n00064476-b

ایسکانیوز: هر سال در آستانه ی نوروز همه به این فکر می کنند که شهر تهران به چه اندازه می تواند دیدنی باشد چرا که حجم وسیعی از ساکنین این شهر به شهرستان ها و شهر های دیگر سفر می کنند از این رو دیگر شاهد تهران شلوغ و پر سر و صدا نیستیم و با خیال راحت و بدون دغدغه ترافیک و آودگی هوا می توانیم از جای جای تهران بازدید کنیم که بی شک بسیاری از آثار باستانی و موزه ها در شهر تهران قرار دارند. در این گزارش سعی داریم تا شما را با مکان های دیدنی تهران آشنا سازیم تا اگر نوروز را در تهران گذراندید تمامی استفاده را از آن ببرید.

کاخ ها و عمارت ها

عمارت کلاه فرنگی عشرت آباد یا کاخ عشرت‌آباد پیشین ساختمانی از دوره قاجار است که در خاور تهران، در میدان عشرت‌آباد (میدان سپاه)، پادگان عشرت‌آباد (پادگان ولیعصر) جای گرفته است.

کاخ عشرت‌آباد پس از نخستین سفر ناصرالدین شاه به فرنگ ساخته شد. این عمارت با الگوی معماری ایرانی در چهار طبقه بنا نهاده شده است. این بنا در دوره‌ای به عنوان خوابگاه انیس‌الدوله یکی از همسران ناصرالدین شاه اختصاص داده شد و در جنوب شرق این عمارت حوض دایره‌ای بزرگی قرار گرفته که آب آن با آب قنات پر می‌شده است

کاخ صاحبقرانیه کاخ محل زندگی ناصرالدین شاه و دفتر مخصوص محمد رضا شاه پهلوی بود.مجموعه قهوه تلخ به کارگردانی مهران مدیری، سریال تلویزیونی میرزا کوچک خان و فیلم‌های سینمایی شازده احتجاب، سلطان صاحب قران،دلشدگان و کمال الملک در این کاخ فیلم برداری شده‌اند.

کاخ سعدآباد، چهار دوره تاریخی قاجاریه، پهلوی اول و پهلوی دوم و پس از انقلاب ایران را سپری کرده است. سعدآباد در دوره قاجار بنا شد و سکونت‌گاه تابستانی (ییلاق) شاهان این دودمان بوده است. پس ازکودتای 1299 و تصرف آن توسط خاندان پهلوی، بناها و عمارت‌های متعددی در آن ساخته شد که بالغ بر ۱۸ کاخ در ابعاد مختلف می‌شوند. هر یک از بناها محل سکونت یکی از افراد دودمان پهلوی بوده است. محمد رضا پهلوینیز در دهه ۱۳۵۰ در این مکان سکنی گزید. قدیمی‌ترین کاخ این مجموعه، کاخ (کوشک) احمدشاهی بوده‌است. پس از انقلاب 57 این مجموعه به شکل موزه در آمد اما کاخ کنونی ریاست جمهوری در کنار این مجموعه قرار دارد. از کاخ ملکه مادر نیز که متعلق به ارگان ریاست جمهوری است برای پذیرایی از مهمانان خارجی استفاده می‌شود.

کاخ نیاوران، عملیات احداث این کاخ به دستور محمرضا پهلوی در سال ۱۳۳۷ آغاز گردید و با وقفه ای که در ساخت آن پیش آمد در سال ۱۳۴۶ به اتمام رسید.این بنا با مساحتی در حدود ۹۰۰۰ متر مربع در دو طبقه و یک نیم طبقه احداث و در ابتدا به عنوان محلی برای پذیرایی میهمانان خارجی در نظر گرفته شد، اما پس از پایان ساخت به محل سکونت محمدرضا پهلوی و خانواده اش اختصاص یافت. طراح بنا محسن فروغی بود که طرح خود را بیشتر از معماری ایرانی و تلفیقی ازهنر پیش و پس از اسلام الهام گرفته بود. همچنین گچ بری توسط استاد عبدالهی، آیینه کاری توسط استاد علی اصغر وکاشی کاری نمای خارجی توسط استادابراهیم کاظم پور انجام شده است. این مجموعه در شمال شرق تهرانشمیرانات قرار دارد. شکل گیری آن به نخستین سال های سلسله قاجار بازمی گردد. این مجموعه که پس ازانقلاب  به مجموعه ای موزه ای تبدیل شده است تا سال ۱۳۷۸ با مجموعه سعد آباد به طور مشترک اداره می گردید و از آغاز سال ۱۳۷۹رسماًٌ مستقل شد. اکنون با در بر گرفتن ۵ موزه کاخ اختصاصی نیاوران، کاخ صاحبقرانیه، کوشک احمد شاهی، موزه جهان نما،  و فضا های فرهنگی دیگر همانند تالار آبی سینمای اختصاصی و گالری جهان نما و همچنین باغ نیاوران که از باغ های سه گانه ییلاقی و بزرگ شمال قدیم بوده است جاذبه هایی از تاریخ، فرهنگ و طبیعت را به تماشا گذاشته است.

موزه ها

موزه هنرهای ملی در تهران، میدان بهارستان واقع شده است. در دوره فتحعلی شاه قاجار، در محل ساختمان‌های وزارت فرهنگ و سازمان برنامه و بودجه، باغی بزرگ بود که از آن تنها ساختمان و حوضی باقی مانده است که این ساختمان در سال 1309 تبدیل به موزه هنرهای ملی ایران شد و حوض وسط تالار از میان برداشته شد.

موزه حیات وحش هفت چنار مربوط به دوره پهلوی اول است و درتهران، شمال میدان بریانک، ضلع شرقی خیابان دعوتی واقع شده است.

مکان هایی که در بالا ذکر شد فقط 10% از زیبایی های تهران بود شما با داشتن بروشور هایی که در سطح شهر پخش می شود می توانید دیگر مکان ها را دریابید البته ناگفته نماند که آثار معرفی شده در بالا از بهترین انتخاب ها بود که در اختیار شما قرار دادیم.

 
کد خبر: 240010

وب گردی

وب گردی