دارو گران می‌شود؟ / بیمه‌ها سعی می‌کنند تسهیلات خود را به حداقل برسانند

سخنگو انجمن داروسازان ایران ضمن خبر دادن از کاهش تعهدات بیمه‌ها، درمورد احتمال گران شدن دارو و دلایل آن صحبت کرد.

هادی احمدی، سخنگو انجمن داروسازان ایران، در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز گفت: بیمه‌ها در حال حاضر بسته‌های خدمتشان را کوچک کرده‌اند، مثلا اگر پزشکی برا بیماری تعداد ۳۰۰ مورد از یک دارو را تجویز کند، بیمه فقط ۱۰۰ تای آن را تحت پوشش قرار می‌دهد. به خاطر مشکلات مالی‌، بیمه‌ها سعی می‌کنند تسهیلات خود را به حداقل برسانند.

وی اضافه کرد: سازمان‌های نظارتی بایدعلل حذف بعضی از اقلام دارویی از لیست بیمه، کاهش تعهدات بیمه‌ایی و درنتیجه افزایش پرداختی بیماران را بررسی کنند. پرداخت از جیب بیمار در بحث دارو در حال حاضر به ۴۰ یا ۵۰ درصد رسیده ‌است.

احمدی درباره طرح دارویار و نقش بیمه‌ها در اجرای آن گفت: طرح دارویار، طرح خوبی بود اما در اجرا موفق نشد. اولویت تامین اجتماعی در آن زمان بازنشستگان بود و به همین خاطر پولی که به منظور اجرای طرح به بیمه‌ها داده شده بود، به جای اینکه به داروخانه‌ها پرداخت شود به بازنشستگان پرداخت شد و بعد دیگر پولی نماند که بخواهند به داروخانه‌ها پرداخت کنند. از دی ماه سال گذشته تا کنون بیمه بدهی داروخانه‌ها را پرداخت نکرده است.

سخنگو انجمن داروسازان درنهایت درمورد ارز ترجیحی و قیمت دارو در سال پیش‌رو گفت: ارز ترجیحی دارو هنوز به تالار دوم نرفته است و نرخ آن همان ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان است. قرار بر این است که تا آخر سال ۱۴۰۴ هم به تالار دوم نرود و نرخ آن ثابت بماند، اما این به معنای گران نشدن دارو نیست.

وی ادامه داد: ۳۰ درصد سهم بازار دارو تحت تاثیر ارز ترجیحی است و ۷۰ درصد آن از بازار آزاد تبعیت می‌کند. تورم و نوسانات قیمت دلار روی آن ۷۰ درصد تاثیر گذاشته و موجب افزایش قیمت دارو می‌شوند.

خبرنگار: زینب خوانساری

انتهای پیام /

کد خبر: 1270380

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =