آخرین خبرها از اصلاح آئین‌نامه قانون بیمه کارگران ساختمانی

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: آئین‌نامه‌ای برای اصلاح آئین‌نامه ماده 5 و 6 قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی، نوشته‌ایم که به زودی با هماهنگی سه و زارتخانه به دولت ارائه می‌شود.

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، میرهاشم موسوی، در مورد آخرین خبرها از اصلاح آئین‌نامه قانون بیمه کارگران ساختمانی گفت: آئین‌نامه قبلی مواد ۳ و ۵ قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی مصوب ۱۲ اردیبهشت ۱۳۸۹ بود که چون این آئین‌نامه مشکلاتی در اجرا داشت، قرار شد با محوریت سازمان تأمین اجتماعی آئین‌نامه ماده ۵ این قانون اصلاح شود تا نحوه محاسبه حق بیمه سهم کارفرما برای سازندگان ساختمان مشخص شود.

همه کارگران ساختمانی بیمه خواهند شد

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: براساس آئین‌نامه‌ای که تدوین کرده‌ایم، مقرر شد سهم کارفرما از حق بیمه برای سازندگان ساختمان از محل پروانه ساختمانی در مناطق روستایی به ازای هر متر مربع یک‌درصد حداقل دستمزد کارگران و در مناطق شهری ۴ درصد حداقل دستمزد برای هر مترمربع باشد.

وی گفت: در این آئین‌نامه همچنین برای افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی برای ساختمان‌های تا ۵۵ مترمربع معاف از پرداخت حق بیمه سهم کارفرما و از ۵۵ تا ۱۰۰ مترمربع معادل یک‌درصد حداقل دستمزد کارگران برای هر مترمربع و بالاتر از آن مثل بقیه ساختمان‌ها و افراد برای مناطق روستایی یک‌درصد و مناطق شهری ۴ درصد حداقل دستمزد کارگران برای هر مترمربع ساختمان خواهد بود.

موسوی گفت: آئین‌نامه اجرایی بیمه کارگران ساختمانی نیاز به اصلاح داشت که این اصلاحیه را در سازمان تأمین اجتماعی تهیه کرده‌ایم و آن را به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی فرستادیم که با همکاری وزارت راه و شهرسازی و وزارت کشور و اعمال نظر آنها به هیأت وزیران ارسال می‌شود.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی این نکته را هم یادآور شد: با تصویب هیأت وزیران و ابلاغ آئین‌نامه اجرایی ماده ۵ قانون بیمه کارگران ساختمانی، حداقل ۵۰۰ هزار نفر از کارگران ساختمانی به صورت یکجا تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار خواهند گرفت.

موسوی همچنین ادامه داد: اصلاحیه این آئین‌نامه را به وزارت تعاون فرستادیم تا در هماهنگی با وزارت مسکن، وزارت راه و شهرسازی و کشور با قید فوریت به دولت ارسال شود.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در برابر این پرسش که قانون بیمه کارگران ساختمانی که از سال ۸۹ تصویب شده تاکنون چه میزان از کارگران تحت پوشش بیمه قرار گرفتند، گفت: تاکنون حدود ۷۵۰ هزار کارگر ساختمانی تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی از سال ۸۹ تاکنون قرار گرفته‌اند. 

موسوی در مورد اینکه دولت برای اقشار مختلف بیمه‌های حمایتی درنظر می‌گیرد و آیا سهم کارفرمایی این بیمه‌ها را پرداخت می‌ کند، گفت: دولت در بیمه‌های حمایتی برای توسعه برخی مشاغل و حمایت از برخی افراد امتیازاتی درنظر می‌گیرد تا تحت پوشش بیمه قرار گیرند، از جمله بیمه قالیبافان، رانندگان، صیادان، خادمان مساجد و دیگر اقشار که نزدیک ۲۷ قلم از مشاغل مختلف مدنظر دولت است. علاوه بر این سهم ۳ درصد دولت از بیمه‌های عمومی کارگران هم باید پرداخت کند که اینها جزو دیون دولت به سازمان تأمین اجتماعی به شمار می‌روند.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی اظهار کرد: طی دو گذشته از دیون دولت حدود ۱۸۰ هزار میلیارد تومان پرداخت کرد که در قالب شرکت‌های دولتی و واگذاری به تأمین اجتماعی پرداخت شد.

طلب تامین اجتماعی از دولت ۴۰۰ هزار میلیارد تومان

موسوی در مورد کل مطالبات سازمان تأمین اجتماعی از دولت گفت: اعداد مختلفی ذکر می‌شود، ولی مطالبات تأمین اجتماعی از دولت بیش از ۴۰۰ هزار میلیارد تومان است و در قالب قانون بودجه امسال هم پیش‌بینی‌هایی صورت گرفته است که طبق قانون مصوب شده است حداقل ۷۰ هزار میلیارد تومان از بدهی‌های دولت در قالب سهام و همچنین به شکل تهاتر نفت پرداخت شود. همچنین ۱۰ هزار میلیارد تومان هم در قالب ردیف‌های قانون بودجه پیش‌بینی شده است؛ یعنی برای سال ۱۴۰۲ حداقل ۸۰ هزار میلیارد تومان از بدهی‌های دولت به سازمان تأمین اجتماعی پیش‌بینی شده است که در قالب‌های واگذاری سهام و یا تهاتر با نفت پرداخت می‌شود.

وی در پایان تأکید کرد: آئین‌نامه اصلاح قانون بیمه کارگران ساختمانی با هماهنگی سه وزارت خانه تعاون،‌کار و رفاه اجتماعی،‌ راه و شهرسازی و کشور به زودی به دولت می‌رود و با تصویب آن، حداقل ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند.

منبع: فارس

انتهای پیام/

کد خبر: 1177705

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 5
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • مستضعف IR ۲۳:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۲
      0 0
      فروردین برای ۳۸۰متر زیربنا،۳میلیون به تامین اجتماعی بابت بیمه کارگر واریز کردیم،دوباره اصلاحیه زدن گفتن ۸۳میلیون باید واریز کنید.آخه دردمونو به کی بگیم؟مامستاجریم،یه زمین ارثی بهمون رسیده پول پروانه ساختمان با فروش ماشین و طلا جور کردیم در مرحله آخر ۳میلیون شده ۸۰میلیون،فریادرسی هست جواب دل خون مارو بده
    • پورمراد IR ۱۳:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
      0 0
      آخه خدا رو خوش میاداز پارسال ۵ملیون و دویست هزار و کردین ۹۰ملیون مگه مردم فقط خرج بیمه رو دارن ک بگن اشکال نداره هزار خرج دیگه داریم اونم با این وضع اقتصادی والا بخدا
    • بهمن امکانپور IR ۱۵:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۳
      0 0
      خواهشا یه انسان خدا شناس به داد ما جوونها برسه بقران یه پروانه خواستم بگیرم دار و ندارمو نظام مهندسی شهرداری گرفت و الانم تامین اجتماعی واس بیمه کارگری ۷۰میلیون میخواد درد خودمو به کدوم ارگان بگم واقعا مملکت صاحبش کجاس؟
    • اکبر IR ۱۲:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۹
      0 0
      لطفاً این تعرفه بیمه ساختمان را زودتر درست کنید آخه کارمندانی شهرداری هم از بیکاری ناله میکنند..هیچ کس پروانه ساخت نمیگیره ..همه ساخت و سازها وارد رکود شدند
    • جمشید قادری IR ۰۲:۴۹ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۴
      0 0
      من ۱۶برج پنج۱۴۰۲ مبلغ ۵۶مازم گرفتن برج ۸اصلاح شد حاا چکار کنیم شامل مانمیشه این اصلاحیه