انتخاب یک چهره اقتصادی توسط کانادا برای تقابل با آمریکا / کارنی از پس ترامپ برمی‌آید؟

در شرایطی که تنش بی‌سابقه بین آمریکا و کانادا به اوج خود رسیده، مارک کرنی با تجربه طولانی در حوزه بانکی و اقتصادی به عنوان نخست وزیر جدید کانادا انتخاب شد و به اعتقاد خودش با توجه به سوابقی که دارد بهترین نامزد برای معامله با ترامپ است.

به گزارش خبرنگار بین‌الملل ایسکانیوز، مارک کارنی -رئیس سابق بانک مرکزی کانادا- در رقابت برای رهبری حزب حاکم لیبرال کانادا پیروز و به عنوان نخست وزیر جانشین جاستین ترودو شد. ترودو که به مدت 12 سال قدرت را در کانادا در دست داشت، دو ماه پیش با افزایش نارضایتی از سمت خود استعفا داده بود.

جانشین او کارنی 59 ساله، با بیشترین حمایت از اعضای حزب و بیشترین پول جمع آوری شده در میان چهار نامزد لیبرال، توانست نامزد پیشتاز در این رقابت‌ها شود. او کریستیا فریلند -وزیر دارایی سابق- را در این رقابت‌ها شکست داد. نکته قابل توجه اینکه او هرگز سمت سیاسی نداشته است.

او در ماه‌های اخیر به‌عنوان مشاور ویژه اقتصادی ترودو خدمت کرده و مدت‌هاست که به عنوان یکی از رقبای این پست در نظر گرفته می‌شود. خود ترودو اعتراف کرد که مدتهاست در تلاش بوده تا کارنی را به تیم خود جذب کند. اما کارنی سعی کرد از نخست‌وزیر فاصله بگیرد.

کارنی در سال 1995 دکترای خود را در رشته اقتصاد از دانشگاه آکسفورد دریافت کرد. در سال 2003، بخش خصوصی را ترک کرد تا به عنوان معاون رئیس کل بانک کانادا بپیوندد، سپس در وزارت دارایی به عنوان معاون ارشد وزیر کار کرد. او علاوه بر کارهای اقتصادی به عنوان مدافع پایداری محیط زیست نیز شناخته می‌شود.

کارنی اولین فرد غیربریتانیایی بود که در تاریخ بیش از 300 ساله بانک انگلستان، در سال 2013 رئیس بانک انگلستان شده بود. پیش از این نیز در 2007 او به عنوان رئیس بانک مرکزی کانادا، کشور خود را در رکود بزرگ هدایت کرده بود. رهبری او در بانک مرکزی به دلیل کمک به کشور برای جلوگیری از بدترین بحران به طور گسترده همچنان مورد تحسین قرار می‌گیرد.

اگرچه بانک‌های مرکزی بسیار محتاط هستند، اما او در مورد قصد خود برای پایین نگه‌داشتن نرخ‌های بهره برای حداقل یک سال، پس از کاهش چشمگیر آن، آشکارا صحبت کرد. او همچنین بارها شکایت کرده که رشد کانادا در دوره ترودو به اندازه کافی خوب نبوده است.

مقابله با ترامپ

کارنی که از سال 2011 تا 2018، رئیس هیئت ثبات مالی بود، کار مقامات نظارتی در سراسر جهان را هماهنگ می‌کرد و این عامل به او نقشی کلیدی در واکنش جهانی به سیاست‌های اولین دوره ریاست جمهوری ترامپ داد. گفتنی است او به طور منظم در نشست‌های گروه 20 حضور داشت و در صحنه جهانی دیدگاهی غیرقابل قبول از ترامپ داشته است.

ترامپ از زمان بازگشت به قدرت در ژانویه، تعرفه‌های سنگینی را بر کانادا اعمال و پیشنهاد کرده است که آمریکا باید همسایه کمتر قدرتمند خود از جمله کانادا را ضمیمه کند.

رئیس سابق بانک کانادا و بانک انگلستان، در سخنرانی‌های تبلیغاتی، خود را به عنوان یک مدیر مالی قوی معرفی کرده که می‌تواند به کشورها کمک کند تا در زمان‌های چالش برانگیز، از جمله زمان خودش، عبور کنند.

او در سخنرانی راه اندازی کمپین رقابتی خود همچنین گفت: «من به مدیریت بحران‌های متعدد و به نجات دو اقتصاد کمک کرده‌ام». او ماه گذشته در یک مناظره گفت: «در چنین شرایطی، از نظر مدیریت بحران به تجربه نیاز دارید، به مهارت‌های مذاکره نیاز دارید».

گفتنی است کار در بانک به او تجربه زیادی در برخورد با دونالد ترامپ داده است و او در سخنرانی‌های خود بارها اعلام کرده که در برابر سیاست‌های ترامپ و اعمال تعرفه‌ها ایستادگی خواهد کرد.

او در سخنرانی‌های خود همچنین گفته است که تجربه‌اش به‌عنوان اولین فردی که به‌عنوان رئیس دو بانک مرکزی-کانادا و انگلیس - خدمت کرده، به این معناست که او بهترین نامزد برای معامله با ترامپ است. او همچنین گفته که از تعرفه‌های تلافی جویانه در برابر دلار ایالات متحده و یک استراتژی هماهنگ برای تقویت سرمایه گذاری حمایت می‌کند.

کارنی در سخنرانی پیروزی خود این موضوع را تکرار کرد و گفت که ترامپ «به کارگران، خانواده‌ها و مشاغل کانادایی حمله می‌کند» و اعلام کرد که دولتش تعرفه‌های وارداتی از آمریکا را تا زمانی که آمریکایی‌ها به ما احترام نگذارند، حفظ خواهد کرد.

به طور کل می‌توان گفت رئیس سابق بانک مرکزی بر روی یک دستور کار میانه رو حرکت کرده که می‌توان آن را یک تغییر از روش ترودو دانست که لیبرال‌ها را به سمت چپ سوق داده بود.

در کنار موضوعات گفته شده کارنی متعهد شد که «مرزهای خود را ایمن کند». موضوعی که یکی از خواسته‌های اصلی ترامپ از کانادا است و کانادا را متهم به ناتوانی در کنترل جریان مهاجران و هجوم به سمت جنوب می‌کند. همچنین در طول رقابت‌های حزبی، کارنی قول داد که اندازه دولت فدرال را که در دوره ترودو 40 درصد افزایش یافت، محدود کند.

او وعده پیشبرد پروژه‌های انرژی بزرگ مانند خطوط لوله را داده که در سال‌های اخیر با موانع سیاسی مواجه شده‌اند. همچنین او قول سرمایه‌گذاری عمده در پروژه‌های مسکن و انرژی پاک و آزادسازی تجارت در داخل کانادا را نیز داده است، جایی که موانع بین استان‌ها وجود دارد. گفتنی است تحقق این موضوعات باعث رهایی اقتصاد کانادا از وابستگی به ایالات متحده می‌شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1261549

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =