نگاهی به ویژگی‌های منحصر به‌فرد ماهواره ایرانی نور۳

ماهواره تمام ایرانی نور ۳" در کلاس ماهواره‌های نانو که اخیرا با موفقیت پرتاب و در مدار لئو قرا گرفت، می‌تواند با دقت بالای ۲.۵ متر تصویربرداری کند؛ این ماهواره ۳ ویژگی منحصر به‌فرد دارد که تا به امروز توسط رسانه‌های کشورمان کمتر به آن پرداخته شده.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، در تاریخ ۵ مهر ماه سال جاری "ماهواره ایرانی تصویربرداری نور۳" با ماهواره‌بر ایرانی قاصد با موفقیت در مدار ۴۵۰کیلومتری زمین قرار گرفت.

بیشتر بخوانید:

جزئیاتی تازه از ویژگی‌های ماهواره نور ۳ اعلام شد

ماهواره کاملا ایرانی نور ۳  که در کلاس ماهواره‌های نانو یعنی ماهواره‌های فوق سبک قرار دارد و می‌تواند با دقت بالایی تصویربرداری کند، ویژگی‌هایی داشت که برای نخستین بار در یک ماهواره ایرانی مشاهده می‌شد.

نخستین دستاورد بزرگ ماهواره نور ۳ رسیدن به الگوریتم‌های کنترل ماهواره به‌صورت کاملاً پایدار و بومی بود. به کمک این فناوری، متخصصان ما به راحتی فرمان می‌دهند که ماهواره به سمت کدام ایستگاه زمینی بچرخد و از کدام نقطه عکس بگیرد و به طور دقیق، فرمان کنترل ماهواره را در دست گرفته‌اند.

استفاده از "تراسترهای فضایی" در ماهواره ایرانی نور ۳ برای نخستین بار

مورد دیگری که در ماهواره نور ۳ برای نخستین استفاده شد، استفاده از "تراسترهای فضایی" بود؛ در حالت عادی اگر زمانی که ماهواره را به جو تزریق می‌کنیم، رها شده و در مدار می‌چرخد اما اگر بخواهیم تغییراتی در ارتفاع و جهت آن بدهیم نیاز به تراستر و موتور است و این مهم به کمک تراسترها ممکن می‌شود. این موضوع سالها در کشور کار شده بود و نهایتاً در ماهواره ایرانی نور ۳ از این فناوری استفاده شد.

مورد قابل توجه دیگر در ماهواره نور ۳، نصب "سنسور ستاره" در این ماهواره است؛ وقتی سنسور ستاره در ماهوراه نباشد، وضعیت ماهواره نسبت به زمین دقتی در حد نیم درجه و یک درجه دارد اما زمانی که  ماهواره‌ای سنسور ستاره و ناوبری نجومی و ستاره‌ای دارد با دقت صدم درجه توجیه می‌شود و به سمتی که فرد کنترل‌کننده می‌خواهد، نشانه‌روی می‌کند.

البته پیش از این نیز بر روی این سنسور در کشور کار شده بود اما در ماهواره نور ۳ برای نخستین بار بود کشور توانست از سنسور ستاره استفاده کند و اکنون ماهواره نور ۳ می‌تواند به راحتی به سمت نقطه‌ای که می‌خواهیم، نشانه‌روی کند.

از دقت بالای تصویربرداری این ماهواره نیز نمی‌شود به راحتی عبور کرد؛ دوربینی که در ماهواره ایرانی نور ۳ استفاده شده است، نسبت به دوربین ماهواره نور ۲ تا ۲.۵ برابر دقت عکس‌ بالاتری دارد!

دقت عکس‌برداری در ماهواره‌ها به این صورت است که زمانی که گفته می‌شود ماهواره‌ای با دقت ۲.۵ متر تصویربرداری می‌کند، به این معنی است که هر پیکسل تصاویری که ماهواره به زمین می‌فرستد، از محدوده‌ای به اندازه ۲.۵ متر تصویربرداری کرده است.

سند

سند

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

کد خبر: 1202706

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =