اسرائیل برای جهان بحران‌ساز است/ همه می‌دانند که حمله به ایران با چراغ سبز ترامپ بود

علی صوفی با اشاره به این‌که اسرائیل که هرروز برای اقداماتش در غزه و لبنان محکوم می‌شود گفت: اقدام اخیرش علیه ایران نه تعجب‌آور است و نه مشروعیتی دارد. اسرائیل دیگر آن اعتباری را که زمانی در برخی محافل جهانی داشت، از دست داده و اکنون به‌عنوان یک بازیگر بحران‌ساز شناخته می‌شود.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایسکانیوز، بامداد روز جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴، رژیم صهیونیستی در اقدامی جنایتکارانه و نقض آشکار تمام موازین بین‌المللی، خاک جمهوری اسلامی ایران را هدف حمله‌ای نظامی و تروریستی قرار داد.

بیشتر بخوانید؛

علی مطهری: انتقام از اسرائیل باید از وعده صادق ۳ شدیدتر باشد/ آحاد مردم با پاسخ سخت موافق هستند

در این حمله تجاوزکارانه، ارتش رژیم اشغالگر قدس با هدف قراردادن مراکز حساس کشور، تعدادی از عالی‌ترین فرماندهان نظامی و نخبگان علمی ایران را به شهادت رساند. از جمله این شهدای گران‌قدر می‌توان به سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، سرلشکر حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سرلشکر غلامرضا رشید، دبیر شورای عالی امنیت ملی، و سرلشکر امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه اشاره کرد.

در این جنایت هولناک همچنین محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، فریدون عباسی دوانی، رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی، شش تن از دانشمندان برجسته هسته‌ای کشور و شماری از شهروندان بی‌گناه به فیض شهادت نائل آمدند.

نکته قابل تأمل آن‌که دشمن صهیونیستی در ادامه جنون جنگ‌طلبانه خود، برخی مناطق غیرنظامی پایتخت را نیز هدف قرار داد؛ مناطقی که فاقد هرگونه شخصیت ارشد حکومتی یا نظامی بودند و تنها ساکنان عادی در آن سکونت داشتند، امری که بار دیگر ماهیت تروریستی و بی‌رحم این رژیم را به جهانیان اثبات کرد.

در ادامه گفتگو ایسکانیوز با علی صوفی فعال سیاسی اصلاح و دبیرکل حزب پیشرو اصلاحات را می‌خوانید:

اسرائیل در یک محاسبه غلط، چنین حمله‌ای را ترتیب داد

صوفی درباره حق ایران برای پاسخ به این تجاوز گفت: در برابر رژیمی که در سراسر جهان به‌دلیل جنایاتش در غزه و لبنان محکوم می‌شود و هر روز با واکنش‌های تند بین‌المللی مواجه است، اقدام اخیرش علیه ایران نه تعجب‌آور است و نه مشروعیتی دارد. اسرائیل دیگر آن اعتباری را که زمانی در برخی محافل جهانی داشت، از دست داده و اکنون به‌ عنوان یک بازیگر بحران‌ساز شناخته می‌شود.

این فعال سیاسی با اشاره به عملیات اطلاعاتی اخیر ایران در سرزمین‌های اشغالی، توضیح داد: ایران اخیراً یکی از دقیق‌ترین و پیچیده‌ترین عملیات‌های اطلاعاتی خود را علیه رژیم صهیونیستی انجام داد و توانست اسناد بسیار مهم و طبقه‌بندی‌شده‌ای را از عمق ساختار امنیتی این رژیم به تهران منتقل کند. نکته مهم‌تر این است که صهیونیست‌ها نه‌تنها نتوانستند مانع این عملیات شوند، بلکه در برابر آن کاملاً منفعل ظاهر شدند و برای تلافی آن اقدام این تجاوز را انجام دادند.

وزیر تعاون دولت اصلاحات همچنین با اشاره به شرایط حساس منطقه و فضای بین‌المللی، بر اشتباه استراتژیک رژیم صهیونیستی تأکید کرد: اسرائیل در یک محاسبه غلط، چنین حمله‌ای را ترتیب داد. این در حالی بود که غربی‌ها در حال بررسی فعال‌سازی "مکانیزم ماشه" علیه ایران بودند که می‌توانست برای تهران بسیار چالش‌برانگیزتر از یک حمله نظامی باشد. اما حالا، با اقدام عجولانه تل‌آویو، ایران از فضای فشار خارج شده و به‌نوعی جایگاه خود را تقویت کرده است.

وی شرایط سیاسی داخلی رژیم صهیونیستی را نیز در تحلیل خود گنجاند و آن را عاملی برای این تصمیم نابخردانه دانست وی خاطرنشان کرد: درون اسرائیل هم وضعیت به‌شدت متزلزل است. اعتراضات علیه نتانیاهو ادامه دارد و مردم خواهان کناره‌گیری وی هستند. حتی ترامپ هم با لحن خاص خود گفته که از این موضوع اطلاع داشته است؛ در حالی که چنین مواضعی بیشتر نشانه سردرگمی و آشفتگی در جبهه حامیان رژیم صهیونیستی است. در نهایت، این اقدام نه تنها هیچ دستاوردی برای رژیم صهیونیستی نداشت، بلکه آن‌ها را وارد دامی کرد که تبعات خطرناکی در پی خواهد داشت.

ایران همیشه پایبند به اصول و تعهدات خود است

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره این‌که آیا ایران نیز باید مناطق غیر نظامی اسرائیل را هدف قرار دهد یا خیر گفت: ایران همیشه پایبند به اصول و تعهدات خود بوده است. حتی در زمان جنگ با عراق، با وجود اینکه دشمن شهرها و مناطق مسکونی ایران را هدف قرار می‌داد، ایران هرگز به مناطق مسکونی عراق حمله نکرد. این مسئله ممکن است به عنوان یک نقطه ضعف دیده شود که ایران عملاً دستش را بسته نگه داشته بود، اما این یک تصمیم استراتژیک و اخلاقی بود. امام خمینی(ره) نیز بارها تأکید کردند که در اقدامات نظامی باید هدفمند عمل شود و از آسیب رساندن به غیرنظامیان پرهیز گردد. به همین دلیل زدن مناطق مسکونی برای ایران یک خط قرمز اخلاقی محسوب می‌شود و این رویکرد همچنان مورد تأکید و پایبندی است.

آمریکا در جریان این حمله بود اما تصریح کرد نقشی در آن نداشته؛ همین پیام خاصی دارد

صوفی درباره این‌که ایا ایران باید اهداف امریکا در منطقه را نیز مورد هدف قرار دهد یا خیر گفت: آمریکا اعلام کرده که در جریان این حمله بوده، اما تصریح کرده که هیچ نقشی در آن نداشته؛ همین تأکید، معنا و پیام خاصی دارد. یعنی به نوعی به ایران این پیام را داده که وارد تقابل مستقیم با آمریکا نشود، چون خودش نمی‌خواهد درگیر این ماجرا باشد. همه می‌دانند که این اقدام با چراغ سبز ترامپ و از سوی اسرائیل انجام شده، اما حالا خود آمریکا هم با یک دردسر بزرگ روبه‌رو شده؛ نه می‌داند باید این لقمه گلوگیر را قورت بدهد، نه می‌تواند آن را پس بزند.

وزیر تعاون دولت اصلاحات با بیان این که یهودیان نفوذ زیادی در ساختار قدرت آمریکا دارند گفت: نفوذ صهیونیست‌ها و لابی یهودی در ساختار سیاسی و اقتصادی آمریکا به قدری بالاست که همیشه این کشور را در قبال اقدامات اسرائیل در وضعیت دشواری قرار داده است. آمریکا به‌نوعی ناچار است بخشی از هزینه‌های اسرائیل را هم بپردازد، اما با این حال، این بار سعی کرده خودش را از مسئولیت مستقیم جدا نگه دارد تا از تبعات احتمالی در امان بماند.

اسرائیل اقدام انتحاری انجام داد

دبیرکل حزب پیشرو اصلاحات در پاسخ به این سوال که اسرائیل در عملیات وعده صادق ۱ و ۲ قدرت موشکی ایران را دیده بود چرا باز هم دست به این اقدام زد؟ گفت: اسرائیل واقعاً چاره‌ای نداشت. در یک وضعیت روانی بسیار سنگین و پیچیده گیر کرده بود. شکست اطلاعاتی اخیر که منجر به انتقال اسناد سری به داخل ایران شد، برایش به‌قدری سنگین بود که نتوانست آن را هضم کند. بنابراین به یک اقدام انتحاری و بدون آینده‌نگری روی آورد. در واقع، این حمله نه از روی قدرت، بلکه کاملاً از سر استیصال بود.

وزیر تعاون دولت اصلاحات در پایان تصریح کرد: این اقدام بیشتر شبیه یک واکنش عصبی بود تا یک عملیات نظامی سنجیده. اسرائیل فقط می‌خواست خودش را در برابر افکار عمومی داخلی و خارجی از زیر بار فشار خارج کند. اما عملاً با این تصمیم، خودش را در موقعیتی بدتر قرار داد. این حمله نه‌تنها هیچ دستاوردی برایش نداشت، بلکه هزینه‌های راهبردی‌اش را هم بالا برد.

خبرنگار: علیرضا همتی بهار
انتهای‌پیام/

کد خبر: 1270851

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =