صنعت نساجی با کمبود نیروی جدی مواجه است

رئیس دانشکده نساجی دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: صنعت نساجی به صورت جدی با کمبود نیروی کار مواجه است. هم‌اکنون بیش از یک میلیون نفر در حوزه صنعت نساجی و پوشاک فعالیت دارند. اگر به ازای هر ۱۰۰ نفر هم یکی مهندس لازم باشه، ۱۰ هزار نفر مهندس لازم داریم.

محمد امانی تهران رئیس دانشکده نساجی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره وضعیت اشتغال فارغ‌التحصیلان این رشته اظهار کرد: نساجی رشته‌ای است که دائما از سوی صنعت تحت فشار است که چرا فارغ‌التحصیل ندارد. البته در یک مقطع کوتاهی به دلیل موضوعات پیچیده‌ سیاسی در کشور، به طور کلی تولید دچار وقفه شد. نساجی به عنوان یک صنعت واقعا خصوصی در این مقطع، بیشتر تحت فشار قرار گرفت.

وی با ذکر مثالی یادآور شد: همه بودجه ساخت دانشکده نساجی دانشگاه امیرکبیر که ۳۳ هزار متر زیر بنا دارد، از سوی صنعت پرداخت شده است. به عبارت دیگر، دولت هیچ هزینه‌ای برای دانشکده ما پرداخت نکرده است. در ۲ سالی که من رئیس دانشکده بودم، به هر کارخانه کوچ و بزرگی که سر زدم، یکی از اصلی‌ترین حرف‌های مدیران کارخانه‌ها این بود که کمبود نیرو دارند. یکی از اعضای هیئت علمی که اخیر کارخانه‌ای تاسیس کرده می‌گفت من ۳۵۰ نفر نیرو نیاز دارم؛ اما حتی ۳۰ نفر هم نتوانسته‌ام جذب کنم.

امانی تهران خاطرنشان کرد: یکی از معضلات بزرگ کشور این است که فارغ‌التحصیلان پیش از این که جذب بازار کار شوند، مهاجرت می‌کنند. این موضوع ظلم بزرگی است. مانند این که فرزندی را با خون دل بزرگ کنیم و او بگوید وضع مالی همسایه از شما بهتر است و از امشب می‌روم خانه همسایه. هم‌اکنون به شدت مشکل کمبود نیرو در کارخانه‌های نساجی وجود دارد. به خصوص که ورودی‌ها رشته نساجی هم کاهش یافته است. دانشگاه امیرکبیر تنها دانشگاهی است که دانشکده نساجی دارد. این دانشکده قدمتی ۶۰ ساله دارد و از سال ۱۳۳۷ فعال بوده است. قبلا ۱۵۰ دانشجو پذیرش داشتیم؛ اما امسال کمتر از ۷۰ نفر ورودی به دانشگاه آمد.

رئیس دانشکده نساجی دانشگاه امیرکبیر گفت: صنعت به صورت جدی با کمبود نیروی کار مواجه است. هم‌اکنون بیش از یک میلیون نفر در حوزه صنعت نساجی و پوشاک فعالیت دارند. اگر به ازای هر ۱۰۰ نفر هم یکی مهندس لازم باشه، ۱۰ هزار نفر مهندس لازم داریم. این کمبود نیرو ارتباطی با بی‌مهارتی فارغ‌التحصیلان ندارد، بلکه به کمبود افراد برمی‌گردد. صنعت حتی حاضر است ۱۰ نفر را جذب کرده و خودش آموزش دهد تا ۲ نیرو خروجی داشته باشد.

وی تصریح کرد: مشاغلی مانند فعالیت در بازارهای مالی در سال‌های اخیر پرطرفدار شده‌اند و فعالیت در صنایع که پرزحمت‌تر هستند، کم شده است. حجم ماشین‌آلاتی که در سال‌های اخیر به ایران آمده است بسیار زیاد بوده است و اغلب لباس‌هایی که خارجی شناخته می‌شوند در ایران لیبل خورده‌اند. وضعیت صنایع نگران‌کننده است، امکان دارد مجبور شویم مانند قبل از انقلاب نیروی کار به کشور وارد کنیم.

انتهای پیام/

کد خبر: 1257707

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =