نگرش زنان به ازدواج منفی‌تر از مردان است/ نگاه مثبت جوانان دین‌دار به ازدواج

دانش‌آموخته دکتری جامعه‌شناسی معتقد است که نگرش زنان به ازدواج منفی‌تر از مردان است و هم چنین دین‌داری سبب ایجاد نگرش مثبت به ازدواج در بین جوانان می‌شود.

ابراهیم محمدپور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، با بیان این که تغییر ارزش‌های فرهنگی در سال‌های اخیر و گذار از سنت به مدرنیته، سبب تغییر نگرش‌های فردی جوانان شده است، اظهار کرد: به همین دلیل، بررسی تاثیر این تغییرات بر نگرش جوانان به مسائل مختلف از جمله ازدواج، ضروری است. در این راستا، پژوهشی انجام داده و با ۸۳۲ نفر از جوانان ۱۵ تا ۳۰ ساله مصاحبه کردم.

دانش‌آموخته دکتری جامعه‌شناسی با اشاره به این که پژوهش من نشان داد که میزان نگرش به ازدواج در بین جوانان مصاحبه‌شونده، پایین‌تر از سطح متوسط است، افزود: به این معنا که نگرش بیشتر افراد به ازدواج، منفی و بدبینانه است. البته لازم به ذکر است که نگرش منفی به ازدواج در بین زنان بیشتر از مردان است.  

این دانش‌آموخته دانشگاه تبریز با تصریح بر این که دین‌داری یکی از عوامل افزایش نگرش مثبت به ازدواج است، گفت: به این معنا که هر چقدر میزان دین‌داری بالاتر برود، نگرش افراد به ازدواج مثبت‌تر می‌شود. به طوری که بیشتر افراد مذهبی در سنین پایین اقدام به انتخاب همسر می‌کنند.

افراد مادی‌گرا با عینک اقتصادی به ازدواج نگاه می‌کنند و به همین دلیل نگاه‌شان به ازدواج منفی‌تر از دیگران است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: یکی دیگر از نتایج پژوهش من این بود که افراد با نگاه مادی‌گرایانه در مقایسه با دیگران، نگرش منفی‌تری به ازدواج دارند. چرا که مادی‌گرایی سبب می‌شود افراد به ازدواج با عینک اقتصادی نگاه کنند. در جامعه ایران هم مادی‌گرایی میزان رغبت جوانان به ازدواج را کاهش داده است.

ابراهیم‌پور با تاکید بر این که فردگرایی نگاه به ازدواج را منفی می‌کند، یادآور شد: فردگراها خواسته‌های شخصی خود را از اهداف و خواسته‌های دیگران مهم‌تر می‌دانند. به علاوه، گسترش فردگرایی، بر تمایل جوانان به تنها زیستن، طلاق و بالارفتن سن ازدواج تاثیر دارد.

تربیت خانوادگی چه تاثیری بر نگرش جوانان به ازدواج دارد؟

دانش‌آموخته دکتری جامعه‌شناسی با بیان این که شیوه‌های پرورش کودک هم تاثیر مهمی در نقش‌های فردی افراد در ازدواج دارد، اظهار کرد: جوانانی که به شیوه مستبدانه تربیت شده‌اند، نگرش منفی به ازدواج دارند. از طرف دیگر، جوانانی که به شیوه آزادگذاری مطلق تربیت شده‌اند هم نگرش‌شان به ازدواج منفی است. تنها جوانانی که در خانواده‌هایی مقتدر (اقتدار منطقی) رشد کرده‌اند، انرژی و خلاقیت مثبتی به دست آورده و اعتماد به نفس بالایی داشته و نگرش مثبتی به ازدواج دارند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: منظور از تربیت به شیوه آزادگذاری مطلق این است که والدین هیچ کنترلی بر فرزندانشان ندارند، به طوری که در تربیت آن‌ها دچار اهمال و مسامحه می‌شوند. در مقابل، اقتدار منطقی به معنای توجه خانواده به عقاید و نظرات فرزندان همراه با تشویق آن‌ها به تصمیم‌گیری مستقل است.

گفتنی است؛ ابراهیم محمدپور دانش‌آموخته دکتری جامعه‌شناسی از دانشگاه تبریز در مقاله خود با عنوان «مطالعه نگرش جوانان به ازدواج و ارتباط با ترجیحات ارزشی، دین‌داری و شیوه‌های فرزندپروری» نگرش جوانان نسبت به ازدواج و عوامل موثر بر آن را در جوانان استان آذربایجان غربی بررسی کرده است. 

انتهای پیام/  

کد خبر: 1133521

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =