راهنمای کامل برای نگهداری صحیح از برنج خام

محبوبیت برنج در سفره های ایرانی باعث شده است که مقداری از آن را در خانه به صورت خام نگهداری کنند اما برای دوری از حشره زدن برنج باید موارد خاصی را توجه کرد.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، برنج وعده غذایی اصلی کشور ما است و نقش بسزایی در سفره ایرانی دارد. بسیاری از غذای ما ایرانی ها با برنج تهیه می شود، به همین خاطر اغلب افراد مقدار زیادی برنج خریداری نموده و نگهداری می کنند اما گاهی به دلیل عدم رعایت نکاتی برنج دچار آفت شده و شپشک می زند. 

چگونه برنج خام را برای مدت طولانی نگهداری کنیم

برنج را در ظرف مناسبی بریزید

بهترین چیزی که می توانید برنج را در آن بدون تغییر کیفیتش طولانی مدت نگهداری نمایید، کیسه پارچه ای نخی می باشد که در آن از پلاستیک استفاده نشده باشد زیرا کیسه نخی رطوبت را از برنج می گیرد و موجب افزایش طول عمر برنج می شود پس در صورت خرید زیاد برنج، آنها را در کیسه نخی نگه دارید.

نگهداری از برنج در ظروف پلاستیک سبب می شود که برنج کم کم بو و مزه اش تغییر کند و تحت تاثیر قرار بگیرد اما اگر می خواهید برنج را در ظرف پلاستیکی بریزید، حتما باید از ظروف پلاستیکی مرغوب استفاده کنید و از خشک بودن ظرف مطمئن باشید.

ظرف شیشه ای مات نیز اگر در جایی دور از نور خورشیدنگهداری شود، جزو ظرف مناسب برای نگهداری از برنج خام است.

ظروف فلزی برای نگهداری برنج مناسب نیست، استفاده از ظرف فلزی دوجداره که تنها لایه خارجی آن از فلز و لایه داخلی از پلاستیک باشد، مورد مناسبی برای نگهداری برنج است.

برنج خام را در فضای مناسب نگه داری کنید

برای جلوگیری از شپشک زدن برنج باید به محل نگهداری آن نیز توجه نمایید. برنج خام را در جای خشک و خنک نگهداری کنید زیرا گرما و رطوبت برنج را خراب می کند و موجب شپشک زدن آن می شود.

به تهویه برنج توجه کنید

نگهداری برنج در ظروف دربسته و مهر و موم شده سبب می شود برنج خراب شده و شپشک بزند. برای ذخیره سازی بلند مدت برنج، باید آن را در معرض هوا قرار داد زیرا برنج برای پیشگیری از فساد به قدری تهویه احتیاج دارد.

برنج را دور از نور خورشید نگه داری کنید

برنج را دور از نورخورشید نگهداری کنید و در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهید زیرا این کار و قرار دادن برنج در معرض نور مستقیم خورشید سبب خرد شدن دانه‌های برنج و کاهش کیفیت آن خواهد شد پس برای از بین بردن رطوبت برنج، آن را در سایه پهن کنید تا هوا بخورد.

از چسباندن کیسه‌ها به دیوارخودداری کنید

برای جلوگیری از نفوذ رطوبت زمین و دسترسی موجوداتی مانند موش و سوسک و غیره به کیسه‌های برنج آنها را در ارتفاع ۲۰ تا ۲۵ سانتی‌متری از زمین بگذارید و حداقل ۵ سانتی متر میان کیسه‌های برنج و دیوار فاصله بگذارید تا گردش هوا به راحتی در میان آن‌ها انجام شود. شما می توانید قفسه‌های مشبک بزنید و برنج را در این قفسه‌ها قرار دهید زیرا هوا در این قفسه ها به خوبی جریان می یابد.

برنج خام را در یخچال قرار دهید

اگر برنج زیادی خریداری نکرده اید و جای کافی برای نگهداری برنج در یخچال دارید، برنج را در یخچال بگذارید زیرا سرد بودن و عدم وجود رطوبت در یخچال باعث می شود تا شرایط نگهداری مناسبی برای برنج ایجاد شود.

از مواد طبیعی در کیسه برنج استفاده کنید

بسیاری از کدبانوها برای نگهداری طولانی مدت برنج و پیشگیری از شپشک زدن آن، مواد طبیعی مانند نمک، سیر، فلفل تند و خشک، پوست و برگ گردو، زنجبیل، میخک را در کیسه برنج خود قرار می دهند.

از جذب کننده‌های اکسیژن استفاده نمایید

برای نگهداری طولانی مدت برنج از جذب کننده‌های اکسیژن استفاده نمایید. جذب کننده‌های اکسیژن بسته‌های کوچکی هستند که اغلب در بسته بندی‌های غذایی پیدا شده و مانع از رشد قارچ‌ها می‌شوند.

ظروف نگهداری برنج را ضدعفونی کنید

هنگام نگهداری برنج در محفظه‌ای مهر و موم شده همراه با یک جاذب اکسیژن حتما به تمیز کردن ظروف نگهداری برنج اهمیت دهید تا کیفیت آن پایین نیاید.

نکته مهم

برخی از افراد برای جلوگیری از شپشک و آفت برنج از قرص برنج استفاده می کنند اما قرار دادن مستقیم قرص برنج در گونی برنج موجب مرگ می شود،اگر مجبور به استفاده از قرص برنج شدید، آن را داخل یک قوطی کبریت بگذارید و قوطی را با چسب محکم ببندید و با سوزن سوراخ های به وجود آورید و آن را بین برنج ها بگذارید.

انتهای پیام/

کد خبر: 1150458

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =