تولد قدرت‌های نوظهور منطقه‌ای و چالش‌های بزرگ پیش روی آمریکا

معاون ارتباطات اجتماعی و امور مجلس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به ظهور قدرت های نوبنیاد منطقه ای و سقوط هژمونی و پله ای دلار در جهان، آمریکا را به لبه سقوط و متلاشی سازی اقتصادی به عنوان قدرت اول جهان نزدیک کرده است.

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، محمد قربانی گلشن‌آبادی در دومین روز نشست «طرح منطقه‌ای اعتلا» دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان و سیستان و بلوچستان که با حضور رئیس این دانشگاه در استان هرمزگان و سایر استادان هیئت علمی استان‌های سیستان و بلوچستان و هرمزگان به میزبانی دانشگاه آزاد بندرعباس برگزار شد به بررسی چالش ها و فرصت های پیش روی کشورهای جهان و منطقه اشاره کرد.

این مقام مسئول، چالش های پیش روی آمریکاه را بررسی و به ویرایش جدید سیاست خارجی بایدن به عنوان رئیس جمهور آمریکا پرداخت و بیان داشت:  توجه به قدرت های جهانی منطقه و رشد فزاینده قدرت اقتصادی چین و نظامی روسیه دو چالش بزرگ  و بازدارنده قدرت آمریکا در حوزه قدرت های جهانی است.

قربانی گلشن آبادی با اشاره به تحولات منطقه ای و جنگ اکراین، آن ر ا زاییده سیاست آمریکا برای کنترل قدرت نظامی روسیه دانست و افزود: وابستگی کشورهای اروپایی به مسئله سوخت و انرژی روسیه موجب احساس خطر آمریکا برای بر هم زدن این موازنه شد و تا حدی نیز توانست به سیاست خود در دورسازی کشورهای اروپایی از روسیه به درستی عمل کند ولی با گذشت زمان  این بازی برگشت و آمریکا چندان در سیاست خود موفق عمل نکرد.

وی با اشاره به قدرت گرفتن اقتصادی چین، آن را خطری  برای  اقتصاد آمریکا برشمرد و افزود:  رشد فزاینده اقتصادی چین در دنیا می رود تا آمریکا را نیز در این میدان ناکام بگذارد و با سبقت گرفتن از آن به هیبت و هژ مونی دلار نیز پایان دهد و واحد پول خود را جایگزین معاملات جهانی کند.

معاون پارلمانی دانشگاه آزاد اسلامی، بوجود آمدن قدرت های نوظهور منطقه ای  و وجود گروه های مقاومت را از دیگر چالش های پیش روی آمریکاه مطابق با سند سیاست گذاری جدید آمریکا قلمداد کرد و گفت: مهم بودن این دو مقوله برای آمریکا منجر به ثبت این دو پدیده به عنوان تهدید امنیت ملی آمریکا قلمداد شده است که این نشان از ظهور قدرت های چون ایران در منطقه و گروه های مقاومت و جهادی در خاورمیانه است که آمریکا را به چالش کشیده است.

تولد قدرت‌های نوظهور منطقه‌ای و چالش‌های بزرگ پیش روی آمریکا

این هیات علمی دانشگاه با اشاره به تحولات ترکیه از زمان آتاتورک تا کنون به مباحث انتخابات ترکیه پرداخت و نقش سیاست را در به دست آوردن قدرت در ترکیه تبیین کرد و افزود: امروز توسعه تمدن اسلامی در جهان موجب می شود تا برخی کاندیدا  در ترکیه مثل کمال قلیچدار اوغلو رقیب اصلی رجب طیب اردوغان که  خود یک لائیک سرسخت  می باشد خود را یک اسلام  گرا و دارای گرایش های اسلامی و اهل خراسان ایران معرفی می کند تا بتواند به رقیب خود فایق آید و این نشان از قدرت اسلام و انقلاب ایران دارد.

قربانی گلشن آبادی با اشاره به قدرت نظامی ناتو و عضویت کشورهای مختلف در آن، ترکیه را یکی از قویترین پایگاه های سابق ناتو معرفی کرد و گفت: امروز ترکیه  به عنوان متحد ناتو هست ولی پایگاه مطلق نظامی ناتو نیست و تغییراتی در تصمیم گیری ها و برنامه های آنان اتفاق افتاده است و این ها همان چالش های است که آمریکا روزبه روز با آنان مواجه می شود.

این شخصیت علمی خواستار تبیین و آگاهی بخشی توسط استادان دانشگاه شد و تاکید کرد: نقش استادان باید به عنوان روشنگر در جامعه خود را نشان دهد زیرا امروز جهاد تبیین به عنوان یک نقطه قوت برای مبارزه با استکبار و اهداف شوم آنان است و این وظیفه ما را حساس تر  می سازد تا در این برهه زمانی به روشنگری و تبیین بپردازیم.

دومین سخنران این نشست محمد جوانی بود که در راستای علوم شناختی سخن گفت و افزود: نسل امروز جامعه نسلی تصویرگرا و در این پهنه قدرت نرم افزار بر سخت افزار می چربد و ما باید در حوزه جنگ شناختی یا علوم شناختی در این حوزه حرکت کنیم.

استاد دانشگاه امام حسین (ع) دانشگاه، ایران را مهمترین کشور منطقه از نظر سوق الجیشی معرفی کرد و گفت ایران  در حال احیا امپراتوری  خود است و با داشتن موقعیت ممتاز منطقه ای امروز به دنبال تحکیم قدرت نرم افزاری  خود با هدف تاثیر در منطقه می باشد و زمینه را برای ظهور امام عصر فراهم می کند.

وی با اشاره به قدرت مغز انسان و تحلیل شناختی آن در کنار انفجار تبلیغاتی در جهان، اثر تبلیغات غیر مستقیم را بر ذهن انسان بیشتر دانست و گفت: امروز اشاعه تبلیغات مخرب مواد مخدر و دخانیات  به صورت غیر منستقیم  از تاثیرات آن بیشار است و نشان دهنده نفوذ پذیری مغز انسان با تبلیغات غیر مستقیم است.

نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان نیز در این نشست  با اشاره به توسعه و گسترش فضای گفتگو در جامعه بیان داشت: گره های کور جامعه همواره بوسیله گفتگو حل می شود و انقلاب اسلامی یکی از بسط دهندگان فضای گفتگو بود و همواره تلاش کرده تا بتواند با ایجاد تعامل دوسویه بین مردم و حکمرانی، این ارتباط و نزدیکی را حفظ نماید.

حجت الاسلام محمد عبادی زاده، جکمرانی اسلامی را یکی از مباحث مهم روز خواند و رسیدن به تمدن نوین اسلامی را با استفاده از تجربه چهل ساله انقلاب، امری شدنی دانست که می شود با بهره گیری از این تجربه، مدل حکمرانی نوین اسلامی را ترسیم کرد.

وی با بیان اینکه در حکمرانی اسلامی حق حاکمیت با خداست و همه انسان ها در جامعه با هم برابر و برادرند و قدرت لایزال الهی  است که  بر اساس تفکر توحیدی در رابطه حق حاکمیت خداوند، بر دلها حکم می راند  و بندگان خود را دوست می دارد.

تولد قدرت‌های نوظهور منطقه‌ای و چالش‌های بزرگ پیش روی آمریکا

امام جمعه بندرعباس با ارائه تعریف نوینی از دین آن را مجموعه ای از بایدها و نبایدها برشمرد و افزود: در این نگرش و نگاه دینی خالق از همه داناتر و احاطه بیشتری نسبت به آفریده خود دارد.

رئیس دانشگاه آزاد بندرعباس  نیز در ابتدای این نشست با اشاره به حفظ کیان انقلاب و حرکت رو به رشد دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک نهاد انقلابی و علمی خاطر نشان ساخت: توسعه و اعتلای دانشگاه نیازمند تلاش، ممارست و کوشش است تا بتوان با تکیه بر فناوری های نوین علمی و پژوهشی حرکت های مستمر و محکمی را به سمت قله های بالندگی برداریم.

محمد حسین رنجبر، تاثیر گذاری رفتار دانشگاه را در جامعه مهم و کلیدی خواند و افزود: دانشگاه به عنوان یک نهاد و موسسه علمی همواره مورد توجه مردم است و باید همواره پرچمدار آرمان های انقلاب در حوزه علم و فناوری باشد و با امید بخشی جامعه را به تحول، رشد و توسعه یاریگر باشد.

وی با قدردانی از حضور معاون پارلمانی دانشگاه آزاد اسلامی، وی را شخصیت علمی و تلاشگر خواند که توانسته در طول مدت خدمت در این سمت،   افق های روشنی را پیش روی دانشگاه ترسیم و موجب تحول در حوزه های مختلف شود.

انتهای پیام /

کد خبر: 1200340

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =