ابعاد شخصیتی مرحوم دکتر علی هاشمی دانشمند گمنام هسته‌ای / استادِ استاد

روزهای گذشته خبر درگذشت دکتر علی هاشمی دانشمند گمنام هسته‌ای منتشر شد، نخبه جوانی که استاد او در دوران دانشگاه علی هاشمی را شاگردی می‌دانست که استادِ استادش بود.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایسکانیوز، روزهای گذشته خبر درگذشت ناگهانی دکتر علی هاشمی دانشمند گمنام هسته‌ای منتشر شد. بعد از خبر انتشار برخی‌ گمانه‌زنی‌ها درباره مرگ مشکوک این نخبه جوان مطرح شد که تا کنون هیچ مقام مسئولی در این باره توضیحی نداده است.

بیشتر بخوانید:

علی هاشمی دانشمند گمنام انرژی هسته‌ای که بود؟

در همین راستا با دو تن از اساتید این چهره گمنام و فعال هسته‌ای "دکتر مهدی بیات" و "دکتر صابونچی" گفت‌وگو کردیم.

علی هاشمی یک انسان سلیم‌النفس بود

در همین رابطه، مهدی بیات یکی از اساتید دکتر علی هاشمی در دانشگاه بوعلی سینا همدان در گفت‌وگو با ایسکانیوز درباره خصوصیات اخلاقی این دانشمند هسته‌ای گفت: علی پسر صبور و مودب و از لحاظ علمی بسیار توانمند بود.

بیات ادامه داد: دکتر هاشمی یک انسان سلیم‌النفس بود و می‌توان گفت که در دوره دانشجویی که در خدمت وی بودیم انسانی بود با پشتکار بسیار قوی و به کارهای علمی و پژوهشی بسیار علاقه داشت و کارهایش را بسیار با دقت انجام می‌داد و اگر کار مشترکی با هم انجام می‌دادیم بسیار پیگیر بود.

بیات افزود: علی می‌توانست آینده بسیار خوبی داشته باشد و باعث پیشرفت و تعالی کشور شود اما متاسفانه بسیار زود او را از دست دادیم.

دکتر هاشمی را به عنوان استاد خود می‌دانستم

صابونچی یکی دیگر از اساتید دکتر هاشمی در دانشگاه بوعلی سینا همدان نیز در گفت‌وگو با ایسکانیوز اظهار کرد: علی هاشمی دانشجوی دکترای بنده بود و می‌توانم بگویم شخصی بسیار برازنده و مورد اعتماد بود و تمام دانشجویان گروهم از او تعریف می‌کردند چرا که در کارهای آزمایشگاهی به همه دانشجویان کمک می‌کرد و به کسی نه نمی‌گفت.

وی ادامه داد: دکتر هاشمی با حدود ۱۸ مقاله علمی از دانشگاه فارغ‌التحصیل شد و در حال حاضر تعداد مقالات او باید به ۲۳ یا ۲۴ مورد رسیده باشد و ما تا کنون چنین موردی نداشته‌ایم که شخصی با این تعداد مقاله از دانشگاه بوعلی سینای همدان فارغ‌التحصیل شده باشد.

صابونچی افزود: ما بسیار اصرار داشتیم که او را در دانشگاه نگه داریم و من با اعتبار ویژه‌ای که داشتم توانستم او را برای ۶ الی ۷ ماه در دانشگاه نگه دارم اما باید برای خدمت سربازی می‌رفت و البته در دوره خدمت سربازی نیز مسئول یک آزمایشگاه بود که در آنجا نیز خوش درخشید.

وی اظهار کرد: علی انسان بسیار متدین و مورد اطمینانی بود تا جایی که کلید اتاقم را در اختیارش گذاشته بودم و هر چه از او بگویم کم گفته‌ام.

صابونچی در پاسخ به این سوال که آیا از فعالیت‌های هسته‌ای ایشان اطلاع داشتید یا نه گفت: من اطلاع چندان دقیقی از فعالیت‌های هسته‌ای دکتر هاشمی نداشتم اما می‌دانم که او روی پتنت‌هایی کار می‌کرد که جایی چاپشان نمی‌کرد. در کل می‌توانم بگویم که شاگرد بسیار خوبی بود تا جایی که من او را به عنوان استاد خود می‌دانستم.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که بیماری دکتر هاشمی دقیقا از چه زمانی شروع شد، گفت: من از بیماری او اطلاع دقیقی ندارم فقط از طریق یکی از دوستانش متوجه شدیم که دکتر هاشمی به بیماری مبتلا شده و در خونش عفونت‌هایی دیده شده است و اصلا نفهمیدیم چه شد که از دستش دادیم.

وی در پایان عنوان کرد: دکتر هاشمی باید در دانشگاه بوعلی استخدام می‌شد اما متاسفانه موانعی در این بین وجود داشت که امکان‌پذیر نشد.

بر اساس گزارش ایسکانیوز؛ دکتر علی هاشمی از دانشمندان گمنام انرژی هسته‌ای ۲۸ دی ماه ۱۴۰۰ بر اثر خونریزی داخلی ریه درگذشت. وی متولد ۲۴ مرداد ۱۳۶۵ در شهرستان کبودراهنگ و یکی از نخبگان علمی و جزء دانشمندان برتر هسته‌ای کشور بود. هاشمی از دانشمندان مشغول به کار در آب سنگین اراک بود و بارها مقاله‌های علمی‌اش برای اهل فن و انرژی هسته‌ای جزء بالاترین درجات علمی بوده و پروفسور زلفی‌گل از مقالات ایشان بسیار یاد می‌کردند.

وی فارغ التحصیل رشته شیمی از دانشگاه صنعتی شریف در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری از دانشگاه بوعلی با رتبه عالی در دفاع پایان نامه بود. از خدمات ایشان می‌توان به مشارکت و همکاری در طراحی و ساخت دستگاه تمام ایرانی تولید نانو ذرات فولرن با کاربردهای مختلف صنعتی و دارویی و همچنین همکاری در توسعه فعالیت‌های اقتصادی و دانش بنیان در حوزه سنتز و ساخت نانو ذرات در قالب شرکت‌های مستقر در مرکز رشد اشاره کرد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1127594

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =