دریافت وام از صندوق رفاه وزارت علوم چه شرایطی دارد؟

دانشجویان براساس آیین‌نامه «پرداخت و بازپرداخت وام‌های دانشجویی» صندوق رفاه برای دریافت وام، باید شرایطی داشته باشند که شاغل نبودن یکی از آنها است.

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، شرایط نامناسب اقتصادی و فشارهای معیشتی کشور از یک سو و نداشتن شغل و درآمد از سوی دیگر باعث شده تا اغلب دانشجویان حداقل یکبار در دوران تحصیلشان به صندوق رفاه مراجعه و درخواست وام داشته باشند. با این وجود شاید دانشجویانی با شرایط دریافت وام تحصیلی آشنایی چندانی نداشته باشند. بنابراین قصد داریم در ادامه مطلب این شرایط را بیان کنیم. 

آیین نامه «پرداخت و بازپرداخت وام‌های دانشجویی» صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مرجع اصلی برای تعیین شرایط و پرداخت وام‌ها یا بازپرداخت وام توسط دانشجویان است.

شرایط دانشجویان وام گیرنده

 بر اساس این آیین نامه دانشجویان در سه مقطع تحصیلی باید شرایطی داشته باشند تا مشمول دریافت وام شوند. «اعتقاد به اصول دین مبین اسلام و یا یکی از ادیان رسمی مصرح در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، داشتن تابعیت جمهوری اسلامی ایران،  رعایت اخلاق و شئون دانشجویی(با تشخیص معاونت دانشجویی دانشگاه)، دانشجو بودن و دارا بودن اولویت نیاز مالی» از جمله این شرایط است.

آیین نامه «پرداخت و بازپرداخت وام‌های دانشجویی» تبصره‌ای دارد که بر اساس آن، دانشجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور یا سایر دستگاه‌ها و نهادهای حمایتی، برای دریافت وام نسبت به سایر دانشجویان اولویت بیشتری دارند. البته در تبصره‌ای دیگر بیان شده که تشخیص نیاز و اولویت دانشجوی مستعد کم بضاعت برای دریافت وام‌ها طبق ضوابط صندوق با معاونت دانشجویی دانشگاه یا مؤسسه آموزش عالی و تحت مسئولیت آنها است.

از دیگر شرایط لازم برای دریافت وام می‌توان به «عدم دریافت بورس یا کمک هزینه‌های تحصیلی از سایر سازمان‌ها و نداشتن بدهی معوق در صندوق» اشاره کرد. البته به جزء وام‌ها یا کمک‌هایی که براساس تفاهم نامه‌هایی بین صندوق و سایر نهادها مانند وام دریافتی از بنیاد نخبگان، بنیاد علوی، کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی کشور منعقد شده است.

بر اساس آیین‌نامه «پرداخت و بازپرداخت وام‌های دانشجویی»، اگر متقاضی در زمان تقاضای دریافت وام در سامانه صندوق، مطلبی بر خلاف قوانین و مقررات بیان یا منتشر کند، از مزایای دریافت وام محروم می‌شوند. همچنین باید کلیه دریافت‌های پیشین و خسارات متعلقه را به صورت کامل و در یک مرحله بازپرداخت کند.

«دانشجویانی که به صورت رسمی، پیمانی، قراردادی یا اشتغال تمام وقت در دستگاه ها و نهادهای دولتی و غیردولتی شاغل باشند و مشمول بیمه اجباری مستمر و سنوات شده‌اند، مشمول دریافت وام از صندوق نیستند.» مصداق دیگری از شرایطی بوده که دانشجوی وام گیرنده باید داشته باشند.

نکته قابل توجه این است که دانشجویان دارای بیمه اختیاری و پاره وقت، می‌توانند از وام‌های صندوق بهره‌مند شوند. این دانشجویان شامل «طلاب حوزه علمیه، افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور، مدرسین حق التدریس، بیمه شدگان تحت عنوان حرف و مشاغل آزاد، خویش فرما و زنان خانه دار» هستند، البته پرداخت وام شهریه به دانشجویان شهریه پرداز شاغل در صورت تایید صندوق رفاه دانشجویان مشکلی ندارد. 

در پایان باید گفت که وام شهریه به شماره حساب دانشگاه برای تأمین بخشی از بدهی شهریه دانشجوی متقاضی واریز و به عنوان بدهی وی در پرونده ثبت می‌شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1157335

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =