آموزش آشپزی / طرز پختن شلغم روی نمک؛ سالم و بدون آب

در روزهای سرد سال، هیچ چیز مثل بوی شلغم تازه پخته، حس گرما و آرامش را در خانه زنده نمی‌کند.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ در روزهای سرد سال، هیچ چیز مثل بوی شلغم تازه پخته، حس گرما و آرامش را در خانه زنده نمی‌کند. اگر از طعم آب‌پز معمولی شلغم خسته شده‌اید، روش پخت روی نمک می‌تواند تجربه‌ای کاملا جدید برایتان باشد.

بیشتر بخوانید:

پخت شلغم در شیشه؛ بهترین روش پخت برای درمان فوری سرماخوردگی + روش تهیه

آموزش آشپزی / طرز تهیه آش شلغم با بلغور گندم؛ درمانی برای سرماخوردگی

آموزش آشپزی / طرز تهیه آش شلغم شیرازی؛ آش سنتی و مقوی ایرانی

در این روش، شلغم‌ها بدون تماس مستقیم با آب یا روغن، در حرارت ملایم و بر بستر نمک داغ پخته می‌شوند. روشی که نتیجه‌اش بافتی نرم، طعمی غلیظ و عطری بی‌نظیر است. طرز پختن شلغم روی نمک برای کسانی مناسب است که به دنبال غذایی سالم، بدون چربی و در عین حال لذیذ هستند.

مواد لازم برای پختن شلغم روی نمک

  • شلغم نیم کیلو
  • نمک ۲ بسته

طرز پختن شلغم روی نمک

مرحله اول: آماده‌سازی نمک و شلغم‌ها

چیدن شلغم روی نمک

ابتدا یک قابلمه نسبتا بزرگ انتخاب کنید تا شلغم‌ها فضای کافی برای پخت داشته باشند. ۲ بسته نمک را داخل قابلمه بریزید و با کف قاشق یا دست، آن را کاملا صاف و یکنواخت کنید تا سطحی تخت و متراکم به وجود آید. سپس شلغم‌ها را زیر آب سرد بشویید تا هرگونه خاک یا گرد و غبارشان پاک شود.

با یک دستمال تمیز خشکشان کنید تا هیچ رطوبتی باقی نماند. این مرحله بسیار مهم است؛ زیرا اگر شلغم‌ها خیس باشند، بخار حاصل از رطوبت باعث ترک خوردن پوست و نفوذ نمک به داخل بافت آن‌ها می‌شود.

نکته کلیدی این است که ابتدا و انتهای شلغم را جدا نکنید. این قسمت‌ها مانند درپوش طبیعی عمل می‌کنند و مانع ورود نمک به داخل شلغم می‌شوند، در نتیجه مزه آن شور نمی‌شود.

مرحله دوم: چیدمان شلغم‌ها روی نمک

پخت شلغم روی نمک در قالمه

وقتی نمک کف قابلمه را صاف کردید، شلغم‌ها را دانه‌دانه روی آن بچینید. می‌توانید شلغم‌ها را در یک یا دو ردیف بچینید، فقط دقت کنید که با دیواره قابلمه تماس مستقیم نداشته باشند تا پوستشان نسوزد. سپس در قابلمه را ببندید و آن را روی شعله ملایم گاز قرار دهید.

پخت شلغم روی نمک نیاز به صبر دارد؛ حرارت باید آرام باشد تا نمک به‌تدریج گرم شود و گرمایش را یکنواخت به شلغم‌ها منتقل کند. اگر شعله زیاد باشد، سطح زیرین می‌سوزد در حالی‌که مغز شلغم هنوز نپخته باقی می‌ماند.

مرحله سوم: پخت تدریجی و چرخاندن شلغم‌ها

چرخاندن شلغم ها روی نمک

در طول پخت، هر ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در قابلمه را بردارید و با انبر آشپزخانه یا قاشق چوبی، شلغم‌ها را به‌آرامی پشت و رو کنید. این کار باعث می‌شود حرارت از همه طرف به یک اندازه برسد و پوست شلغم‌ها رنگ طلایی جذابی به خود بگیرد.

در این مرحله، بوی خاص و دلپذیر شلغم داغ در آشپزخانه می‌پیچد. این بو نشانه آن است که رطوبت طبیعی شلغم در حال تبخیر و شیرینی طبیعی آن در حال تمرکز است.

مدت زمان کلی پخت بین ۴۵ تا ۶۰ دقیقه متغیر است؛ بسته به اندازه شلغم‌ها. برای اطمینان می‌توانید با نوک چاقو یکی از آن‌ها را امتحان کنید. اگر به‌راحتی داخل آن فرو رفت، یعنی پخته است.

مرحله چهارم: سرو و تزئین نهایی

سرو شلغم

پس از اتمام پخت، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید شلغم‌ها ۵ دقیقه در قابلمه بمانند تا دمای داخلی‌شان متعادل شود. سپس آن‌ها را با دقت از روی نمک بردارید. می‌توانید برای سرو، پوست شلغم‌ها را جدا کنید یا همان‌طور با پوست و کمی نمک دانه‌درشت کنارشان، سرو کنید. طعمی که در این روش حاصل می‌شود، یادآور شلغم کبابی است اما بدون نیاز به فر یا ذغال با بافتی لطیف‌تر و طعمی ملایم‌تر.

پخت شلغم روی نمک

نکات تکمیلی طرز پختن شلغم روی نمک

در پخت شلغم روی نمک، رعایت چند نکته می‌تواند طعم و بافت شلغم‌ها را بهبود بخشد. توجه به این نکات به شما کمک می‌کند تا شلغم‌هایی خوش‌طعم و بافتی عالی تهیه کنید.

انتخاب شلغم مناسب

در طرز پخت شلغم با نمک شلغم‌های متوسط و هم‌اندازه برای این روش ایده‌آل‌اند. شلغم‌های خیلی بزرگ دیر می‌پزند و ممکن است بیرونشان بسوزد، در حالی‌که داخلشان سفت بماند. یادتان باشد حتی می‌توانید برای بهره‌مند شدن از خواص شلغم با آن مربای شلغم هم تهیه کنید.

استفاده از نمک مناسب

نمک درشت (مثل نمک دریا) حرارت را بهتر پخش می‌کند و احتمال سوختن کمتر می‌شود. از نمک ریز یا یددار استفاده نکنید چون زود می‌سوزد و بوی نامطلوبی تولید می‌کند.

کنترل حرارت

حرارت بالا نه‌تنها باعث سوختن پوست شلغم می‌شود بلکه ممکن است نمک تغییر رنگ دهد. شعله را همیشه در کمترین حالت نگه دارید و در طول پخت، عجله نکنید.

بازیافت نمک پس از پخت

نمکی که برای پخت استفاده شده، دیگر برای غذا مناسب نیست اما می‌توانید آن را در کیسه‌ای بریزید و به‌عنوان نمک گرم‌کن برای پا یا مفاصل در فصل زمستان استفاده کنید.

انتهای پیام/

کد خبر: 1291764

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =