵۰ درصد هزینه‌های خود را از درآمدهای غیر شهریه‌ای کسب کند چون با کم‌شدن تعداد دانشجو به دلیل کم‌شدن جمعیت، دیگر شهریه دریافتی، کفاف هزینه‌های دانشگاه را نمی‌دهد.

وی با اشاره به بودجه‌های تخصیص‌داده‌شده به طرح‌های پژوهشی ارگان‌های دولتی، پیشنهاد کرد: معاونت پژوهشی دانشگاه می‌تواند طرح‌های پژوهشی ارگان‌های مختلف را جذب و با بهره‌مندی از توانمندی اساتید دانشگاه و به‌کارگیری دانشجویان مقطع دکتری، پژوهش مربوطه را اجرا و ضمن کسب درآمد به نوعی، زنجیره‌ای از ارزش علمی ایجاد کند که این زنجیره می‌تواند در رسیدن به اهداف علمی حلقه‌های آن کمک کند.

خبرنگار: امیرحسین بابازاده

انتهای پیام/

کد خبر: 1266346

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =