طرح بازپیوند خانواده‌ها؛ صدای امید در میان بی‌خبری

سرپرست اداره کل عملیات و برنامه‌های بشردوستانه بین‌المللی جمعیت هلال‌احمر، در نشست خبری با اصحاب رسانه در ارومیه گفت: بازپیوند فقط یک پروژه جست‌وجو نیست. این برنامه تلاشی است برای احیای کرامت انسانی، کاستن از رنج خانواده‌ها و پایان دادن به سال‌ها نگرانی و بلاتکلیفی.

به گزارش خبرنگار ایسکانیوز از آذربایجان غربی، دانیال طباطبایی با اشاره به ابعاد رو به گسترش این طرح افزود: در سال‌های اخیر، همزمان با افزایش مهاجرت‌ها و تشدید بحران‌های منطقه‌ای، مأموریت‌های بازپیوند هم متنوع‌تر شده است. این کارگاه‌ها با هدف آموزش و ارتقای توان نیروهای محلی و ایجاد هماهنگی بیشتر برای خدمات‌رسانی برگزار می‌شوند.

جمعیت هلال‌احمر ایران این روزها با جدیت بیشتری بر اجرای طرح بازپیوند خانواده‌ها متمرکز شده است؛ طرحی که نخستین جرقه آن هم‌زمان با آغاز جنگ تحمیلی زده شد و حالا پس از گذشت بیش از چهار دهه، همچنان به خانواده‌های چشم‌انتظار امید بازگشت می‌بخشد.

طباطبایی از پیشرفت طرح در استان‌های مرزی خبر داد و تصریح کرد: آذربایجان غربی به واسطه مرز مشترک با چند کشور، سهم بالایی از پرونده‌های جدایی و گمشدگان را به خود اختصاص داده است. در واقع بیشترین درخواست‌ها از همین نواحی مرزی ثبت شده‌اند.

وی ادامه داد: سال گذشته حدود ۸۰ درصد پرونده‌های ارجاعی به مرحله پیگیری رسیدند و نیمی از آن‌ها منجر به ارتباط مجدد اعضای خانواده شد.

مدیرکل عملیات بشردوستانه هلال‌احمر ضمن اشاره به اهمیت اطلاع‌رسانی مؤثر برای خانواده‌های مناطق مرزی تأکید کرد: هر چه آگاهی مردم نسبت به روش‌های قانونی و سامانه‌های رسمی بالاتر رود، فرآیند رسیدگی به درخواست‌ها هم آسان‌تر و سریع‌تر خواهد بود.

طباطبایی توسعه زیرساخت‌های فناورانه را از دیگر دستاوردهای این برنامه دانست و گفت: با راه‌اندازی سامانه‌های الکترونیکی ثبت و پیگیری، امکان بررسی سریع‌تر سوابق و برقراری ارتباط مؤثر با مراجع بین‌المللی فراهم شده است. این ابزارها، به ویژه در شرایط بحران و مناطق کم‌برخوردار، اهمیت زیادی دارند.

وی اضافه کرد: در بازپیوند، هر فرد یک شماره پرونده نیست؛ پشت هر نام، خانواده‌ای قرار دارد که سال‌ها چشم‌انتظار بوده است. تمام تلاش خود را به کار گرفته‌ایم تا با تکیه بر ظرفیت‌های ملی و همکاری شبکه‌های بین‌المللی، پاسخگوی این نیاز انسانی باشیم.

طباطبایی همچنین به ضرورت مشارکت نهادهای حقوق بشری و سازمان‌های مردم‌نهاد اشاره کرد و اظهار داشت: ایجاد یک شبکه منسجم و پاسخگو، مستلزم همدلی و همکاری تمامی سازمان‌های مسئول در داخل و خارج کشور است.

وی با قدردانی از نیروهای میدانی و داوطلبان جمعیت هلال‌احمر خاطرنشان کرد: موفقیت‌های امروز نتیجه تعهد، تلاش شبانه‌روزی و ایمان به ارزش‌های انسانی است. ما مصمم هستیم که تا تحقق بازگشت همه چشم‌انتظاران به آغوش خانواده، این مسیر را ادامه دهیم.

سرپرست اداره کل عملیات و برنامه‌های بشردوستانه بین‌المللی جمعیت هلال‌احمر، به جایگاه برجسته ایران در عرصه صلح و امنیت منطقه‌ای اشاره کرد و گفت: ایران طی دهه‌های گذشته از ثبات قابل توجهی برخوردار بوده و برخلاف بسیاری از کشورهای منطقه، با جنگ‌های طولانی مواجه نبوده است. به همین دلیل، بیشتر درخواست‌های بازپیوند خانواده‌ها و جست‌وجوها به اتباع و مهاجران سایر کشورها مربوط می‌شود

خبرنگار: سامان رزمی

انتهای پیام/

کد خبر: 1268898

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =