سهم ناچیز خوابگاه‌های متاهلی نسبت به خوابگاه‌های مجردی/ فقط ۲ درصد دانشجویان متاهل خوابگاه دارند

به ازای ۹۳ هزار ۹۰۵ نفر دانشجوی متأهل در دانشگاه‌های دولتی ذیل وزارت علوم در کل کشور فقط ۳۸ بلوک خوابگاه متأهلین با ظرفیت یک هزار و ۷۴۲ نفر وجود دارد. این بدین معناست که از هر ۱۰۰ دانشجوی متأهل در کشور فقط برای دو نفر خوابگاه متأهلین در دسترس است.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، دوران دانشجویی و سال‌های ابتدای جوانی زمان خوبی برای ازدواج و تشکیل خانواده است؛ اما بدون حمایت‌، جوانان از عهده هزینه‌های زندگی برنمی‌آیند. در گذشته این حمایت از سوی خانواده‌ها با در اختیار گذاشتن اتاق یا وسایلی حداقلی برای شروع زندگی انجام می‌شد. با تغییر شرایط زندگی در جوامع مدرن، بسیاری از کشورها برای تشویق جوانان به ازدواج و فرزندآوری، تسهیلاتی مانند ایجاد فرصت اشتغال و وام را در اختیار افراد قرار می‌دهند.

۱۸ درصد دانشجویان کشور متاهل هستند

آمارها نشان می‌دهد که بیش از یک میلیون دانشجو در کشور مشغول به تحصیل هستند. بر اساس اطلاعات به دست آمده از مؤسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال ۱۴۰۲ - ۱۴۰۱ در کشور یک میلیون و ۸۸۰ هزار و ۴۵۲ دانشجو (اعم از پیام‌‍نور، جامع و علمی-کاربردی، فرهنگیان، فنی و حرفه‌ای، غیردولتی و غیرانتفاعی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سایر دستگاه‌های اجرایی) وجود دارد که از این میان ۳۳۲ هزار و ۴۰۲ نفر آن‌ها متأهل و یک میلیون و ۳۶۰ هزار و ۷۶۵ نفر نیز مجرد هستند. بر این اساس نسبت دانشجویان متأهل و مجرد به شرح زیر است:

سهم ناچیز خوابگاه‌های متاهلی نسبت به خوابگاه‌های مجردی/ فقط ۲ درصد دانشجویان متاهل خوابگاه دارند

بر اساس نمودار فوق، ۷۲ درصد دانشجویان کشور مجرد، ۱۸ درصد متاهل و وضعیت تاهل ۱۰ درصد نامشخص است. با وجود این که تعداد قابل ملاحظه‌ای از دانشجویان متاهل نیستند؛ اما تعداد خوابگاه‌های متاهلی در کشور بسیار کمتر از این تعداد است و این افراد باید مدت طولانی در صف انتظار دریافت خوابگاه بمانند.

افزایش ۴۴ درصدی ظرفیت خوابگاه‌های متاهلی در ۶ سال

جدول زیر وضعیت خوابگاه‌های متأهلین از سال ۱۳۹۷ تا سال ۱۴۰۲ به تفکیک تعداد خوابگاه‌های مجردی و متأهلین و ظرفیت آنها را نشان می‌دهد؛

سهم ناچیز خوابگاه‌های متاهلی نسبت به خوابگاه‌های مجردی/ فقط ۲ درصد دانشجویان متاهل خوابگاه دارند

بر اساس جدول فوق، تعداد خوابگاه‌های متاهلی از سال 1397 تا 1402 از 27 بلوک به 38 بلوک افزایش یافته است که نشان دهنده رشد 33 درصدی تعداد خوابگاه‌های متاهلی است. همچنین ظرفیت خوابگاه‌های متاهلی از هزار و 205 نفر به هزار و 742 نفر افزایش یافته است که نشان دهنده افزایش 44 درصدی ظرفیت این خوابگاه‌ها است.

نکته قابل توجه این است که تا پیش از سال ۱۴۰۰، رویکرد سیاستگذاران و برنامه ریزان عمرانی- رفاهی در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر ساخت خوابگاه مجردی بوده، امری که در جدول فوق نیز قابل ملاحظه است.

سهم ناچیز خوابگاه‌های متاهلی به خوابگاه‌های مجردی

در ادامه وضعیت رشد خوابگاه‌های متأهلین به تفکیک تعداد خوابگاه‌های ملکی و ظرفیت واحدهای مستقر در آنها و در مقایسه با خوابگاه‌های مجردی ارائه می‌شود. در شکل ستونی زیر نسبت بلوکهای خوابگاه‌های متأهلین به بلوک‌های خوابگاه مجردی و نسبت ظرفیت خوابگاه‌های متأهلین با مجردی مقایسه شده است؛

سهم ناچیز خوابگاه‌های متاهلی نسبت به خوابگاه‌های مجردی/ فقط ۲ درصد دانشجویان متاهل خوابگاه دارند

شکل‌های فوق نشان‌دهنده سهم ناچیز خوابگاه‌های متأهلین به خوابگاه‌های مجردی هم از منظر تعداد بلوک‌ها و هم از منظر ظرفیت تعداد نفرات است. برای مثال در سال ۱۴۰۲ ، به رغم وجود ۹۳ هزار ۹۰۵ نفر دانشجوی متأهل در دانشگاه‌های دولتی ذیل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در کل کشور تنها ۳۸ بلوک خوابگاه متأهلین با ظرفیت یک هزار و ۷۴۲ نفر وجود دارد. این بدین معناست که از هر ۱۰۰ دانشجوی متأهل در کشور تنها برای دو نفر خوابگاه متأهلین در دسترس است. این در حالی است که از هر ۱۰۰ دانشجوی مجرد، برای ۳۲ نفر امکان دسترسی به خوابگاه وجود دارد که این امر نشان‌دهنده ظرفیت بسیار ناچیز خوابگاه‌های متأهلین در مقایسه تعداد دانشجویان متأهل است.

رشد خوابگاه‌های متأهلین نیز در طی سا لهای مذکور از یک روند ثابت و پایدار تبعیت نکرده و هما نطور که در شکل زیر قابل ملاحظه است روند خوابگاه متأهلین در سال ۱۳۹۹ با رشد منفی ۳.۵ درصدی مواجه بوده و تنها در سال ۱۴۰۰ و پس از یک سال رشد منفی، ۱۱ درصد رشد را تجربه کرده است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1261164

برچسب‌ها

وب گردی

وب گردی

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =