تعطیل نیستید، حق دورکاری هم ندارید اما در خانه بمانید/ واقعیت آلودگی هوا یک پله بالاتر از عدد شاخص

آلودگی هوای تهران امروز درحالی در شرایط قرمز قرار گرفت که کمیته اضطرار آلودگی هوا اقدامی برای تعطیلی مدارس یا دورکار کردن مشاغل نکرد و کودکان و نوجوانان در آلودگی با شاخص میانگین ۱۶۰ به مدرسه رفتند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، این درحالی است که هواشناسی از یک هفته قبل اعلام کرده بود که در هفته جاری با پایداری جوی و افزایش آلاینده‌ها مواجه خواهیم بود و آلودگی دور از ذهن نبود.

بیشتر بخوانید

مازوت‌سوزی مجدد در نیروگاه‌ها / وزارت نیرو و نفت به محیط زیست پشت کردند

مطابق اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، آلاینده شاخص هوای پایتخت طی ۲۴ ساعت گذشته «ذرات معلق کمتر از ۲.۵میکرون» با میانگین ۱۰۹ بود و کیفیت هوای پایتخت در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس قرار داشت. آلاینده شاخص هم‌اکنون «ذرات معلق کمتر از ۲.۵میکرون» با میانگین ۱۶۰ و کیفیت هوا در وضعیت ناسالم برای همه است.

در این شرایط جوی مبتلایان به بیماری قلبی یا ریوی ، سالمندان و کودکان باید از فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج ازمنزل خودداری کنند. افراد دیگر باید فعالیت فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند.

مسئول روابط عمومی وزارت بهداشت هم روز دوشنبه در توئیتی از مردم درخواست کرد که در خانه بمانند اما وقتی نه مدارس تعطیل می‌شوند و نه کارمندان اجازه دورکاری دارند، چطور می‌توان به مردم توصیه کرد که در خانه بمانند؟

تعطیل نیستید، حق دورکاری هم ندارید اما در خانه بمانید / واقعیت آلودگی هوا یک پله بالاتر از عدد شاخص

شاخص کیفیت هوا (AQI) به شش دسته اصلی تقسیم ‌بندی می‌شود. بر اساس این تقسیم ‌بندی از عدد صفر تا ۵۰ هوا «پاک»، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا «قابل قبول یا متوسط»، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا «ناسالم برای گروه‌های حساس»، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا «ناسالم»، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا «بسیار ناسالم» و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا «خطرناک» است.

واقعیت آلودگی هوا در تهران چیزی فراتر از این اعداد است

اما نکته اینجاست که این شاخص، میانگین است و واقعیت آلودگی هوا در تهران چیزی فراتر از این اعداد است. محمدصادق حسنوند رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای تهران در این خصوص به ایسکانیوز گفت: برای اینکه بتوان وضعیت هوا را به اطلاع عموم مردم برسانیم، از شاخصی به نام شاخص کیفیت هوا استفاده می‌کنیم. در این شاخص غلظت‌ها دسته‌بندی می‌شوند تا برای مردم قابل درک باشند.

وی افزود: ما در دسته‌بندی‌ها چیزی به نام پاک نداریم و اگر شاخص کیفیت هوا بین صفر تا ۵۰ باشد، می‌گوییم کیفیت هوا خوب است نه پاک! خوب به این معنا است که اگر با این غلظت مواجهه داشته باشید، اثرات کمتری روی شما می‌گذارد.

حسنوند عنوان کرد: در واقع باید شاخص کیفیت هوا را در هر ایستگاه حساب کنند که اگر ایستگاهی در شهر بالاتر بود، آن عدد برای کل شهر انتخاب شود و تصمیم‌گیری‌ها براساس آن باشد اما ما در ایران بین ایستگاه‌ها میانگین می‌گیریم و این عدد را به عنوان شاخص اعلام می‌کنیم. پس روزهایی که اعلام می‌شود مدارس و مراکز برای آلودگی هوا تعطیل هستند واقعیت یک پله بالاتر از عدد اعلام شده است.

وی افزود: محیط زیست، وزارت بهداشت و شهرداری‌ها باهم توافق کردند که میانگین گرفته شود درحالی که هیچ جای دنیا این اتفاق نمی‌افتد. البته نتایج ایستگاه‌ها در سامانه‌ها اعلام می‌شود اما ملاک تصمیم‌گیری‌ها عدد میانگین است. مناطقی که بیشترین غلظت‌ها را دارند، محدوده شادآباد و پیروزی است و باید عددی ملاک قرار گیرد که در این ایستگاه‌ها اعلام می‌شود. اعلام بالاترین عدد وضعیت واقعی کیفیت هوا را به مردم نشان می‌دهد و دستورالعمل‌های احتیاطی هم تغییر می‌کند.

به گزارش ایسکانیوز، برگزاری دیرهنگام جلسه کمیته اضطرار که عمده تصمیمات آن هم پیرامون تعطیلی مدارس است، باعث شده عملا تصمیمات این کمیته نقشی در کاهش آلایندگی نداشته باشد و تنها با افزایش آلایندگی و در شرایطی که دیگر شرایط وخیم شده، جلسه‌ای برای رفع تکلیف برگزار کنند.

انتهای پیام /

کد خبر: 1252024

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • ناشناس IR ۱۲:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۰
      0 0
      خدا خیرتون بده بالاخره یک نفر حرف دل مارو زد