ارتباط فست‌فودها با بیماری کبدی

مطالعات نشان می دهد خطر آسیب کبدی برای افراد مبتلا به چاقی یا دیابت بیشتر است.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز به نقل از ساینس دیلی، یک مطالعه جدید نشان داد که خوردن فست فود با بیماری کبد چرب غیرالکلی مرتبط است؛ وضعیت بالقوه تهدید کننده جان که در آن چربی در کبد تجمع می‌یابد.

راهکاری برای جلوگیری از ابتلا به کبد چرب

محققان کشف کردند افراد مبتلا به چاقی یا دیابت که ۲۰ درصد یا بیشتر از کالری روزانه خود را از طریق مصرف فست فود دریافت می‌کنند، در مقایسه با افرادی که کمتر فست فود خورده یا اصلاً فست فود مصرف نمی‌کنند، سطح چربی کبدشان به شدت افزایش می‌یابد. و زمانی که یک پنجم یا بیشتر از رژیم غذایی آنها فست فود باشد، افزایش متوسطی در چربی کبد دارند.

«آنی کارداشیان»، متخصص کبد از مؤسسه پزشکی کِک و نویسنده ارشد این مطالعه، گفت: «کبدهای سالم حاوی مقدار کمی چربی، معمولاً کمتر از ۵ درصد هستند و حتی افزایش متوسط چربی می‌تواند منجر به بیماری کبد چرب غیرالکلی شود. افزایش شدید چربی کبد در افراد مبتلا به چاقی یا دیابت به ویژه قابل توجه است و احتمالاً به دلیل این واقعیت است که این شرایط باعث ایجاد حساسیت بیشتر برای تجمع چربی در کبد می‌شود.»

این یافته‌ها همچنین نشان می‌دهد که مصرف مقدار نسبتاً متوسطی از فست فودها که کربوهیدرات و چربی بالایی دارند، می‌تواند به کبد آسیب برساند.

کارداشیان می‌گوید: «اگر مردم یک وعده غذایی در روز در یک رستوران فست فود بخورند، ممکن است فکر کنند که ضرری ندارند. اما اگر آن یک وعده غذایی حداقل برابر با یک پنجم کالری روزانه شأن باشد، کبد خود را در معرض خطر قرار می‌دهند.»

بیماری کبد چرب غیرالکلی که به عنوان استئاتوز کبد نیز شناخته می‌شود، می‌تواند منجر به سیروز یا زخم کبد شود که می‌تواند باعث سرطان یا نارسایی کبد شود.

منبع: مهر

انتهای پیام/

کد خبر: 1167277

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =