به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ غذاهای محلی درواقع به نوعی میراث فرهنگی مردمان هر کشوری محسوب میشوند. برخی از این غذاها با گذشت زمان و مدرن شدن زندگی و آشنایی با غذاهای جدید، کم کم از یاد رفتهاند و یا روش طبخ آنها متفاوت شده است. اگر به هر نقطه از ایران سفر کنید، قطعا با غذاهای بسیار خوشمزه و محلی آشنا میشوید که برخی از آنها را تابهحال نخوردهاید یا حتی نامش را نشنیدهاید. تهچین یکی از غذاهای خوشمزه و با اصالت ایرانی است که در شهرها و نقاط مختلف ایران با روشهای متفاوتی طبخ میشود و هرکدام طعم و مزه خاص خودش را دارد.
بیشتر بخوانید:
آموزش آشپزی / طرز تهیه کله گنجشکی؛ غذای ساده و خوش طعم ایرانی
تهچین را با موادی مانند گوشت، مرغ، سیب زمینی، پیاز، آلو، بادمجان و... درست میکنند. ته چین قیسی قجری یک غذای تاریخی مربوط به دوران قاجار است که به گواهی تاریخ غذای مورد علاقه مظفرالدین قاجار بود. این ته چین روش طبخ متفاوتی دارد که قیسی و کوفته قلقلی از مواد اصلی آن به شمار میرود. اگر به دنبال درست کردن غذاهای جدید و خوشمزه برای اعضای خانواده هستید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه ته چین قیسی قجری همراه ما باشید.
مواد لازم
برنج: ۳ پیمانه
گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
ماست پرچرب: نصف لیوان
تخم مرغ: ۲ عدد
زعفران دم کرده غلیظ: نصف فنجان
قیسی: ۱۰ عدد
پیاز: ۱ عدد
پیازداغ: ۳ قاشق غذاخوری سرپر
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و سماق: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه تهچین قیسی قجری

برای درست کردن این ته چین خوشمزه ابتدا برنج با آب و کمی نمک به مدت ۴ ساعت خیس کنید. پیاز را رنده بزنید و گوشت را همراه با نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و سماق به آن اضافه کنید و خوب ورز بدهید، سپس کوفته قلقلیهای کوچک درست کنید. کمی روغن داخل ماهی تابه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا روغن داغ شود، سپس کوفتهها را داخل روغن بریزید و با حرارت کم سرخ کنید.
در مرحله بعد قیسیها را با چاقو خرد کنید و داخل روغن ماهی تابه بریزید، چند دقیقهای قیسی را تفت بدهید، سپس پیازداغ را اضافه کنید و بعد اجاق گاز را خاموش کنید. برنج را بجوشانید و کمی کالتر آبکش کنید. داخل یک کاسه ماست، تخم مرغ، زعفران دم کرده و کمی نمک بریزید و خوب هم بزنید، سپس نیمی از برنج آبکش شده را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
کف یک قابلمه نچسب مقداری روغن بریزید و برنج زعفرانی را روی آن بریزید و خوب پخش کنید. حالا مخلوط قیسی و پیازداغ را روی مواد بریزید و کوفتههای سرخ شده را روی مواد بچینید.
در مرحله بعد باقی مانده برنج سفید را داخل قابلمه بریزید و کمی روغن و زعفران دم کرده روی برنج بدهید. دمکنی بگذارید و قابلمه را روی حرارت متوسط اجاق گاز قرار بدهید تا ته چین به مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد. بعد از این مدت زمان ته چین آماده را داخل ظرف سرو برگردانید و سرو کنید، نوش جان.
نظر شما