به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز مازندران، نشست خبری ادارهکل انتقال خون مازندران با اصحاب رسانه روز چهارشنبه ۲۵ تیرماه ۱۴۰۴ در سالن اجتماعات این اداره کل برگزار و آخرین وضعیت تأمین و ذخیره خون در استان تشریح شد.
بر اساس اعلام عبدالله محمدی فیروزجایی، مدیرکل انتقال خون استان مازندران، ذخایر خونی استان در حال حاضر را مطلوب و کافی دانست و افزود: با توجه به مصرف بالای روزانه، مشارکت مستمر مردم در اهدای خون همچنان ضروری است.
در این نشست عنوان شد که استان مازندران با پوششدهی ۴۷ مرکز درمانی و حدود ۱۴ هزار بیمار خاص، یکی از استانهای با بیشترین نیاز به خون و فرآوردههای خونی در کشور بهشمار میرود.
طبق اعلام مدیر کل انتقال خون استان، بهطور متوسط روزانه بین ۵۵۰ تا ۶۰۰ واحد خون برای تأمین نیاز مراکز درمانی و بیماران خاص از جمله مبتلایان به تالاسمی، هموفیلی، بیماران دیالیزی و سرطانی نیاز است.
عبدالله محمدی با اشاره به وجود افزایش نیازها به خون، اظهار کرد: مسئولان انتقال خون استان در سالهای اخیر با اقدامات گسترده عمرانی، تجهیزاتی و فرهنگی، وضعیت ذخایر خونی به ثبات رسانده و از دیماه سال گذشته تاکنون هیچگونه بحران خونی در استان گزارش نشده است.
محمدی اضافه کرد: در جریان جنگ ۱۲ روزه اخیر که بیش از ۹ میلیون نفر وارد استان شدند، تمامی نیازهای خونی بیماران بدون ایجاد کمبود، تأمین شد؛ موضوعی که به گفته مسئولان، نتیجه آمادگی و ظرفیت بالای انتقال خون مازندران است.
مدیرکل انتقال خون مازندران با ارائه آماری گفت: در حوزه توسعه زیرساختها، طی سه سال گذشته اقدامات مؤثری انجام شده است که ساخت پایگاه انتقال خون بابلسر با مشارکت ۷۰ میلیارد تومانی خیران، تجهیز پایگاههای تنکابن و چالوس به سردخانههای ظرفیت بالا، تأمین ژنراتور برای مراکز بابل و چالوس، توسعه روزهای فعالیت پایگاه نور از سه روز به ۶ روز در هفته و راهاندازی سامانه سیار در نکا از جمله مهمترین پروژههایی است که به بهرهبرداری رسیده است.
محمدی افزود: در بخش فناوری نیز، آزمایشگاههای استان به سامانههای مکانیزه مجهز شدند که ضمن افزایش سرعت، درصد خطا در فرآیند خونگیری را به میزان قابل توجهی کاهش داده است.
مدیر ارشد انتقال خون مازندران با اشاره به اقدامات انجامشده بیشتر از برنامههای تعریف شده سازمانی، اظهار کرد: سالانه حدود ۱۲۰ هزار واحد پلاسما در استان تهیه میشود که فراتر از تعهد سالانه ۱۴ هزار واحدی تعریفشده برای مازندران است.
محمدی ادامه داد: شاخص اهدای خون در مازندران نیز با ثبت عدد ۴۱ در هر هزار نفر جمعیت، در مقایسه با میانگین کشوری (۲۷ در هزار)، جایگاه برتری را برای این استان رقم زده و نشانهای از مشارکت بالای مردمی در امر اهدای خون بهحساب میآید.
مدیر ارشد ادارهکل انتقال خون مازندران در این نشست، ضمن قدردانی از همراهی مردم، از آنان خواست تا با حضور مداوم در پایگاههای انتقال خون سراسر استان، به استمرار ثبات ذخایر و نجات جان بیماران کمک کنند.
خبرنگار: علی حسننیا
انتهای پیام/
نظر شما