گوترش: طالبان فوراً ممنوعیت کار زنان را لغو کند

دبیرکل سازمان ملل با ابراز نگرانی از محدودیت‌های طالبان، خواستار لغو فوری ممنوعیت کار زنان افغان شد.

به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز؛ «آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل، از طالبان خواست ممنوعیت کار زنان افغان در سازمان ملل را فوراً لغو کرده و دسترسی آنان به دفاتر این سازمان در سراسر افغانستان را تضمین کند.

«استفان دوجاریک»، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل، در بیانیه‌ای اعلام کرد گوترش همچنان عمیقاً نگران سیاست‌های تبعیض‌آمیز طالبان علیه زنان و دختران افغان است، سیاست‌هایی که همه جنبه‌های زندگی آنها را تحت تأثیر قرار داده است.

در این بیانیه آمده است محدودیت‌ها علیه مشارکت زنان در زندگی عمومی، آموزش و بسیاری از حوزه‌های کاری، حقوق اساسی آنان را نقض کرده و مانعی جدی در مسیر توسعه اقتصادی، ثبات و ادغام دوباره افغانستان در جامعه بین‌المللی ایجاد کرده است.

دوجاریک افزود هفتم سپتامبر، یک سال از زمانی می‌گذرد که زنان افغان از ورود به اماکن سازمان ملل در سراسر افغانستان منع شده‌اند.

وی تأکید کرد این محدودیت‌ها با قوانین بین‌المللی، از جمله منشور سازمان ملل، مغایرت دارد و توانایی این سازمان برای اجرای مأموریت خود و ارائه کمک‌های بشردوستانه به مردم افغانستان را کاهش می‌دهد.

سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در ادامه گفت حضور کارکنان زن برای ارائه کمک‌های بشردوستانه و خدمات ضروری به زنان و دختران افغان اهمیت اساسی دارد و دسترسی بدون مانع کارکنان سازمان ملل به محل کارشان برای اجرای مأموریت این سازمان ضروری است.

گوترش همچنین از طالبان خواست همه محدودیت‌های اعمال شده علیه زنان و دختران را لغو کرده و حقوق آنها برای مشارکت کامل، برابر و معنادار در همه عرصه‌های جامعه افغانستان را تضمین کند.

انتهای پیام/

کد مطلب: 1317362

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha